tiistai 31. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän paras huivi


Kyllä nyt tarkenee! Lämpömittari on täällä etelässäkin huidellut aamuisin -15 asteen tuntumassa ja töihin lähtiessä on saanut kerrospukeutua parhaan taitonsa mukaan. Huivit ja pipot ovat olleet kovassa käytössä ja niinpä niitä tekeytyi pari lisää, kun tilausta kerran on.


Havittelin jo viime talvena jotakin kaunista ja lämmintä Novitan Crystal-langasta. Silloin vain olin niin hitaana hämäläisenä liikenteessä lankaostosteni kanssa, että kun vihdoin lopputalvesta pääsin lankahyllyille ostostelumielentilassa, ei lankaa saanut enää mistään. Tänä talvenakaan en ensimmäisten joukossa ollut lankaa hamstraamassa, mutta onneksi sitä tällä kertaa riitti mattimyöhäisillekin.


En oikeastaan ole paljettien suuri ystävä, en varsinkaan suurten paljettien. Mutta näköjään sen verran pieni sisäinen prinsessa pääsi valtaan täälläkin, että tämän langan kimallus jotenkin osui ja upposi. Värivalinnassa päädyin huurteiseen harmaaseen ja Novitan talvi 2011 lehti tarjoili oivallisen ohjeen pipoon ja tuubikauluriin. Olen pipoja tehnyt aiemmin muille, mutta tämä oli ensimmäinen ikinä itselleni tekemä pipo. Jotenkin on tuntunut, ettei muka millään osaa tehdä sen näköistä ja mallista, joka omaan päähän sopisi. Kummallista, koska se oma pää kuitenkin on aina se kaikista lähin sovittelupää:)


Pipossa on yhteensä 44 silmukkaa ja sukkapuikot nro 10. En tehnyt siitä ihan niin pitkää kuin ohjeessa neuvottiin, koska en halunnut roikkuvaa pipoa. Niinpä pipoon riitti juuri sopivasti yksi kerä lankaa. Huivi on silmukkamäärien osalta tehty ohjeen mukaan (108 silmukkaa ja pyöröt nro 12), mutta kolmen kerän sijasta tässä on lankaa vajaat neljä kerää. Halusin lämpimän ja muhkean huivin, jonka saa kiedottua kaulaan niin että joka välistä ei tuule sisään. Tästä tuli juurikin sellainen:)

Joten kyllä nyt kelpaa huomenna lähteä uhmaamaan pakkasta ja talvea ja nauttimaan samalla miljoonista ilmaisista timanteista, joita pakkanen on viskellyt pitkin hankia. Ja jos vielä saadaan nauttia auringosta samaan tapaan kuin tänäänkin, niin asusteineni olen kuulkaa vakava kilpailija noiden hankitimanttien kimmellykselle:)

14 kommenttia:

  1. Kyllä nyt olis tuommoiselle huiville käyttöä, mutta minulla se on vielä lankakeränä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivi oli tosiaan lämmin, joten ei muuta kuin puikot heilumaan:)

      Poista
  2. No ihan varmasti tarkenee noin paksuilla ja hienoilla varusteilla...täällä -22.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh kun tulin kotiin niin ulkona -17,4 astetta. Tuubi osoittautui juuri niin lämpimäksi kuin miltä näyttääkin, mutta pipoon pitää kyllä pikavauhtia keksiä joku fleecevuori tms., se on sen verran löysää ja reikäistä neulosta, että tuntui aika hyvin viima tunkevan läpi.

      Poista
  3. Harmaa on tyylikäs väri ja paljetit tuovat siihen luxusta. Pipossa on nätti malli. Nyt meillä on 27 pakkasastetta, joten alkaa tuubihuivi kiinnostamaan. Yritän ulkoillessa laittaa kypärämyssyä, myssyä ja huppua, silti tuntuu kasvot paleltuvan. Muutenkin vaatekerroksia saa olla rutkasti. Timantit hangella kyllä kimaltelevat kauniisti, joten mieltä aurinko kyllä lämmittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipon ja huivin mallinule on kohoneuletta: 1.-2. krs. 1 oikein, 2 nurin ja 3.-4. krs. kaikki silmukat oikein. Simppeli ja nopea tehdä ja sopii noihin kyllä ihan nätisti.

      Poista
  4. Ihanan lämpöisen näköinen setti. Kuinka pitkä tuubihuivista tuli vajaalla neljällä kerällä? t: sny, joka haaveilee yhtä muhkeasta lämmikkeestä pakkasiin. -24 astetta enää täällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuubi on neulottu renkaana, jonka ympärysmitta sillä 108 silmukalla on kutakuinkin 145 cm. Korkeutta on 42 kerrosta+päättelykerros, yhteensä aikalailla 27 cm.

      Poista
  5. Kyllä noilla pakkasissa kelpaa. Kauniita ovat. Minä aamulla ihailin niitä miljoonia tähtiä... oli kyllä huikaiseva näky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkasissa ovat parasta kyllä juurikin ne miljoonat kimmeltävät kiteet.

      Poista
  6. Ihania molemmat! Tosi lämpimältä vaikuttaa tuo huivi kyllä. Minullekkin tarttui tuota paljettilankaa ostoskarryyn tuossa joku kerta kauppareissulla. Vielä ei ole puikoille päässyt, mutta ehkä tässä vielä jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään aamulla junalle käveli vieressäni nainen, jolla oli saman merkin vaaleanruskeasta paljettilangasta pipo ja kaulahuivi:) Tuo kyllä vetoaa moniin ja tuo juuri sopivasti pientä luksusta arkeen.

      Poista
    2. Kauniita molemmat, niin pipo, kuin huivikin !

      Poista