tiistai 17. huhtikuuta 2012

Keväisen kevyt poncho


Täällä on koukulta vaihteeksi putoillut poncho. Tämä yksilö tarjosikin varsinaista jännitysviihdettä, sillä alkuperäisestä 100 g kerästä ja 800 metristä päättelyn jälkeen lankaa jäi vain noin 15 cm!


Verkkoponchon kuvio muodostuu nelinkertaisista pitkistä pylväistä ja viiden ketjusilmukan jonoista. Alkuperäinen ohje on napattu Novita-lehdestä kesä 2009 ja sitä on hiukan edestä ja takaa muotoiltu uudestaan. Ohje löytyy myös täältä. Alkuperäisen mallin poncho on joka suunnasta yhtä pitkä, mutta tähän haluttiin hiukan pidempi ulottuvuus eteen ja taakse.


Lanka on tässä paljon ohuempaa, kuin ohjeen alkuperäinen Luxux Wave. Lieneekö moista lankaa enää edes olemassa.. Tämä lanka tarttui mukaan helmikuun Tallinnan-matkalta ja sitä kului lähes tasan yksi kerä. Valmis poncho matkusti uuteen kotiin työkaverin luo.


Uusi viikko on taas hurahtanut käyntiin ja vauhdilla mennään kohti kevättä. Ilma on kaikesta lumisateilla uhkailusta huolimatta eilisten pilvien ja viiman jälkeen todella aurinkoinen, joten suuntaan tästä lenkille katsastamaan, josko lähimetsän juoksupolut olisivat jo vapautuneet lumesta. Vapautunutta viikon alkua siis!

14 kommenttia:

 1. Tämä on todella keväisen kevyt. Tarkkaan mitoitettu lanka sinulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan mahdottoman kevyt, vaikka lanka on 100% shetlanninlampaanvillaa. Siinä on niin paljon reikiä:)

   Poista
 2. Onpa kaunis ja todellakin kevyt! Itse inhoan tuollaisia jännitysnäytelmiä, joten varaan yleensä lankaa "tarpeeksi" = epämääräisiä, yksittäisiä keriä nurkat täynnä, kun ilman sitä varalankaakin olisi pärjännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama juttu, yleensä varaan lankaa ylimäärin ja sitten saa ihmetellä jotain käyttöä niille jämille. Tai ostaa lisää samaa lankaa, että saa tehtyä jotain ja taas jää jämiä.. Tuosssa nyt vaan jotenkin pääsi käymään näin, malli oli aikamoinen lankasyöppö vaikka ei kuvan perusteella siltä näytäkään!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Mustan paidan päällä tämä varsinkin pääsee oikeuksiinsa, kun tänään juuri uuden omistajan päällä töissä ihailin.

   Poista
 4. No sehän onkin ammattitaitoa, että ei jää kuleksimaan lankoja :). Nätti tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen humanistin laskupään taidonnäyte:)

   Poista
 5. Ihanan kevyen oloinen Poncho. Itse huomaan kiristäväni virkkuutahtia, jos lanka näyttää loppuvan kesken kaiken. Siinä tulee ikään kuin kiire nähdä, kuinka pitkälle lankaa riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas kävi niin, että piti pikkusen kiristää virkkausta viimeisellä kerroksella. Eli pääntien viimeistely kiinteillä silmukoille piti tehdä kahteen kertaan, kun ensimmäisellä kerralla lanka loppui muutaman sentin verran kesken. Uudemman kierroksen tein hiukan tiukemmalla otteella ja sitten lankaa jäi jopa sen 15 cm verran yli. Tuota kikkaa olen käyttänyt joskus aiemminkin kun on mennyt tiukille. Tai kun on esimerkiksi pitänyt purkaa jotain jo pääteltyä juttua, jolloin kaikki langat on katkaistu. Tuolla systeemillä olen saanut katkaistunkin langan riittämään ensin tekeleen loppuun saattamiseen ja sitten vielä päättelyyn.

   Poista
 6. Kevyt ja herkkä poncho. Pääsin jo pari kertaa kokeilemaan kevyitä juoksutossuja, kun tuli taas lunta ja räntää ja piti siirtyä talvijalkineisiin. Meillä on lunta vielä ihan reilusti pelloilla ja metsissä.

  VastaaPoista