sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Reipas kesäkassiTässä nyt tämä laukku, jota edellisessä postauksessa jo lupailin. Pitkään haikailemani tarpeeksi suuri, olkapään yli kannettava kassi, johon työmatkoilla mahtuvat niiden normaalien naisten käsilaukuissa olevien tavaroiden lisäksi eväspurkit ja työmatkakäsityöt. Vihdoin oli aikaa toteutukseen (koska kaupastahan semmoista ei tietenkään voinut hakea), ajatuksissa tämä on ollut jo Olipa kerran housunpuntti -kirjan hankkimisen myötä, josta idea on napattu.

En seurannut kirjan ohjetta ihan orjallisesti. Mitä ohjeita nyt yleensäkään seuraisin:) Materiaaleina olivat yhdet aikuisten farkut, kirpparilla vastaantullut punosvyö sekä ruudullinen, lyhythihainen naisten kesäpaita. Ja kissamerkki. Laukun rungon leikkasin punteista, sivukappaleet sain reiden kohdalta ja niin etu-, kuin takataskutkin käytin hyväksi laukun koristelussa ja taskuina. 


Takataskut ratkoin irti ja sommittelin ja ompelin uudelleen läpän koristeiksi. Mukaan pääsi myös materiaalivaraston kätköistä löytynyt kissamerkki. Läppä on kaksinkertaista farkkukangasta, alareunassa punttien päärmeet ja sivut on jätetty rennosti hapsuille.


Vyötärökaitaleen ratkoin irti ja siitä sekä vyölenkeistä tuli kaunis koriste läpän alle. Taskun virkaa toimittaa toinen etutaskuista. Tässä on itse asiassa kolme taskua päällikkäin, kun käytössä ovat avaintasku ja normaali etutasku sekä niiden taakse jäävä tasku, kun palasta ei ole yläreunasta ommeltu laukkuun kiinni.


Vuori on leikattu naisten ruutupaidasta. Ratkoin napit irti, ompelin etukappaleen nappilistojen kodalta yhteen ja jätin etutaskut laukun sisätaskuiksi. Vuori on ommeltu kiinni läpän reunaan nurkalta puolelta ja tikattu päältä, muissa reunoissa vuori on käännetty sisälle ja tikattu päältä laukkuun kiinni.

Huomenna sitten töihin uusi laukku olalla:)

2 kommenttia:

  1. Voi kun ihania farkkujuttuja.
    Tänne palaan uudelleen, paremmalla ajalla.

    Kuule siihen tunikaan on ohje vaan omassa päässäni. Ja olen täällä mökillä, joten en pääse punnitsemaan langan menekkiä !

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa! Se tunika jäi mulle kyllä mieleen hykerryttämään sen verran, että taidan koittaa sen sun kuvan perusteella soveltaa, katotaan minkä näköiseksi se muotoutuu. Eiköhän se näille estradeille päsäe sitten kun on jonkinlaisessa kuosissa:)

    VastaaPoista