sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Saumuri Tallinnasta


Uskallanko hankkia saumurin Tallinnasta? Kas siinä pulma, jota täällä pienessä päässä on viime aikoina pohdittu kovasti. Syynä lahden takaisen tuotteen havitteluun on vain ja ainoastaan yksi asia: hinta. Toivomani koneen, Bernina 800DL:n normaalihinta Suomessa on 800-900 e. Taannoin Seinäjoen kädentaitomessuilta se olisi lähtenyt tarjouksessa mukaan 795 eurolla. Tallinnasta Karnaluksista samaisen koneen saa valmiiksi langoitettuna ja testattuna, suomenkielisellä käyttöohjeella varustettuna tilattua hintaan 535 e + postikulut 10 e.


Humanistin matematiikallakin on selvää, että hintaeto on aikamoinen. Ja että säästetyillä euroilla saisi ostettua metreittäin uusia kankaita tai lankoja:) Ihan niin kuin en hukkuisi jo vanhoihinkin.. Joten ei muuta kuin tutkimaan netistä ihmisten kokemuksia hankintatavoista, ompelukokemuksista ja hinnoista. Ei voi kun ihmetellä, kuinka helppoa nykyään on tuotteiden ominaisuuksien, hintojen ja ihmisten kokemusten vertailu. Sellaista asiaa tai esinettä ei taida ollakaan, mistä joku ei jollakin kielellä nettiin olisi kokemuksiaan kirjannut. Ompelukoneena minulla on muutama vuosi sitten hankittu Bernina Activa 220, joka toimii kuin unelma. Ei ryttää lankoja, ei tee hyppytikkejä, ei katko neuloja ja ajelee tyytyväisenä paksujenkin saumojen yli.  Joten päätin luottaa Pertsaan tälläkin kertaa.

Monissa blogeissa on ollut juttua ompelukoneiden tilaamisesta Karnaluksista. Kaikki vakuuttelevat, miten sähköpostiasiointi ja tilaus onnistuisivat suomeksi, miten kone tuotaisiin kotiovelle vaivaisilla 10 euron postikuluilla ja miten sitä pääsisi testaamaan jo muutaman päivän kuluttua tilauksesta. Niinpä täältä lähti sähköposti Karnaluksiin.


Laitoin sähköpostiin (info@KL24.ee) tiedot halutusta koneesta, lisävarusteeksi haluamastani roskakaukalosta, kyselin sopivista neuloista ja luettelin tarvittavat langat. Samana päivänä sain vastauksen, jossa oli suositukset neuloista, selvitys takuukäytännöstä, sähköpostini perusteella tehty tilausvahvistus tarkistettavaksi sekä maksuohjeet ja tarvittavat tilinumerot ja viitteet. Mahdolliset takuukorjaukset tehtäisiin Tallinnassa, jonne kone tulee toimittaa omalla kustannuksella. Eihän tuonne nyt ole kummoinenkaan matka Helsingistä, vähän kuin Tampereella lähtisi käymään. Niinpä päätin, että jos takuuongelmia tulee, on se samalla hyvä syy lähteä nauttimaan Tallinnan käsityötarvike- ja ravintolatarjonnasta. Huollosta kone luvattiin toimittaa takaisin kotiin maksutta. Kyseisen konemallin takuuongelmat ovat kuulemma olleet lähes 0 %.

Maksu hoitui verkkopankin kautta normaalina SEPA-maksuna (ei tarvita ulkomaanmaksutoimintoa). Laitoin maksukuitin kopion sähköpostin liitteenä menemään Tallinnaan samana iltana ja seuraavana päivänä tuli tieto, että kone on laitettu postiin. Jee!


Kuumeista odotusta kesti viikonlopun yli. Ensimmäisen postin kirjoitin torstaina, postituskuittaus tuli perjantaina ja Postin saapumisilmoitus koneesta löytyi postilaatikosta tiistaina. Ilmeisesti olivat käyneet oven takana kolkuttelemassa, mutta koska ketään ei ollut päiväsaikaan kotona, oli paketti viety noudettavaksi lähimpään postiin.

Nämä löydökset eivät hyödytä saumuria mitenkään. Mutta ompelukonetta sitäkin enemmän! Lienen ikuisessa lankakiitollisuudenvelassa ystävälle, joka pelasti jonkin lopettavan lankaliikkeen varastoa päätymästä roskalavalle.
Kone oli  asianmukaisesti langoitettu ja mukana oli niin käyttöohje kuin kuittikin. Ennen kuin sain otettua koneen käyttöön, piti ompeluhuoneessa vähän raivata paikkoja. Miten sinne aina kertyykin kaikkea ylimääräistä. Varastoja tosin on hyvä aika ajoin käydä läpi, niin muistaa, mitä kaikkea kaappien kätköihin onkaan tungettu. Lopulta homma lähti vähän käsistä ja päädyin tyhjentämään ne edellä mainitut kaapit kokonaan! Vaikka ei konetta suinkaan ollut tarkoitus kaappiin asentaa:) Testitilkkujen jälkeen surauttelin ensi töikseni vanhoista kulahtaneista t-paidoista siivousrättejä ja kyllä kulki mukavasti. Eiköhän tuolla ole runsaasti ompelukilometrejä edessä:)


Mikäli siis pähkäilet, kannattaako/uskaltaako ompelukoneen tilata Karnaluksista, niin oman kokemukseni mukaan voin suositella, koska kaikki toimi vallan hyvin. Muutama veroeuro tässä hötäkässä tosin valui Suomenlahden eteläpuolelle, mutta eiköhän paikallinen kangaskauppa vastaavasti hyödy tästä ostoksesta melkoisesti:)

PS. Vielä tämä päivä aikaa osallistua arvontaan!

2 kommenttia:

  1. Onnea uuden saumurin omistajalle! Todella mukava kuulla ostokokemuksia Karnaluksista, olen miettinyt sieltä peitetikkikoneen tilaamista.

    VastaaPoista
  2. Nyt on vuosia kulunut reilut viisi. Onko ollut tarvetta huollolle ja jos niin miten on hoitunut? Mietin minäkin saumurin ostoa Tallinnasta.

    VastaaPoista