lauantai 24. maaliskuuta 2012

Miksi lehmä ei lennä?


No siksi, että sillä ei ole siipiä. Tuota mieltä on ainakin suurin osa lapsista, jos asiaa heiltä kysellään. Oikeasti syynä on maan vetovoima, koska lehmällä ei ole tarpeeksi tehokasta perämoottoria, joka tuon voittaisi ja tuottaisi tarvittavan nostovoiman. Vaikka lehmät eivät teknisesti ottaen olekaan lentotaitoisia, on  tänne kuitenkin lennähtänyt kaksikin lehmää kurkistelemaan, miten viikonloppu sujuu.


Ja hyvinhän se sujuu. Käsityöyhdistyksen myyjäisistä on selvitty ja edessä on rauhallinen sunnuntai. Toisin kuin viikko sitten, jolloin nämä lehmät löysivät uuden kodin. Sitä edelsi kuitenkin jokunen ompelutunti, ennen kuin lehmäkaverukset olivat kasassa.


Siinä sivussa selvisi sekin, miksi ompelijalla ovat aina sakset hukassa, vaikka niitä olisi hankittu kuinka monet. Saksilla, kuten ruuvimeisseleillä ja muillakin työkaluilla on hämmästyttävä taito kerääntyä yhteen ja olla siellä missä muutkin saman lajin edustajat. Eikä suinkaan esimerkiksi niin, että yhdet löytyisivät ompelukoneen luota, yhdet silityspisteeltä ja yhdet leikkuupöydältä. Tämän lisäksi sakset näyttävät olevan aika taitavia maastoutujiakin:)


Lehmien tarina alkaa siitä, kun törmäsin aivan sattumalta joskus näihin housuihin ja talletin kuvioidean  myöhempää käyttöä varten. Tähtäimenä silloin hiukan alle yksivuotias veljenpoika, jonka kotitilalla tallustaa lehmä jos toinenkin. Idea lehmähousuista alkoi konkretisoitua yksivuotispäivän lähestyessä ja housujen kaveriksi tekeytyi vielä jotain muutakin.Kaavat sekä housuihin että paitaan on napattu jostain Suuren Käsityölehden lasten peruskolitsien kaavoista ja muokattu tähän tarkoitukseen sopiviksi. Lehmäkuva on aplikoitu collegekankaasta ja yksityiskohdat siksakattu pienimmällä taajuudella mitä koneesta löytyi.


Jos ihmettelette, että eikös nämä ole vähän suuret yksivuotiaalle, niin ovat tosiaankin:) Ihan heti eivät siis päässeet käyttöön kun tuli tehtyä vähän enemmän kasvunvaraa.. Mutta paremmin näin päin kuin että olisivat hiukan liian pienet.


Onpahan lehmillä aikaa sitten lennellä kauemmin. Leppoisan leppeää viikonloppua siis, näiden kaverusten kelkassa ei tarvitse turhia hötkyillä:)

17 kommenttia:

 1. hieno lehmä täällä :) mahtavaa, että joku oma kuva inspiroi toistakin ompelijaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva kyllä osui ja upposi, kiitos inspiraatiosta!

   Poista
 2. Vau... vallan mainio vaateyhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lhmät ovat kyllä mainioita ja ilmeikkäitä kaveruksia. Tosin jos mustia laikkuja ei olisi, kävisivät nuo melkein ehkä pääsiäispupuistakin:D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos:) Nämä onnistuivat kyllä ihan mukavasti. Ja kun lehmien tehtailu ei kuulu ihan jokapäiväisiin toimiin, oli tämä mukavaa vaihtelua.

   Poista
 4. Aivan ihana setti, olet hyvin taitava ompelija, on niin siisti jälki! Ja mukavaa viron opiskelua, olen joskus jopa opettanut sitä kansalaisopistossa.

  VastaaPoista
 5. Lystikkäät lehmät :D
  Kiva, että myyjäiset sujuivat hyvin - mukavaa ja leppoisaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne sujuivat, vaikka aika rauhallista oli. Eipähän ole seuraaviin myyjäisiin nyt sitten niin kova ompeluhoppu:)

   Poista
 6. Hienoja äpyleitä! Toinen on vielä sisäsiistikin, kun voi asustella ihan taskussa. Kelpaa pojan taaperrella näissä tamineissa karjahommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, jos äiti uskaltaa näitä karjapoluille antaa käyttöön:)

   Poista
 7. Aivan ihanat! Ja todella siististi osaat ommella, minun ompeleista ei lähikuvia kehtaa näyttää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Sen verran on tuota ompelua tullut harjoteltua, että nyt jo kehtaa laittaa lähikuviakin.

   Poista