keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tytön kaitalehame farkuista


Pääsiäinen oli ja meni ja se hurahtikin ihan kokonaan reissussa. Yksi kyläilykohteista oli serkun perhe, jossa juhlittiin kahden pikkuprinsessan syntymäpäiviä. Tämä hame löysi tiensä isosiskon pakettiin.


Olen useammassa paikassa törmännyt käytetyistä farkuista tehtyihin kaitalehameisiin. Tyyli vetosi farkkutuunailijaminääni kovastikin ja pitkään on jo ollut suunnitelmissa kaitalehameen tekeminen itselle. Vähän pienemmästä koosta tuli nyt kumminkin aloitettua, kun tämä valmistui lahjaksi 6-vuotialle neidille.


Kaavat ovat omasta päästä ja kokoa tällä on noin 120 cm. Kaitaleet on yhtä lukuunottamatta leikattu yksien ja samojen farkkujen lahkeista ja niitä on yhteensä kahdeksan. Yhden kaitaleen verran piti lainata naapurifarkkujen lahjetta ja taas kerran sain todeta, kuinka hankalaa on löytää samansävyisiä sinisiä farkkuja.


Hameen helma on jätetty reilusti huolittelematta ja olen sitä vielä vähän pahoinpidellyt rapsuttelemalla ja repimällä, jotta reunaan tuli mukavat hapsut. Ompelukoneen koristetikkivalikoimasta tuohon osui juuri sopivasti tuollainen kukkatikkaus ja isommat kukat ovat peräisin samoista farkuista kuin suurin osa kaitaleistakin.

Tästä onkin sitten hyvä jatkaa sen oman keväthameen kimppuun:)

22 kommenttia:

 1. onpa kaunis, ja jokaiselta varmasti löytyy materiaalia. tekijät sitten onkin jo hakuses :) ihana "vinkki"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä tekijöitäkin löydy, rohkeasti vaan kokeilemaan:)

   Poista
 2. Todella kaunis! Voi kun osaisi ommella! Koukku ja puikot pysyvät kädessä, mutta kun eteen laitetaan ompelukone mulla menee sormi suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä tosi helppo tapaus surrutella. Kaikki kaitaleet ovat samanmallisia ja kun pitkät sivut oli yhdistetty ja saumavarat silitetty auki, ei muuta kuin helman huolittelu ja resorin ompelu vyötärölle. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 3. Ihanasti sopii nuo eri lailla haalistuneet kankaat keskenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuli aika hauska yhdistelmä, kun jotkut kaitaleet ovat kokonaan vaalennettuja, jotkut vain jommasta kummasta päästä riippuen siitä, mistä kohtaa lahjetta ne on saksittu. Heti paljon elävämään näköinen, kuin olisi yksivärinen vastaava.

   Poista
 4. Nätti hame!
  Mutta nyt on jo pakko kysellä, että eikö postilta ole kuulunut vieläkään mitään? Laitoin huhtikuun paketin tulemaan jo 30.3. perjantaina ja kuvittelin sen ennen pääsiäistä ehtivän.
  t. hiljalleen huolestuva sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti makoilee postissa! Saapumisilmoituksen sain käsiini keskiviikkoiltana töistä tullessa ja kun torstaina lähdin töistä suoraan pääsiäisen viettoon, en päässyt postiin. Nyt pääsiäisen jälkeen olen päässyt töistä vasta sen verran myöhään, että en ole ennättänyt ennen kuutta postiin, kun se mokoma alkoi huhtikuun alusta mennä kiinni jo silloin. Tänään pitäisi päästä täältä työmaalta sillai, että olen postissa ennen kuutta. Joten on se tallessa:)

   Poista
  2. Hyvä että on tallessa =) Pelkäsin että posti kadottanut sen. Eipä tässä hätiä mitään sitten. t. sny

   Poista
 5. Kaunis hame! Hyvä idea laittaa joka toinen kaitale vaaleampaa farkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niissä yksissä ja samoissa farkuissa oli mukavasti vaaleampia kohtia, joten sai ilmeikkäitä kaitaleita.

   Poista
 6. Kylläpä onkin kaunis farkkuhame! Ihanat nuo kukkaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat sopivat kyllä kuin nenä päähän tuohon. Tuli kaikki osat farkuista kyllä hyvin hyödynnettyä.

   Poista
 7. Nätti, malli sopisi isomallekin neidille tai leidille. Tällainen hame antaa liikkumatilaa eikä helmat nouse pikkutuulella korviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo korviin nousemattomuus on tosi hyvä huomio, ihan ajatellen sitä omaa suunnitelmissa siintävää vastaavanlaista hametta ajatellen:)

   Poista
 8. Hieno tuunaus, kukat ja kaikki kierrätetty ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tähän kyllä osui sopivasti monipuolista materiaalia hyödynnettäväksi. Vyötäröllä oleva resori on uusi, mutta muut peräisin farkuista.

   Poista
 9. Juuri tänään pidin tunnin 6 lk:n oppilaille farkkujen valmistuksen ekologisesta vaikutuksesta. Koitin innostaa oppilaita kaiken muun "propagandan puhumisen" lisäksi kierrättämään ja tuunaamaan farkuista jotain uutta. Sinä sitten puolestaan olet päässyt jo sanoista tekoihin :) Hame on soma, tykkään erityisesti tuosta helmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkut ovat varmaan antoisa materiaali oppilaiden kanssa. Heillä kun yleensä riittää mielikuvitusta ja ideoita vaikka kuinka.

   Poista
 10. Tuo kiva. Tuollaisen minäkin saattaisin osata ommella. Olen nimittäin kerännyt parin vuoden ajan farkkuja ajatuksella, että jonakin päivänä vielä...

  VastaaPoista