perjantai 6. huhtikuuta 2012
Suloisen suklaista pääsiäistä!
Nämä pääsiäistoivotukset eivät tulekaan suklaamunien muodossa, vaan tässä on jotain vielä parempaa. Ainakin aikuisen makunystyröissä suklaafondant vaniljajäätelöllä voittaa pääsiäismunat mennen tullen!
Reseptejä voi joskus löytää yllättävistäkin paikoista, kuten Hesarin kuukausiliitteestä (huhtikuu 2012) , josta tämä ihanuus on napattu kokeiluun. Kokeilu oli oikein onnistunut, joten jos jollakin on vielä pääsiäispöydän jälkiruokalistassa aukko, niin tämä sopisi siihen erittäin hyvin.
Kahvisuklaafondant
Noin kuudelle hengelle vuokien koosta riippuen
175g tummaa suklaata
175g voita tai margariinia
2,5 dl tomusokeria
4 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl pikakahvijauhetta tai jauhettuja kahvipapuja
1 tl leivinjauhetta
voita tai margariinia vuokien voiteluun
Sulata suklaa. Laita rasva sulamaan suklaan joukkoon. Siivilöi tomusokeri suklaa-rasvaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita ja lisää vielä kahvijauhe.
Voitele folio- tai kohokasvuoat hyvin ja jaa taikina vuokiin. Täytä vuoka puoleen väliin ja paista 185-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kypsennysaika riippuu vuoan läpimitasta ja materiaalista. Anna leivonnaisen levätä vuoassa muutama minuutti ennen kumoamista. Fondantit jätetään aina sisältä valuvaksi.
Nämä fondantit on paistettu keraamisissa kohokasvuoissa ja niiden kyspsymiseen sopivan valuvaksi meni noin 8 minuuttia. Sopivan ajan löytäisi varmaan helpoiten sillä, että paistaisi yhden koekappaleen. Taikinaa tulee sen verran reilusti, ettei ainakaan kahden ihmisen voimin sitä kerralla syöty. Ihan parasta tässä onkin se, että yli jääneen taikinan voi pakastaa ja sitten on myöhemminkin helppo taikoa pöytään suussasulava suklaaherkku mahdollollisimman vähillä tiskeillä:)
Näitä fondantteja maisteltiin Ingmannin uuden rommirusinajäätelön kera ja hyvältä maistui. Ja pääsiäisen suklaakiintiökin taisi tulla kerralla täyteen:)
Aurinkoista, makeaa ja pirteää pääsiäistä siis itse kullekin!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mukavaa pääsiäistä.
VastaaPoistaSamoin sinulle!
PoistaMahtavan makoisan näköinen herkku !
VastaaPoistaKiva kun olit samaa mieltä siitä lahjastani. Aika moni kertoi, että olisi loukkaantunut ja naureskeli, kun koneellani "kehuskelin" :)
Se että mieheni oli minua kuunnellut, oli se paras juttu. Ja niinkuin kirjoitit, on mahtavaa että se on ikioma :)
Oikein hyvää Pääsiäistä !
Juuri noin se on. Ja tärkeätähän on se mitä itse omista syntymäpäivä- tai muista lahjoistaan tykkää, ei se mitä mieltä muut niistä ovat. Rauhallista pääsiäisen aikaa sinnekin!
Poistatätä herkkuahan pitää kokeilla heti kun kauppoihin saadaan eu-direktiivin kadottamia kananmunia ;)
VastaaPoistaOlen kyllä ihmetellyt tuota munapulaa, kun ainakin niissä kaupoissa joissa kävin, munia löytyi hyllyltä. Ne ovat kyllä oivallisia pääsiäispöytään muodossa jos toisessakin.
PoistaIhanan herkullisen näköistä, pitää harkita, huomenna tulee vieriata... Hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Itse tein tätä aikamoisessa kiireessä vieraille ja hyvin onnistui. Taikinan kun voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin valmiiksi tai jättää annosvuokiin odottamaan paistoa, kun ei tarvitte pelätä kananmunavaahdon laskeutumista.
PoistaIhanan näköistä. Pitää kyllä joskus kokeilla, mutta ei ehkä ihan vielä nyt pääsiäisenä, tyydyn niihin perinteisiin suklaamuniin, pashaan ja kulitsaan ;)
VastaaPoistaKulitsa kuulostaa varsin mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Herkullista pääsiäistä sinne!
PoistaHyvää pääsiäistä sinnekin!
VastaaPoistaKiitos, samoin sinulle!
PoistaVoi mitä herkkua! NAM!
VastaaPoistaHyvää pääsiäistä sinulle!