tiistai 28. lokakuuta 2014

Hartioille kietaistu Nurmilintu


Hei, kerrankin olen ainakin suunnilleen aallonharjalla! Tekemässä sitä, mitä monet muutkin tekevät, silloin kun monet muutkin tekevät. Puikolta putosi nimittäin juuri kaunis neulottu Nurmilintu-huivi.


Useimmiten kun olen  monta vuotta jälkijunassa.. Se hämäläinen hitaus tai jotain:) Ihan liian monien kauniiden ja kiinnostavien mallien, ideoiden ja ohjeiden kanssa käy niin, että varastoin ne jemma-nimiseen piilopaikkaan ja ehdin toteuttaa ne joskus, jos silloinkaan. Mutta en ainakaan silloin, kun kyseinen malli tai ohje on kaikkien huulilla ja blogeissa, kun siihen tarvittavia lankoja tai muita materiaaleja on helposti saatavissa tai kun ohjeen kiemuroista puhutaan Facebook-ryhmissä ja oiotaan mahdollisia virheitä.


Mutta nyt, kerrankin, minunkin harteillani komeilee neulottu Nurmilintu-huivi edes suunnilleen samoihin aikoihin, kun sellainen on ollut tekeillä monilla muillakin. Ihanan yksinkertainen malli. Ainaoikeaa, kavennuksia, lankalenkkejä ja lisäyksiä oikeassa järjestyksessä ja tuloksena kaunis, mukavasti hartioille lepäävä näyttävä huivi. Juuri sopiva syksyisen takin kaveriksi.


Lankana tässä Araucania Yarnsin Botany lace, 100g/410 m ja 4,5 numeron pyöröpuikot. Olen reilu vuosi sitten ostanut vihertävän vyyhdin kädentaitomessuilta ja se oli odottanut vaan sopivaa mallia, Jotain kaunista ja yksinkertaista, johon ei tarvittaisi lankaa enempää kuin tuo yksi vyyhti. Koska en raaskinut ostaa superpehmeää merinovillaihanuutta aikanaan enempää..


Tähän malliin vyyhti riitti juuri sopivasti. Jämiksi jäi peukalonpäänkokoinen pikkukerä! Lopussa joutui jopa hiukan jännittämään, että riittäähän lanka nyt varmasti.


Nyt kelpaa kietoutua tämän huivin lämpöön ja vaikka jäädä harmaana syyspäivänä sen alle nukkumaan, kuin se kansanrunon nurmilintu ikään:)

4 kommenttia:

 1. Kaunis, upeat maanläheiset värisävyt! Voi, minulla on usein ihan sama tunne kuin sinulla. Sytyn hitaasti uusiin juttuihin. Toiset on jo ehtineet tehdä monet kappaleet jotain uutta kivaa juttua, kun minä vasta suunnittelen, joskos tätä uskaltaisi kokeilla ;).

  VastaaPoista
 2. Voi miten onnistunut tuotos! Ihan täydellinen väriharmonia ja kaunis kädenjälki. Olet myös hienosti kuvannut huivin koivunrunkoa hetkeksi lämmittämään. tässä sen näkee että hiljaa hyvää tulee, kun malttaa vaan odottaa :-)

  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 3. Onpas hän kovin kaunis! Malli on ihana ja värit ovat kyllä sellaista lempeää karkkia juurikin tähän syksyiseen tunnelmaan. Juuri katselin eri huivimalleja ja mietin, että mitähän sitä seuraavaksi keksisi. Tämäkään ei olisi lainkaan huono vaihtoehto!

  Ai niin, la näyttäisi tieni suuntautuvan messuille eli mennään vissiin ristiin valitettavasti :/

  VastaaPoista