tiistai 13. maaliskuuta 2012

Pehmeän valkoinen paketti


Voi postimies minkä teit. Perjantaina kävit oven takana, SNY:n maaliskuun paketti kainalossasi. Paketti ei mahtunut postiluukusta sisään, mutta et jostainsoittanut ovikelloa, No, eihän täällä yleensä ole koskaan ketään arkisin postinjakoaikaan kotona, joten olet tainnut aiemmin monesti pimputella turhaan. Nyt sitten jätit vaan kortin, että paketti on noudettavissa postista. Sen ainoan kerran, kun olisin ollut keskellä päivää kotona ja vastaanottamassa tuota pakettia, ei ovikello soinutkaan! Kuumeessa en jaksanut lähteä pakettia hakemaan postista. Höh, paketti olisi niin piristänyt kipeää perjantaipäivää.

Eilen lähdin töihin pakettikortti mukana, että nythän se sitten töitten jälkeen haetaan. No, pakettikortti unohtui kalenterin väliin ja kalenteri töihin, joten hakemisesta ei tullut eilenkään mitään. Tänään siis kävin taistoon entistä viritetymmin asein ja niinpä riensin töistä suoraan postiin, heiluttelin pakettikorttia heti ovelta ja sain matkaani värikkään legopaketin:)


Sisältä paljastui kyllä kaikkea muuta kuin legoja. Jos edellinen paketti oli punainen, tämä oli valkoinen. Sisältä paljastui ihanaa pehmoisen pörröistä Kitten Mohair -lankaa kolme kerää, haarukkapitsin tekoon haarukka, paketin väriteeman mukaisesti valkoista suklaata ja valkoisessa pussissa olevaa appelsiinikahvia. Nam! Kahvia en ole vielä kerennyt maistamaan, mutta suklaa kuluu tässä hyvää vauhtia kirjoitellessa.


Lisäksi paketista löytyi paperitavaraa. Virolainen Käsityölehti, josta silmiini osui heti käsitöiden hintaa käsittelevä juttu ja perinnekuvioin koristeltuja laukkuja. Molemmista varmasti kuulette vielä. Lisäksi oli ohjeet haarukkapitsiin. Sny kirjoitteli saatteeksi, miten haarukkapitsin teko on mukavaa, kunhan on tarkkana ettei pitkä nauha pääse sotkeentumaan. Samalla hän kyselee, josko olen jo aikoja sitten haarukkapitsiä ehtinyt tekemään. Kiitos kysymästä, opettelin tuota joitakin vuosia sitten kansalaisopiston perinnekäsityökurssilla. Mutta öh, siinä kävi juuri noin kuin tuossa yllä varoitellaan, pitkä nauha pääsi melkomoiseen solmuun ja niitä nauhoja löytyy itse asiassa tälläkin hetkellä kolme kappaletta ufo-laatikosta, melkoisesta solmusta edelleen. Eli nauhojen yhdistämistä en ole kertaakaan vielä kokeillut, kyllä tuossa tekniikassa vielä opettelemista on. Ohjeet tulivat siis todellakin tarpeeseen.

Iso kiitos Sny, olit jälleen tehnyt mainota salapoliisintyötä ja osuit vallan nappiin paketillasi:) Huivin ohje oli selkä ja kun netistä katselin vielä lisäinnostukseksi kuvia haarukkapitsihuiveista, niin ovat tosi upeita. Nyt vaan sitten haarukka heilumaan, valkoinen utuinen lanka on juuri sopivaa moniin tilanteisiin ja tulee ihan varmasti käyttöön. Olen niin tykännyt paketeistasi tähän mennessä, on tosi kiva odottaa tulevia.

8 kommenttia:

  1. Sait kyllä tosi kivan paketin :)
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kanssa tosi paljon. Aurinkoista torstaita sinne!

      Poista
  2. Ihana paketti!
    Itse olen haarukkapitsissä rullannut heti vapautetut lenkit rullalle ja kiinnittänyt rullan hakaneulalla pitsihaarukan alaosaan. Toimii, eikä mene lenkit solmuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuo kuulostaa tosi toimivalta. Mietinkin, että olis pitäny kysellä tuolla tekstissä jo vinkkejä, että miten ne lenkit saa pysymään ojennuksessa.

      Poista
  3. Hei!
    Ihana kuulla, että paketti oli mieluinen. Seuraava pakettikin alkaa olla jo kasassa =)
    Matonkude ehtikin ensin, mainasin tulla antamaan samaa vinkkiä, että rullaa vapautetut lenkit ja kiinnittää ne vekottimeen. Joko ehdit suunnitella, teetkö kolmiohuivin vai jonkun muun mallisen haarukkapitsiluomuksen? Onpa Novitalla tainnut olla haarukkapitsi-paidankin ohje jossain lehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin:) Kyllä taitaa kolmiohuivin suuntaan mun haarukkapitsitaiteilut olla kallellaan, koska semmoinen näytti niin kivalta monessakin kuvassa, joita google löysi.

      Poista
  4. Aika symppis paketti, kyllä tuon kanssa kelpaa nyt aikaansa vietellä. Itse en ole haarukkapitsiä koskaan kokeillut, kuulostaa jotenkin aina uskaliaan monimutkaiselta :D

    Ihana oli myös tuo aiempi poncho. Siitä vielä aiemmasta kakusta puhumattakaan. Testasin kyseistä reseptiä hieman muunnellen innoittamanasi viikonloppuna, kun vieraita oli tupa täynnä. Erityistä kiitosta sain miesväeltä, että kerrankin kakku, joka ei ole ällömakea :D Kiitokset siis useammalta ihmiseltä täältä inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kakku on maistunut:) Ja tuo tosiaan ei ole niin mahdottoman makea, joten sopii varmaan aika monenlaisille makunystyröille.

      Poista