torstai 29. syyskuuta 2011

Äitityyli jatkuu


Jokin aika sitten esittelin nämä paidat. Viime viikko kului tiiviisti töiden jälkeen ompelukoneen kanssa seurustellessa ja tulos tulee tässä. Tai osa projektista, lisää on edelleen luvassa. Nämä äitiyshousut matkasivat samaan osoitteeseen kuin nuo paidat jo aiemmin, eli odotusajan vaatteita oli tilauksessa.


Kaavat näihin äitiyshousuihin löytyivät Suuresta Käsityölehdestä 5-6/2010. Mallihousut oli ommeltu rennon oloisiksi pellavasta ja jotain samanlaista oli haussa myös näihin. Kankaaksi löytyi hennosti kalanruotokuvioista siniharmaata pellavaa. Jonka määrässä kuitenkin oli harmittavasti puolen metrin vajaus ja niinpä kangaskaupassa valinta mietitytti. Ohjeen mukaan kankaan menekkii oli 1,90 m, pakasta löytyi vain 1,40 m. Riskillä kangas kuitenkin napattiin matkaan ajatuksena, että taskujen ja käänteiden ym. suhteen sovelletaan sitten tarvittaessa, jos alkaa tehdä tiukkaa.


Tilaaja ei missään nimessä halunnut farkkuja, koska ne kuulemma eivät odotusaikana ole ne mukavimmat housut. Itselläni ei ole siitä kokemusta, mutta tämä malli vaikutti oikein hyvältä: mukavia farkkujen tyylisiä yksityiskohtia ja kokonaisvaikutelma rennon siisti.


Kaikki taskut ovat päälleommeltuja ja tikkaukset on tehty kahdella ompeleella. Ne eivät tosin juuri erotu kankaan kuviosta johtuen. Hiukan harmittikin, että lanka oli niin samanväristä kuin kangas. Hiukan tummemmalla langalla olisivat tikkaukset nousseet paremmin esiin ja kenties tummempi sävy olisi ryhdistänyt muutenkin kokonaisuutena hyvin vaaleita housuja. Toisaalta samanvärisen langan kanssa on turvallisempaa ommella, kun jokaikinen mahdollisesti hiukan vinoon mennyt tikki ei pistä silmään:)

Tällaisten vaatteiden kanssa täytyy kyllä toivoa, että ohjeet ovat hyvät, selkeät ja ennen kaikkea käyttötarkoituksen mukaan erittäin hyvin mietityt. Kun ei itsellä ole käytännön kokemusta siitä, minkälaiset jutut vaatteissa odotusaikana toimivat, niin ei osaa sen kuuluisan maalaisjärjen mukaan soveltaa ainakaan niin paljon, kuin näitä itse käyttänyt henkilö osaisi. Mutta eiköhän näissä aika mukavasti nappiin osuttu, tarpeeseen tulivat saman tien.

2 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttää ja tilaakin on !
    Kangaskin sellaista rennon oloista :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä tosi hyviltä! Kauniita yksityiskohtia myös :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista