keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Vessapaperivaraston uudet tuulet


Pienen asunnon järjestyksenpito jatkuu. Kiitos kaikista ihanista kommenteista, joita edellinen säilytysratkaisuja käsitellyt juttu kirvoitti. Mukavaa huomata, että ideoille on käyttöä. Samalla myös lämpimästi tervetuoa kaikille uusille lukijoille:)

Tällä kertaa sisustusinnostuksen näyttämönä on wc ja pääyhteistyökumppanina edellisestä säilytysideapostauksesta tuttu Näppärät säilytystilat -niminen mainio kirja. Wc on sen verran pieni, että sinne ei saa mahtumaan minkäänlaista pyykkikoria. Ratkaisuksi löytyi tuo yllä oleva pyykkipussi. Valkoinen kangas on tavallista lakanakangasta ja siniruutuinen koristekangas varta vasten ostettu vessan sinivalkoisiin väreihin sopivaksi. Pyykkinarukuvan kirjailin varsipistoin. Koska vessassa ei ole kaappeja joihin pyykit tai pyykkipussin voisi sulloa katseilta piiloon,  niin olkoon pussukka sitten sen näköinen, että se voi reilusti olla näkyvissä. Tämä roikkuukin yleensä irrallisella s-koululla suihkuseinämässä.


Pyykkipussille tein kaveriksi kaksi putkimaista pussia. Värit ovat harmonisen sinivalkoiset, koristesydän on aplikoitu pussin kylkeen. Pussin ylä- ja alaosassa on kiristysnaru, joten säilytyspussin täyttäminen ja tyhjentäminen sujuu helposti molemmista päistä. Muotonsa puolesta nuo ovat juuri omiaan wc-paperirullien varastoimiseen, mutta toimivat minulla mainiosti myös sekalaisten tyhjien meikkipussien säilytyspaikkana. Tämmöisen säilytyskäytössä onkin varmaan vain mielikuvitus rajana. Ainakin keittiössä tämä toimisi hyvin muovipussien säilytykseen ja vaatehuoneessa esimerkiksi sukkapussina. Nämä pussit on solmittu kiinni wc-pytyn takana olevalle seinälle kiinnitettyyn lämmitys- ja kuivatusputkeen.


Vessassa ei alunperin ollut ainoatakaan kaappia. Voitte kuvitella, minkä moinen määrä naisen vessasta löytyy erilaisia tuubeja, purkkeja, rasioita ja pulloja, joten niiden kanssa meinasi välillä mennä hermot. Käsienpesualtaan alapuolella osittain oli ensin kolmesta rautalankakorista muodostuva pyörällinen korivaunu ja purkkipaljous oli tungettu siihen. Tästä tilanteesta ei onnekseni ole kuvaa:) Sitten silmiini osui eräällä kauppareissulla Ikean allaskaappi ja se oli menoa saman tien. Kaappi ei ihan ole sitä mitä haluaisin ikioman asunnon vessassa olevan, mutta vuokra-asunnon purkkikaaoksen taltuttamiseen tuo on erittäin näppärä, helppo, siisti ja edullinen pelastus. Metallikorivaunu sai lähteä ja tilalle tuli siisti ja valkoisen valoisa kaappi, joka kätkee sisäänsä yllättävän paljon erilaista sekalaista pikkutavaraa.Punaisena - tai oikeammin sinisenä - lankana näissä kaikissa kulke yhtenäinen sinivalkoinen väritys. Se tekee pienestä tilasta selkeän ja valoisan. Sinivalkoisia värejä on myös koukulla tällä hetkellä, joten tarina jatkuu samoissa väreissä myös lähipäivinä.

8 kommenttia:

 1. Tosi nätti jo pelkästään koristeena. Ja vielä hyödyllinenkin :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit pussukat! Noita kelpaa pitää näytillä!=)

  VastaaPoista
 3. Moikku!

  Kiitokset Roope-ankka kenkien oikeasta nimestä :-)) Olinkin joskus kuullut tuon sanan mutta luulin että damaskit ovat housut :DDDD

  Ihania pussukoita olet tehnyt. Kauneus ja kätevyys yhdessä = parhautta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä ideasta muovipussien suhteen, olenkin sellaista kaivannut :) Ihana blogi muutenkin :)

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköisiä säilytysratkaisuja =)

  VastaaPoista
 6. Ihania säilytysratkaisuja sinulla! Ja kiitos kirjavinkistä, laitoin kirjastoon varaukseen kun alkoi sen verran kiinnostamaan :)

  ps. sinulle on tunnustus blogissani

  VastaaPoista
 7. Näissä kyllä toimii hyvin idea siitä, että kun ovat tarpeeksi nätit, niin näitä voi huoletta pitää esillä. Ja näihin mahtuu yllättävän paljon tavaraa.

  Pullamamma: kun putkilopussukkasta korvaa alemman kiinnitysnarun kuminauhalla, niin toimii varmaan vielä paremmin muovipussien säilyttimenä, kun ei narua tarvitse koko ajan availla.

  Eeva: Tuo Näppärät säilytystilat -kirja on tosiaan ollut aika helmi ja vielä monta ideaa sieltä on kokeilemattakin:) Ja kiitos tunnustuksesta!

  VastaaPoista