keskiviikko 3. elokuuta 2011

LankahamstraustaNyt on langanostajan markkinat, kun loppukesä toi kauppoihin syksy- ja talvimallistojen langat. Uusia ihania värejä on niin kiva hypistellä ja kuvitella, mitä kaikkea niistä ehtisi tekemään. Nimenomaan kuvitella, koska ainakin minulla mieli tekisi paljon enemmän kuin mitä kädet kerkiää:)

Vielä mukavampaa on kuitenkin se, että kevään ja kesän langat ja poistovärit ovat siirtyneet alennuskoreihin ja niitä voi saada sieltä puolet halvemmalla kuin vielä muutama viikko sitten.


Lankojen hinnat saattavat vaihdella saman laadun ja merkin kesken paljonkin eri kauppojen välillä, kuten esimerkiksi Anneli on huomannut. Ensin osuin Prisman lankahyllyillä ale-koreille, joissa mm. Novitan kesän Puro Batik -värejä myytiin pois hintaan 3e/kerä. Samainen lanka maksoi seuraavana päivänä Citymarketin lanka-alessa 2e/kerä. Normaalihinta kyseiselle kerälle kummassakin liikkeessä oli 3,95e/kerä, Novitan omassa liikkeessä peräti 4,20e/kerä. Olen tuota lankaa ostellut jo aiemmin mm. Hulluilta päiviltä ja jokusen kerän ihan normaalihinnallakin, mutta nyt tarttui mukaan taas aika monta:)


Samaten Seiskaveikan poistuvat värit myytiin Citymarketissa hintaan 2,50e/kerä, normaalihinta 4,95e. Alennuksessa oli myös ainakin Novitan Rose mohairia, Woolia ja Miamia, joten lankavarastot täyttyivät mukavasti.

Mutta on noissa kyllä katteet ihan kohdillaan, joten vaikka lankaostoksiin upposi euro jos toinenkin, niin silti tuli säästöä melkein 50% verrattuna siihen, että olisin ostanut koko lankakasan normaalihinnalla.
Puro Batikista onkin jo aloitettu tällainen, syksyn myyjäiskautta ajatellen. Helppo ja näppärä työ kuskatattavaksi mukana työmatkoilla, eli jos törmäätte pk-seudun lähiliikenteessä virkkaavaan kanssamatkustajaan, niin se saatan olla minä:)


Uusimmassa kotivinkissä törmäsin Kotivinkin ja Novitan Tupsupipo-kisaan, joten tässä toinen hyvä vinkki erityisesti erilaisten jämälankakerien kohtaloksi. En löytänyt mistään netistä tietoja tästä kisasta, joten tässä Kotivinkin kilpailusivu skannattuna, paremmalla näkyvyydellä löytyy uusimmasta lehdestä. Tehtävänä on siis suunnitella tupsupipo ja aikaa on 15.9. saakka. Eli ei muuta kuin puikot heilumaan!

4 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä olet tehnyt! Meilläpäin edulliset langat häviävät hyllyistä niin nopeasti, että harvoin on oltu oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Blogissasi on oikein kivoja tuunausideoita!

  VastaaPoista
 2. Löytyipä kiva blogi.
  Nythän ne langat kannattaakin ostaa jos ei ole niin muotiväreissä kiinni. Itsellä ainakin tie johtaa kaupassa nyt lankojen ale-koreihin.
  Nuo ponchot mitkä olet tehnyt Puro baticista ovat kauniita.

  VastaaPoista
 3. Onneksi osuit kauppaan ja sait edullisia lankoja. Vaikka mullekin käy usein noin, että seuraavassa putiikissa olisi ollut halvemmalla :))

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteistanne:) Aika vauhdikkaasti ne langat kyllä olivat lähteneet liikkeelle, seuraavana päivänä kun tein uuden reissun ei jäljellä ollut enää kuin muutama kerä. Puro Batik on jo koululla ja uusi poncho tulossa.

  VastaaPoista