torstai 11. elokuuta 2011

Turvallista kierrätystä

Kuva osoitteesta www.globehope.com
Työmatkallani kuljen melkein päivittäin Globe Hopen liikkeen ohi. Kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin erikoistunut mainio liike houkutteli minut oikein sisälle asti tutkimaan, kun näin ikkunassa tämän. Kyseessä on aivan hulvaton, yhteenommelluista turvavöistä ja vintagekankaista tehty läppärilaukku. Kyllä tuollainen olalla kelpaisi töihin huristaa:) Hintaa tällä komeudella vaan oli sen verran, että ompelusormt alkoivat syyhytä ja rupesin sillä silmällä katselemaan tuohon lähitien varteen ilman rekisterikilpiä hylätyn autonromun turvavöitä..

Puikkojen heiluttelun ja ompelukonehuristelun lisäksi olen ehtinyt hiukan sivistää itseäni myös taiteiden saralla. Männä viikonloppuna vierailin Sinebrychoffin taidemuseossa. Museoon minut innosti Raija Orasen kirja Fanny, joka kertoo taidekeräilystä, Sinebrychoffin panimosuvun toisesta intohimosta oluen lisäksi. Paul ja Fanny Sinebrychoff lahjoittivat kokoelmansa Suomen valtiolle ja museo muodostaa yhdessä Kiasman, Ateneumin ja Kuvataiteen keskusarkiston kanssa Valtion taidemuseon. Oy Sinebrychoff Ab on tänäkin päivänä museon merkittävä yhteistyökumppani.


 Museon yläkerrassa olevat muutamat Sinebrychoffien aikaiseen 1900-luvun alun asuun entisöidyt huoneet olivat kerrassaan vaikuttavia ja viihdyin myös alakerran Puutarhakuvia-näyttelyssä.

Sinebrychoffin palatsin vieressä on museon kahvila, Cafe Fanny. Kahvilan ulkonäkö ja arkkitehtuuri poikkeavat historiallisesta nimestään huolimatta täysin päärakennuksen ilmeestä. Mutta vielä enemmän minua pisti silmään eräs muu asia kahvilamiljöössä. Ensi katsomalla ja tietämällä tässä kuvassa mättää joku, mutta mikä?


Itseäni ihmetytti, että miten kummassa museon kahvilassa on Carlsbergin aurinkovarjot eikä panimon omia Koffin punaisia varjoja. Kun uteliaisuus ajoi tutkimaan asiaa tarkemmin niin olutta juomattomana ihmisenä opin, että panimoiden verkkosivuille ei niin vaan mennäkään, vaan ensin pitää klikkailla syntymävuodet ja kuukaudet oikein, jotta osoittaa olevansa varmasti täysi-ikäinen lukija. Ja löysinpä sitten tiedon myös siitä, että Sinebrychoffin panimo on vuonna 2000 liittynyt osaksi Carlsberg-konsernia, joten kyllä ne aurinkovarjot sittenkin olivat ihan oikeassa paikassa. Eräänlaista kierrätystä tämäkin:)


2 kommenttia:

  1. No johan on idea taas laukun materiaaliksi. Mitään ei kannata heittää pois :))

    VastaaPoista
  2. Laukku on todella hieno, mutta kyseisen firman hintataso on kieltämättä joskus aika korkea.

    VastaaPoista