keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Mitä sinun farkkulaukustasi löytyy?


Farkkurintamalla on taas ahkeroitu ja tällä kertaa oli Floota-vaihde päällä. Laatikoita on pinottu ja ripoteltu asunnossa sinne tänne, odottamaan kuljetusta uuteen osoitteeseen. Ihan kuin olisi muuttopäivä miniatyyrikoossa:)


 Olen ristinyt nämä farkuista tehdyt laatikot Flootiksi. Nimi yhdistää sekä materiaalin että muodon, farkkukankaasta tehdyn laatikon., yhdeksi kokonaisuudeksi. Kuten kaikki hyvät nimet yleensä, tämäkin tupsahti mieleen ihan vahingossa. Ohimennen mies ehdotti, että haepa tavaramerkki tuolle nimelle. Se taitaa olla ihan liian kallista puuhaa näiden tuomiin tuloihin nähden, mutta hyvistä ideoista pidetään kyllä muuten kiinni ja niitä jalostetaan eteenpäin. Ja siihenpä tarvitsenkin nyt vähän apuja.


Nämä lähtevät etsimään uusia koteja Espoon Tapiolaan 19.-20.11. Näitä on tullut tehtyä aikas monta kappaletta ja niitä löytynee siis jokunen tämän asunnon seinien ulkopuoleltakin. Rupesinpa tässä kerran sitten  pohtimaan, minkälaiseen käyttöön nämä oikeastaan päätyvät. Kaikille tuotteille, niin käsityöllisille kuin teollisillekin on yleensä suunnitteluvaiheessa mietitty yksi tai useampia käyttötarkoituksia, mihin juuri tämä tuote sopii ja minkälaiseen kysyntään juuri tämä tarjoaa ratkaisun. Jos omistaisit tällaisen tai harkitsisit tällaisen ostoa, mihin sinä tätä käyttäisit?


Flootan koko on noin 10x15x8 cm. Olen tätä käyttöasiaa paljon pohdiskellut ja yksiä jos toisiakin käyttötarkoituksia keksinyt. Enpä laita tähän nyt kuitenkaan mitään malliksi, koska minua kiinnostavat kovasti kaikenlaiset uudet ideat näiden hyödyntämisestä joko tällaisenaan tai osana jotain muuta. Joten antaa palaa:)

15 kommenttia:

 1. Tämmönenhän menis esim. lompakkona, pikku meikkipussina minkä pitää aina mukana, kameralaukkuna... :D Varmaan aika monta käyttökohdetta löytyy.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, noita helmikoruja on tosiaan älyttömän nopea ja hauska tehdä, että suosittelen kokeilemaan! :)

  Onpas kivoja flootia :) Ai, että mitä noihin laittaisin... no vaikka mitä :) Kaipa niitä voi käyttää ihan erilaisten pikkutavaroiden säilytyksessä, meikkilaukkuna, jonkun esim. järkkärin suojalaukkuna (tosin ehkä pieni pala pahmustetta ei olisi siinä tapauksessa pahitteeksi). Jos itse nyt tuollaisen saisin, laittaisin sinne koirani hoitokamoja, kun nyt ne lojuvat riipin raapin laatikon pohjalla :)

  Tuollainen vetoketjuruusu on kiva! Itse olen niitä ihaillut usein ja on pitänyt kokeilla niiden tekemistä, mutta eipä ole vielä tullut kokeiltua.. :)

  VastaaPoista
 3. Minjaana: Meikkipussi ittellenikin ihan ensimmäisenä tuli mieleen ja sellaisena tätä on jo testattukin.

  Eeva: Kaikenlaisen pikkutavaran järjestyksessä pitämiseen tätä olen myös markkinoinut. Siellä säilyisivät yhdessä paikassa ja helposti löydettävissä niin koiran tarvikkeet kuin esimerkiksi erilaiset laturit yms. Ja kokeile ihmeessä vetskariruusua, toimii aika kivasti koristeena monenlaisissa paikoissa.

  VastaaPoista
 4. Voi jukranpujut miten upeita. Tosi tyylikkäitä.

  VastaaPoista
 5. Nämä on kyllä tosi ihania . Ja tuo eka oikein laatumerkki !!!

  VastaaPoista
 6. Ihania!
  Moissahan nyt voi kuljettaa melkein mitä vain, minä voisin käyttää vaikka kamerapussina tai meikkilaukkuna :)
  Mukavaa loppu viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Voi että nuo ovat hienoja! Ihanaa että jaksat käyttää farkkuja uusiksi :)

  VastaaPoista
 8. Nämä olisivat passeleita väriputkiloiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen. Akrylivärit voisivat olla yhdessä, öljyvärit toisessa ja vesiväri kolmannessa. Maalauspiiriin lähtiessä oikea kassi vain mukaan. Tosin alimmaisen kuvan ruusukelaukku näyttää ihan kameralaukulta.

  VastaaPoista
 9. Elina: Kiitos hyvistä ideoista! Jännää, miten monelle on tullut mieleen kameralaukku, itse kun en sitä ajatellut jostain syystä ollenkaan. Mutta totta, tuo koko on juurikin passeli kameraa varten, pienen pehmusteen kun lisää niin johan on kameralla hieno koti.

  Kyllähän näihin eksyy oman merkin lisäksi muitakin laatumerkkejä mukaan aina silloin tällöin:) Tuokin Calvin Klein on kulkenut pitkän tien kirpputorilta farkkukäyttöön (minulla tai sisaruksillani on joskus nuorena ollut nuo käytössä ilman että kukaan on tajunnut merkin päälle mitään..) ja edelleen pussukaksi.

  VastaaPoista
 10. Upeita farkkuflootia! ja nimikin, niin täydellinen!!! Onnea myyjäisiin :-))

  VastaaPoista
 11. Hienoja! Saman tyylisiä käytän kielten oppimispelien (palapelit, muistipelit sekä muut sana- ja kuvakortit) säilytykseen ja kuljetukseen. Kestositeitä noissa voisi kuljettaa myös.

  VastaaPoista
 12. Minulle tuli mieleen meikkipussi, myös miehelle sopiva. Miksei kameralaukkukin. Oikein kivannäköiset!

  VastaaPoista
 13. Minnamarika: Kuvaileva tuo nimi ainakin on, monella tavalla. Ja kyllä täällä aikamoinen tohina on tuon myyntiviikonlopun takia ollut ja on vielä ensi viikonkin. Kohta ei mahdu itse sekaan:)

  Laura: Hyviä ideoita, kiitos!

  Ingi: Eiköhän tämmöisen tosiaan kehtaisi niin mies kuin nainenkin kaivaa laukustaan esiin julkisella paikalla. Kun oma mieskin on kelpuuttanut käyttöön:)

  VastaaPoista
 14. Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymästä, Flootia on myynnissä tuolla Puodin puolella: http://aarnilintu.blogspot.fi/2010/10/monikayttoinen-farkkulaukku-floota.html. Esillä ovat tällä hetkellä valmiina olevat laukut. Jos olet ihastunut johonkin sivuilla näkyneeseen mutta jo uuden kodin löytäneeseen Flootaan, niin tehdäänpä sitten uusi vastaavantyyppinen.

   Poista