keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Heijastinpäivä 1.10.


Tänään vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Liikenneturvan havaintojen mukaan vain puolet meistä kantaa mukanaan tätä edullisinta henkivakuutusta. Mikä on kyllä melko kummallista. Markkinoilla on tarjolla jos jonkinlaisia, eri muotoisia, -kokoisia ja -värisiä heijastimia. Niitä myös jaetaan maksutta monissa tapahtumissa varsinkin näin syksyisin. Mihin nuo kaikki heijastimet oikein päätyvät, ellei niitä käytetä? Onko jossakin heijastinten hautausmaa?


Kesän jälkeen sitä helposti tajuaa, että takista tai repusta uupuu heijastin. Niin kävi minullekin, kun huomasin yhtäkkiä, että aamuisin töihin lähtiessä on oikeasti pimeää. Siispä heijastimet esiin ja äkkiä.


Heijastavia asioita on näppärää tehdä myös itse. Tarvitaan vain pala heijastinnauhaa, avainmenperärengas tai joku muu kiinnityssysteemi ja jokunen farkkutilkku. Sekä ompelukone ja vähän kärsivällisyyttä:) Tosin näitä ei virallisesti saisi kutsua heijastimiksi kun eivät ole Kuluttajaviraston hyväksymiä, mutta ainakin omien taskulampputestien valossa näkyvät oivallisesti. Ollaan siis loistavia tänään!

10 kommenttia:

 1. Jossain on selkeästi heijastimien hautausmaa. Joka syksy laitan heijastimet roikkumaan ja kevääseen mennessä ne on aina hävinny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin siinä tuppaa käymään.. Nyt ei voi syyttää edes auton ovia, jotka rikkovat oven väliin jäävät kovat heijatimet. Kun ne on nykyään kaikki järjestään semmosia pehmeitä.

   Poista
 2. Hienoja heijastimia ja halpa henkivakuutus:)

  VastaaPoista
 3. Kivoja, tuonkaltaisia olen teettänyt koululaisille. tiadan mennä heijastinkangaostoksille. Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitähän on tosi näppärä askarrella oppilaiden kanssa. Ja toteutuksessa vaan mielikuvitus on rajana!

   Poista
 4. Kyl met koirulin kans käytetään heijastimia, koiral on heijastinliivi ja minul sillo ku o oikein sadekeli. Mut ite oon kans tehny tuollaisii sydän heijastimii ja muitaki hauskoja tekeleitä.
  Nii' i kyl mie tiijän kuinka huonost ulkona liikkujat näkkyy ilman heijastimia, oon auton lasin takaa monest surkutellut ihmisii, kuinka välinpitämättömiä ovat ittensä puolesta, mut luottaavat kenties siihe, jotta kerkiivät alta pois, jos auto tulloo....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Vasta auton ratissa istuneena tajuaa, kuinka huonosti ilman heijastinta liikkuva jalankulkija pimeällä erottuu. Jopa katuvaloissa.

   Poista
 5. Nämä on kyllä kivoja! Meillä heijastimet ovat aina mukana, niitä on ylimääräisiä aina autossakin (jos sattuu tarvitsemaan). Itseasiassa pidän heijastinta niin hienona keksintönä, että meidän häissä (talvihäät) 9 vuotta sitten vieraat saivat hääkarkkien sijasta sydänheijastimet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan onkin oivallinen idea pitää heijastimia autossa!

   Poista