torstai 18. elokuuta 2011

Järjestystä pieneen eteiseenHaastin eteiseni laukkujen säilytykseen. Eteiseni on pitkulainen, yhdellä seinällä naulakko ja sitä vastapäätä toisella pitkällä seinällä vessan ovi. Toisessa päädyssä on ulko-ovi ja toisesta pääsee muualle asuntoon. Eteinen on olevinaan aika pieni, varsinkin monet erilaiset laukut ovat hakenet paikkaansa pitkin ja poikin tätä suuren suurta huonetta. 


Naulakko vie leveyssuunnassa puolet toisesta pitkästä seinästä, sen vieressä on lattialla lattialla seisova lipasto. Lipaston yläpuolella oleva seinä ammotti tyhjyyttään, mikä on jollekin pinnalle tai tasolle varsin harvinainen ominaisuus tässä taloudessa. Vain katonrajassa oli kaksi koukkua, joissa joku muinainen vuokralainen on rokottanut jotain ja keskellä seinää on kohdevalolamppu. Olin jo pitemmän aikaa miettinyt, että miten tuota tyhjää seinää saisi eävöitettyä ja kenties vielä sellaisella tavalla, että se toisi jonkun ratkaisun laukkujen säilytykseen.

Sitten eräänä päivänä se tapahtui. Töistä kotiin tullessani takapihalla lojui tuulen koivusta pudottama, noin ranteen paksuinen, sopivasti vänkyräinen ja sammaloitunut oksa. Korjasin oksan talteen eikä aikaakaan kun siitä oli jalostunut oivallinen naulakko eteiseeni. Ruuvasin oksaan kiinni valkoisia koukkuja yhteensä 8 kpl ja ripustin koko komeuden katon rajassa valmiina oleviin tukeviin koukkuihin paksulla sisal-narulla.Oksa oli juuri sopivan pituinen olemassaolevan vaatennaulakon ja eteisen päätyseinän väliselle alueelle. Joten sahaa tai muita katkaisuvälineitä ei tarvittu, tämän tekemiseen meni noin vartti. Sitten vaan laukut paikalleen, naulakossa pitää majaansa mm. tämä.

7 kommenttia:

 1. No johan sattui :DD
  Sinä annat blogiystäville vaan oikein isänkädestä, tuollaisella paksulla oksalla ja minulla sellaista tavallista vitsaa :D

  On muutes aika kiva idea ja hyvän näköinenkin !!

  VastaaPoista
 2. Kiva idea ja kaunis toteutus :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tämä on todettu toimivaksi, joten olkaa hyvä vaan:)

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva idea!Ei olis kyllä itelle mieleen tullut.Pitääpä siskolle vinkata asiasta ku se tykkää kämppäänsä sisustella. :)
  Ja olipas kiva saada parikseni uusi sny:läinen. :D Eli siis täällä kirjoittelee parisi jolta tulet paketteja saamaan. :) -Sny

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa Salainen Neuleystävä:) Jännittävää odotusta siis tiedossa pitkin syksyä, mikäs sen mukavampaa.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys tännekin blogiin! Muhun kolahtaa aina tälläset veikeät oivallukset ja sen myötä syntyneet kauniit valmiit työt. Aivan mahtava idea naulakolle!

  VastaaPoista