perjantai 24. lokakuuta 2014

Miehen bokserit ja paita


No niin, nyt on uudella saumurilla huristeltu muitakin kuin siivousliinoja! Ensimmäisenä varsinaisena vaatteena näkivät päivänvalon miehen uudet yövaatteet.


Kävi nimittäin niin, että joitakin hetkiä sitten mies tarvitsi uusia yöhousuja. Otin kaavat näppärästi paloittelemalla vanhat kuluneet housut saumoja pitkin ja leikkaamalla uudet palat suoraan niiden mukaan. Lopputulos oli kuitenkin jostain kummallisesta syystä hivenen liian slimmi yöhousuiksi. Sillähän ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa, että kangasta oli alunperin aavistuksen liian vähän ja jouduin vähän soveltamaan.. :D


Niinpä EK:n palalaarista tarttui mukaan uusi musta trikoopala, joka jäi odottamaan sopivaa ompeluaikaa. Viime viikon valtaisassa kaappiensiivousinnostuksessani löysin tuon jonnekin hyllyn peränurkkaan hautautuneen mustan trikoon. Sekä miehen vanhan valkoisen t-paidan, jonka kainalot olivat auttamattomasti kellastuneet, mutta joka oli säätetty siksi, että edessä oli varsin mukavannäköinen aplikaatio- ja painokuva.Niinpä otin käyttöön ihan oikeat  bokserityyppisten housujen paperikaavat (nämähän olivat olemassa ja piirrettyinä jo silloin ensimmäisten housujen ompelun aikaan, älkää kysykö miksei niitä käytetty.. ) sekä yläosaa varten reilun t-paidan kaavan. Mustasta trikoosta sai helposti leikattua nämä molemmat, enkä tällä kertaa joutunut pihistelemään. Vanhasta valkoisesta t-paidasta saksin irti etuosan kuvion sekä niskassa paidan sisäpuolella olleen hauskan painetun kokomerkinnän. Alati hereillä olevan kaupungin teksti sopi yöpaidan eteen varsin nätisti ja tuosta niskan kokopainatuskuvasta tuli housunpunttiin hauska yksityiskohta.


Saumuroin puntit, hihat ja paidan helman nurjalta puolelta punaisella. Tein yksinkertaiset leveät käänteet nurjalta oikealle ja tikkasin käänteen kiinni kaksoisneulalla saumuriompeleen päältä. Valepeitetikkausta, johon jokin aika sitten törmäsin FB:n ompeluryhmässä.

Vanha t-paita jatkaa elämäänsä yövaatteissa. Toivottavasti unettomia öitä vietetään kuitenkin vain New yorkissa eikä meillä!

1 kommentti:

  1. Kiva yöasu! Valepeitetikkaus menee varmasti kokeiluun minulla, kiitos vinkistä. Toivottavasti yöt säilyvät rauhallisina paidan tekstistä huolimatta :).

    VastaaPoista