lauantai 24. syyskuuta 2011

Maratontyöpäivän määritelmä


Mennyt työviikko on ollut melkoista haipakkaa. Sekä leipätyön että kotihommien osalta. Sanotaan se nyt tähän heti alkuun, niin tulee blogihiljaisuus samalla seliteltyä:) Iltaisin töiden jälkeen olen ollut tiiviissä symbioosissa ompelukoneen kanssa, joten monenlaista valmistakin on kyllä tullut. Tässä näkyy pari vilausta siitä mitä on tulossa esittelyyn myöhemmin, kunhan ovat matkustaneet ensin uudelle omistajalleen tuonne länsirannikon suuntaan.

Eilinen työpäivä oli kyllä yksi niistä, joka saa ihmisen pohtimaan energian riittävyyttä ja sitä, kuinka paljon erilaisia asioita ylipäätään on mahdollista tehdä yhden vuorokauden aikana. Ja kuinka pitkiä työpäiviä. Olin työpaikalla jo seitsemältä vain huomatakseni, että netti ei toiminut. No, ei se mitään, oikeastaan aamu ennen puoli yhdeksältä alkavaa seminaaria olikin pyhitetty sunnuntain työpäivän valmisteluun ja se hoitui ilman netin apua. Puoli yhdeksästä neljään päivä hurahti strategiaseminaarissa ja sen jälkeen taas työpöydän ääreen. Tällä kertaa viimeistelemään yhden ison hankkeen loppuraportin luonnosta. Siinä vaiheessa nettikin pelitti taas ja tuotos lähti vastaanottajille vähän ennen kuutta. Siinä vaiheessa rupesin kokoamaan organisaatiostamme esittelymateriaalia tänään alkavaan ja ensi tiistaihin saakka kestävään kansainväliseen nuorisotapahtumaan.

Esittelyständin piti olla tähän aamuun klo 7.30 mennessä kunnossa, joten huristelin työpäivän - tai oikeastaan työillan päätteeksi vielä laittamaan tuon ständin valmiiksi. Vihdoin viimein sieltä kotiin lähtiessäni olin erittäin tyytyväinen kahdesta asiasta: kello oli melkein kahdeksan illalla ja kaupungilla oli autojen osalta hiljaista, ja kännykässä oli navigaattori, joka onnistuneesti opasti minut kotiin. Minulla ei siis ole omaa autoa enkä myöskään asu Helsingin keskustassa, joten autoilu siellä yli 12 tunnin työpäivän jälkeen ilman ainuttakaan kolhua voitaneen laskea papukaijamerkin arvoiseksi suoritukseksi:)


Kotona olin hiukan kahdeksan jälkeen. Ja hommat senkun jatkuivat. Näissä kuvissa vilahtavaan vaatetilaukseen oli hiukan vielä saumoja jäljellä, joten kun lopulta puolen yön aikaan pääsin peiton alle, oli puhti hiukan vähissä.. Mutta tulipahan tehtyä monenlaisia asioita ja päivä käytettyä todella tehokkasti! Ja olin tyytväinen, että sain kaikki ennalta suunnitellut asiat valmiiksi. Onneksi tuollaisia työpäiviä ei kovin usein satu kohdalle.

Tänään onkin sitten todella ihanaa lähteä päiväksi Tallinnaan. Huomisen työpäivän jutut on valmisteltu huolella, joten nyt on aika antaa ajatusten levätä ihan muiden asioiden parissa. Leppoisaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Toivottavasti oli mukava Tallinnan reissu.
    Ja toivon sinulle rauhallisempaa viikkoa :)

    VastaaPoista