perjantai 20. tammikuuta 2012

(Kirppari)muodin huipulla


Tänään kävin pyörähtämässä Matkamessuilla ja piiitkästä aikaa myös kirpputorilla. Kevään SNY-kierroksellekin lähdin taas mukaan. Matkamessuvisiitti oli ohjelmassa enemmänkin työn puolesta ja siinä ihmispaljoudessa ahdistui aika nopeasti. Mukaan ei tarttunutkaan muuta kuin Joensuun Herkkuleipomon mainiota ruislimppua, mutta kirpputori sen sjaan osoittautui jälleen kerran antoisaksi matkakohteeksi, vaikkei se matkamessujen vinkkivalikoimassa ollutkaan.


 Tämä yksi suosikkimatkakohteistani sijaitsee Kaivopuiston rannassa, joten kyllä siinä voi julkisten liikennevälineiden viidakossa  jopa eksyä, kun kotoa Lauttasaaresta tuonne lähtee. Ratikan tasaisessa kyydissä pääsin mukavasti oikeisiin maisemiin ja perillä odotti edellisiltä matkoilta tuttu Kaivarin Kanuuna. 


Tavoitteena oli ensi sijassa löytää nätisti koristeltuja lasten farkkuja yhdet tai kahdet. Kummitytön joulupakettiin lähti tämä laukku ja kun perheeseen kuuluu pari muutakin neitokaista, niin nyt myös laukkuja tarvittaisiin isojen riitojen välttämiseksi pari lisää. Siispä materiaalimatkalle. Pieniä farkkuja ei löytynyt, mutta yhdet vähän suuremmat, niin herkullisen tyttömäisillä koristuksilla, että noista ylempien kuvien housuista muotoutuu kassi tuota pikaa.


Muut löydöt näyttävätkin väriympyrällä suhteellisen turkoosinmustilta. Mukavan ryppyinen pellavatunika taisi olla koko kasan kallein yksittäinen vaate, 7e. Sen kaverina näkyy tässä musta Espritin hame, joka lähti mukaan kolmella eurolla.


Asiallisia ja virallisia työpäiviä varten istui mainiosti tämä frakkityylinen jakku, sillä oli hintaa myös kolme euroa. Viehätyin erityisesti kauniin violetista vuorista joka ei tässä nyt näy eikä päälläkään, mutta joka tuo ihmeesti pientä sisäistä säihkettä muuten niin säntilliseen ja viralliseen vaatteeseen.


Musta on tyylikäs moneen tilanteeseen, vaikka joskus kuulinkin erään meikkikutsujen pitäjän sanovan, että suomalaisten ei pitäisi käyttää mustia vaatteita ollenkaan. No, ei tarvitse kuin pitää silmät auki aamun työmatkaliikenteessä rautatieasemalla ja hyvin äkkiä käy selväksi, että tuosta suurin osa suomalaisista ei ole samaa mieltä. Niinpä niitä mustia vaatteita tuppaa kertymään kaappiin. Ne kun sopivat niin kätevästi kaikkien värien kanssa ja hoikentavat ja ties mitä muuta vielä. Niinpä tämmöinen Zaran juhlapaita siirtyi kirpparitangolta 1,5 eurolla minun vaatetangolleni tänne kotiin.


Päivän värit yhdistyvätkin sitten tässä bolerossa, jonka otin oikeastaan ensisijassa tuon kauniin turkoosin kirjontakuvion takia. Tämä on kyllä päällekin ihan sopiva, mutta jos jostain syystä käy niin että sille ei annetakaan baanallaoloaikaa, niin tuosta voi aina askarrella jotain muuta.

Ompelukone on tullut huollosta, uutta materiaalia on käden ulottuvilla ja viikonloppu on edessä, joten eiköhän näillä realiteeteilla pysty aika äkkiä laskemaan mitä aion tehdä viikonloppuna:) Mukavaa ja rentouttavaa sellaista itse kullekin ja suurkiitokset edellisen postauksen villasukka- ja tolppakommenteista, niin hymyilytti täällä kun niitä luin! Tervetuloa myös uusille lukijoille!

16 kommenttia:

  1. Hyvännäköiset löydöt,farkut ylisöpöt!

    VastaaPoista
  2. Sä olet tehnyt paljon hyviä kirpparilöytöjä! :)

    VastaaPoista
  3. Oletpa tehnyt hyviä löytöjä :)

    VastaaPoista
  4. Tuolla kyseisessä paikassa kyllä yleensä löytää yhtä ja toista. Farkut on ihan aikuisten kokoa, joten vielä voi harkita raaskiiko niistä sittenkään tehdä kassia. Kaikenlaisista ihanuuksista sitä ihmiset luopuukin! Mutta niinhän se on , että yhdelle tarpeeton on toiselle aarre.

    VastaaPoista
  5. Aika hyviä löytöjä. Minä en yleensä löydä kirppareilta yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden tarjonta voi olla kyllä aikas vaihtelevaista ajoittain. Useimmiten menen sinne ilman mitään sen kummempia hankintapäämääriä, silloin ei niin harmitakaan vaikkei mitään löytyisikään.

      Poista
  6. Tosi upeita löytöjä olet tehnyt!! Viivähdinkin pitkästä aikaa lukemassa kaikki viime postaukset :)
    Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että viihdyit ja leppoisaa sunnuntaita sinne myös!

      Poista
  7. Vauts, hienoja löytöjä.

    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  8. Ihan kateeksi käy, nuo mahtavat löytösi :DD
    Farkkupöksyt on huiput !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi vaan, etteivät farkut ihan mahdu jalkaan. Joten niistä on hyvä syy tehdä jotain ihan muuta:)

      Poista
  9. Hei! Tutustuin tässä aamutuimaan tietoihisi ja sainkin pari ideaa heti. Toivottavasti tulet pitämään paketeistasi! Blogiin tutustuminen on aloitettu =) t sny

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii, tervetuloa lukukierrokselle! Innolla odotan, mitä kaikkea jännää paketeista aikanaan paljastuu.

      Poista
  10. Hienoja löytöjä. Tuollaista boleroa kaipailisin minäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bolero ei ole vielä kertaakaan päässyt käyttöön, mutta hienolta se näyttää edelleen. Joten sopivia kekkereitä odotellaan:)

      Poista