maanantai 26. syyskuuta 2011

Terveisiä Tallinnasta!


Pikareissu Tallinnaan toteutui lauantaina. Oli kyllä nimensä veroinen, vajaat neljä tuntia maissa ja sitten takaisin Helsinkiin. Kummallista miten sitä täällä koti-Suomessa neljän tunnin shoppailuaika kaupungissa kuin kaupungissa tuntuu pitkältä ja kaikenlaista ehtii katselemaan, mutta tuolla tuntui olevan tuli hännän alla koko ajan eikä mihinkään mukamas ehtinyt.


 Tarttui tuliaisiksi kaikesta huolimatta ainakin muutama kerä vironvillaa:) Näin jokin aika sitten Lilan luomuksissa ihanaisen Revontuli-huivin juuri tämmöisissä ruskaväreissä ja kun törmäsin tähän vyyhtiin, se suorastaan hyppäsi hyllystä kyytiin. Toivottavasti saan tästä aikaan yhtä kauniin lopputuloksen. Ihka ensimmäinen Revontuli kun on edelleen puikoilla, tai no, oikeastaan oli, koska jouduin purkamaan ensimäisen kaavion osuuden. Ja nyt on tarkoitus saada se uuteen uljaampaan alkuun. Joten pitää tyytyä ihastelemaan näitä lankoja nyt kun valmista ei Revontuli-saralla vielä ole.


Poncho-työmaalla sen sijaan ei ole tarvinnut olla purkuhommissa. Olen tainnut noita tehdä jo sen verran monta, että tekeminen sujuu vaikka unissa. Tämä oli tilaustyönä tehty, pitsikukkalaitteen isommista kukkasista. Kukkiin meni vajaa kaksi kerää 7 veljestä Raitaa purppuran-liilan sävyissä ja musta lanka on Novitan Pirta, jota kului yhden kerän verran. Tuo Raita-langan väri on kyllä mielestäni tosi kaunis, tuota on pari kerää jemmassa omiakin projekteja varten.


Noihin kukkasiin kuluu lankaa yllättävän paljon. Tässä kukkien terälehdissä on seitsemän lankalenkkiä ja kukkia on ponchossa yhteensä 42. Kun jokaisessa kukassa on aloitus- ja päättelylanka, samaten jokaisen kukan ympäri virkattavassa kehyksessä, ovat hyvät päättelyniksit tarpeen. Noita langanpätkiä ei voi virkata mihinkään "sisään", koska kiinteitä silmukoita ei kukkapaloissa ole lainkaan. Niinpä tuo päättely onkin tämän työn pitkästyttävintä puuhaa. Muuten tätä mallia on oiken hauska tehdä. Jos joku tietää näppäriä päättelykonsteja tällaisiin tilanteisiin, niin ilolla otetaan vinkkejä vastaan:)

6 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan värisiä lankoja ja ihana poncho!

  VastaaPoista
 2. Ihania lankoja ja kerrassaan upea poncho.

  VastaaPoista
 3. Kauniita syksyn värejä! En ole aikaisemmin heidän valikoimissa sellaisia huomannut.

  VastaaPoista
 4. Ihania ostoksia Tallinnan reissulta! Minä lähden parin päivän päästä, viikonlopuksi :-))
  Tuo ponchosi on u-p-e-a!!!!!

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömän hieno ja upea poncho,,,Värit sopivat todella hyvin yhteen.
  Kokeilin juuri itse eilen pitsikukkasten tekoa ja tein huovikkaidenkin pariksi yhdet.Ne kukat olisi tosin kannattanut huovuttaa käsin.Nyt niistä tuli lunpeenkukan näköisiä,mutta eiköhän tästä taidot kartu,kun enemmän tekee.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Syksyiset ja muutkin värit kutkuttavat kovasti päästä puikoille. Ponchosta tuli omasta mielestänikin tosi onnistunut, värit sopivat nätisti yhteen. Tuolla pitsikukkalaitteella saa tehtyä kukkia moneen lähtöön ja monenlaisista materiaaleista. Paperinarusta olen tehnyt koristeita kortteihin. Se päättelyrumba niissä vaan on ainut pieni miinus..

  VastaaPoista