maanantai 13. lokakuuta 2014

Kurkistus maan alle + arvonta


Kuva: Heurekan kuvapankki
Oletko koskaan huuhtonut kultaa tai räjäytellyt tunnelityömaalla? Ellet, niin nyt saa päästää kaikki räväkän kaivosnaisen tai erämaassa vaetavan kullanetsijän haaveet valloilleen.  Nimittäin Heurekassa avattiin viikonloppuna uusi Maan alle -näyttely, joka nimensä mukaisesti kurkistaa geologian, kaivosten ja maanalaisen rakentamisen maailmaan. Ja kyllä, siellä pääsee huuhtomaan oikeata kultaa tai hyppäämään kaivurin ohjaimiin. Tai tunnistamaan kivilajeja ja tutkimaan vaikka älypuhelimen valmistamiseen tarvittavia mineraaleja.


Kaikkihan tietävät, että maan alla kulkee metro ja sinne louhitaan väestönsuojia tai pysäköintihalleja. Mutta entä kuinka moni on kuullut Helsingissä Esplanadin alla sijaitsevasta maanalaisesta miljoonien litrojen kylmävesivaraajasta tai tulee ajatelleeksi päivittäin keittiössä, mitkä kaikki kaivannaiset mahdollistavat kokkailun? Tai kuinka paljon mineraaleja meistä jokainen elämänsä aikana muodossa tai toisessa kuluttaa?


Maan alle -näyttely tarjoaa huiman näköalan jalkojemme alaiseen maailmaan. Se valottaa kaivoksissa työskentelevien ihmisten arkea ja haastaa sinut suunnittelemaan asukkaita, ympäristöä ja liikennettä palvelevia maanalaisia tiloja.

Syysloman kunniaksi arvotaan perhelippupaketti (kaksi aikuista + kaksi lasta) Heurekaan. Osallistumisaikaa arvontaan on sunnuntaihin 19.10. klo 23.00 saakka.

Säännöt ovat vanhat tututu. Eli:
 • 1 arpa kun kommentoit tähän postaukseen
 • 2 arpaa kun liityt lukijaksi
 • 3 arpaa kun jaat arvonnan blogissasi, naamakirjassa tai muualla sosiaalisessa mediassa
Muista merkitä kommenttisi yhteyteen myös yhteystiedot, josta tavoitan sinut voiton osuessa kohdallesi. Kultakuumetta odotellessa, arpaonnea kaikille!

9 kommenttia:

 1. Voi tästä palkinnosta kaksi poikaani ilahtusivat kovasti!! Mukana kahdella arvalla!!

  VastaaPoista
 2. Kahdella arvalla mukana! :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Tuo kuulostaa mielenkiintoiselta näyttelyltä. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 4. Mukana kahdella arvalla. Luulin jo olevani lukija, mutta nyt olen ainakin.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoiselta vaikuttaa . Yhdellä arvalla mukana.
  liisa.tammisto@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Yhdellä arvalla mukana.
  o.korpi@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukaan yhdellä arvalla kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mukaan kahdella arvalla!
  pussikarhu(at)luukku.com

  VastaaPoista