perjantai 24. helmikuuta 2012

Jämätilkuille ja langoille koti Zimbabwesta?

Kuva: www.soroptimistit.fi

Eräs työkaverini on aktiivinen koulutettujen naisten vapaaehtoisjärjestössä Soroptimistit. Järjestö toimii ihmisoikeuksien hyväksi kansainvälisen hyvän tahdon, ymmärtämisen ja ystävyyden avulla. Se edistää erityisesti naisten ja tyttöjen asemaa ja tasa-arvoa sekä toimii rauhan edistämiseksi maailmassa.

Päätin kantaa korteni kekoon ja samalla haastan teidätkin. Jos teiltä löytyy ylimääräisiä käsityömateriaaleja, vanhoja pelejä tai värikyniä, on tässä oivallinen mahdollisuus tarjota niille uusi koti Zimbabwesta. Työkaverin paikallisjärjestöstä on lähdössä eräs henkilö 3,5 kuukaudeksi Zimbabwen Harareen työharjoitteluun lasten ja nuorten pariin ja hänen tarkoituksenaan on viedä mukanaan mm. erilaisia kädentaitoihin  ja koulunpitoon inspiroivia materiaaleja ja välineitä. Materiaaleja voi niitä toimittaa ensi viikon ajan osoitteeseen: Ulla Kortelainen, PL 166, 01301 Vantaa

Zimbabwen lasten ja nuorten käsityö- ja opintokerho ilahtuu todella seuraavista:
  • Villalankoja ja puikkoja
  • Huopakangasta käsinukkejen materiaaliksi
  • Lyijy- ja mustekyniä sekä vahavärejä ja kalvotusseja
  • Pyyhekumeja, viivottimia, terottimia sekä ennen kaikkea ruutuvihkoja
  • Lautapeli"metsästyksen" kohteina ovat vielä: Lexico, Junior Alias, Twister sekä arpakuutioita (matikantunneille)
Tässä siis näppärä tapa tuoda iloa ja inspiraatiota jollekin siellä kaukana ja samalla tehdä vähän kevätsiivousta omissa varastoissa. Viestiä saa välittää eteenpäin muillekin kevätsiivousta suunnitteleville:)

1 kommentti:

  1. Hyvän konkreettinen tapa auttaa. :) Vinkiksi, että jos on sellaisia perus kuusikulmaisen muotoisia lyijykyniä, niistä saa helposti noppia kirjoittamalla luvut 1 - 6 (tai piirtämällä 1 - 6 pistettä) sivuille, niin kynä toimii noppana vierittäen. Niin, kunhan ois niitä kyniä..

    VastaaPoista