lauantai 14. tammikuuta 2012

Salomoninsolmuja huivissa


Yön aikana on satanut kevyttä pakkalunta ja merikin alkaa rantakaistaleelta olla jo jäässä. Mittari on pudonnut reilut kuusi astetta pakkasen puolelle ja maisemaa valaisee pieni auringonsäde. Mukava pakkaspäivä ja täydellisen harmoninen maisema, kun ikkunasta katselen ulos. Jotain lämpöä tuo kuitenkin kaipaa ja siihen apulöytyy näistä samaan värimaailmaan sopivista, pehmeän hahtuvaisista salomoninsolmuhuiveista.


 Huivit on tehty jo ennen joulua ja ne lähtivät mikä minnekin. Näiden kuvien mustan ja harmaan huivin lisäksi kokoelmaan kuului myös luonnonvalkoinen, josta näköjään olen unohtanut napata kuvan ennen sen matkaa suureen maailmaan. Kaikki huivit on tehty Novitan Rose Mohair -langasta ja lankaa kului yksi kerä jokaiseen huiviin. Ensin tein salomoninsolmuja niin pitkälle, että lankaa oli jäljellä vajaa 10 m. Tuohon loppuhäntään pujottelin helmiä ja virkkasin reunukseksi helmikoristeiset lenkit. Jotenkin näistä tuli tälla tavalla kevyemmät, kuin jos olisin tehnyt huiviin hapsut.


Oli jokseenkin hankala löytää niin isoreikäisiä mutta kuitenkin muuten kooltaan aika pieniä helmiä, joiden läpi mahtuu pujottamaan kaksinkertaisen villalangan. Näiden huivien reunushelmet on löydetty sekä Sinooperista että Tallinnasta.

Tänään ei koukulla ole salomoninsolmuja, vaan aion nautiskella viikon parhaasta päivästä ulkoilun lisäksi mm. Revontulihuivitekeleen hyvässä seurassa:)


10 kommenttia:

 1. Onpas kaunis! En ole vielä kokeillut Salomoninsolmuja, mutta taas kerran alkaa mielimään niiden opettelua..

  VastaaPoista
 2. Salomoninsolmut ovat kyllä hienoja. Minä en osannut pyöritellä lankaa tuolla tavalla mutkalle :(

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat molemmat.. minä en Salomoninsolmuja osaakkaan:-)

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavan näköistä, helmet sopivat kyllä hyvin reunukseen.

  VastaaPoista
 5. Salomoninsolmuihin ei kyllästy koskaan - niistä tulee aina niin herkän kauniita. Tuo helmireunus oli kiva ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita huiveja. Valkoinen on tosiaankin kuin puhdasta puuterilunta. Pitääpä etsiä ohjeita salomoninsolmuihin.

   Poista
 6. Kiitos kommenteista! Salomoninsolmut ovat kyllä yllättävän helppoja ja niillä saa nopeasti valmista. Pinnasta tulee ihan erinäköinen sen mukaan onko käytössä mohairlankaa, paksumpaa tavallista villalankaa tai vaikka hapsulankaa. Kokeilkaapa siis ihmeessä:) Selkeä ohje solmujen tekoon löytyy mm täältä: http://tiitsa.vuodatus.net/blog/category/Salomoninsolmu.+Ohje

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeosoitteesta. Nyt sain kommenttilaatikon aukeamaan oikein ei pelkkää vastausta. Eri käyttöjärjestelmä niin eipä kaikki pelannut niin kuin ennen.

  VastaaPoista
 8. Kauniita huiveja ja kiva keksintö pujoittaa helmiä. Kiva blogi muutenkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa kun piipahdit. Tervetuloa toistekin:)

   Poista