sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Makoisa lehtikatsaus


Viikonloppu on hurahtanut kovassa pakkasessa. Mitä mainioin keli siis linnoittautua sisälle ja ompelukoneen ja lankojen ääreen. Varsinkin kun perjantain Tallinnan reissulta sitä lankaa on muutama kerä etsimässä tarkempaa sijoituspaikkaa:)  Täällä ovat viikonlopun aikana lennelleet lankakerien lisäksi Angry Birdsit, prinsessat ja lehmät. Kaikki  ovat joko tilaustöitä tai menossa lahjaksi, joten niistä tulee tarkemmin juttua sitten hiukan myöhemmin. Kämppä on kyllä sen näkönenkin, että jotain on tehty, kun levällään on kaikenlaista vaaleanpunaisesta tyllistä kangasväreihin ja vanhoihin farkunlahkeisiin.


Perjantaisen Tallinnan-reissun aikana oli postilaatkkoon kopsahtanut talven Novita-lehti ja sieltä löytyi heti ainakin kaksi mallia, joille löytyi jo sovelluskohde. Lapaset aloitin viime yönä ja niistä toinen on jo melkein valmiina, toinen löytynyt malli on taas hiukan pöllömpi idea, joka on tulossa lahjaksi.

Kuva: www.suurikasityo.fi

Käsityölehtien saralla viikko on ollutkin oikein antoisa, koska torstaina töistä kotiin palaavaa odotti helmikuun Suuri Käsityölehti. Torstai-iltana matkavalmisteluiden lomassa ehdin selata lehden pikaisesti läpi ja tänään olen sitä sitten oikein ajan kanssa lueskellut. Ompeluosiossa tarjolla on simppeleitä ja yksinkertaisia perusvaatteita sekä pehmeää ja lämmintä kevätvauvoille. Neulontaosastosta pisti silmään ruskea hiukan army-tyylinen neuletakki, samaa tyyliä oli esillä myös Novita-lehdessä. Lovikka-lapaset saivat sivutilaa myöskin molemmissa lehdissä. Näille keleille sopivasti esiteltiin myös taannoisen lapaskilpailun parhaimmistoa, joiden ohjeet löytyvät täältä.


Lehdessä oli myös junasukkien ohje ja tietoa Ylöjärven maanpuolustusnaisten kampanjasta neuloa kaikille vastasyntyneille ylöjärveläisille junasukat. Täältäkin lähtivät juuri parit junasukat ystäväpiirin talvivauvojen varpaita lämmittämään. Yhdet samalaiset sukat tein jo aiemmin veljen 1-vuotiaan Iivarin joulupakettiin. Noissa sukissa, sen lisäksi että ovat kuulemma malliltaan mahdottoman hyvät ja käytännölliset vauvan jalkaan, minua kiehtoo niihin liittyvä tarina. Sen ansiosta sukat eivät ole vain pelkät sukat ja ehkäpä siksi ne ovatkin niin suositut.

Kuva: www.suurikasityo.fi

Lehden herkullisimmat palat löytyivät Sisusta ja askartele -osasta. Finlaysonin Muffinssi-kankaasta oli tehty söpö essu ja kankaan painokuvioita käytetty hauskasti ystävänpäiväkorttien koristeena. Seuraavalta  sivulta tulivat vastaan virkatut prinsessakakut! Nam! Tosi syötävän näköisiä, vaikka tässä ne mitä ilmeisimmin oli tehty vain koristeeksi. Tuollaisenhan voisi virkata oikean kakkukuvun päälle ja käytössä oleva kakkukupu saisi ihan uusia ulottuvuuksia eikä kyseessä olisi pelkkä koriste.

Kuva: www.suurikasityo.fi

Sokerina pohjalla olivat virkatut Runebergintortut. Makoisaa Runeberginpäivää siis, löytyypä lautaselta sitten aitoja tai virkattuja herkkuja!

4 kommenttia:

 1. Ihania leikkiruokia! Mukava kun esittelit tuon lehden sisältöä. Minun tulee vain harvoin katseltua käsityölehtiä kirjastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kyllä noita kakkuja kelpaa tarjoilla:)

   Poista
 2. Ihania nuo junasukat. Valkoinen sopii minusta tosi hyvin pienille vauvoille =) t. sny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita on myös niin kiva tehdä kun valmistuvat nopeasti.

   Poista