perjantai 30. maaliskuuta 2012

Matti kukkarossa?


Tai ehkä sittenkin vanhat farkut? Tai tässä tapauksessa niistä farkuista on tehty kukkaro. Ja useampiakin. Juuri tällaisia pieniä pussukoita ainakin itselläni on aina oltava jossain käden ulottuvilla. Niihin saa milloin mitäkin pikkutavaraa siististi pieneen tilaan käsilaukun uumeniin.


Nämä tein viime viikonlopun myyjäisiin. Kukkaron leveys on noin 12 cm. Ajatuksena oli ostaa metrivetoketjua näitä varten, siitä olisi sitten helppo pätkiä sopivankokoisia ketjuja eikä tarvitsisi maksaa suhteessa kalliimmista lyhyistä ketjuista puolikasta omaisuutta. No, yksi kauppa josta kyselin, ilmoitti että metriketjua on saatavissa, mutta vain tilauksesta. Ja vain yhden myyntierän eli 25 metrin pätkinä! Eli jos näiden leveys on 12 cm niin siitä voi helposti laskea, että hukkuisin näihin kukkaroihin ennen kuin koko 25 metriä olisi käytetty:) Metriketjua on siis edelleen hakusessa koska kukkaroita on tulossa lisääkin, joten nyt pitää vaan löytää sopiva toimittaja. Tai ehkäpä netistä saa tilattua vähän lyhyempiä pätkiä? Onko teillä minkälaisia kokemuksia noista metriketjuista?


Noissa nettitilausjutuissa on kyllä aina se, että kun niitä ei pääse hypistelemään ennen ostopäätöstä eikä niitä saa käsiinsä heti. Silloin kun inspiraatio iskee, pitäisi ketju olla pätkittävänä yleensä saman tien ja vaikka nettikaupoissa yleensä onkin nopea toimitus, on muutaman päivän viive olevinaan ihan ylitsepääsemätön. Siinä ajassa kun ehtii jo monta kertaa lähimpään kangaskauppaan ostamaan muutaman lyhyen ketjun ja maksamaan niistä lähes saman verran kuin tuosta 25 metrin maratonketjusta..

Nyt saavat siis farkkupalaset odotella hetken, että saan lisää ketjua. Viikonloppuna onkin luvassa tyttöjen prinsessajuttujen tekoa, koska viikon päästä ovat luvassa tuplasynttärit. Viikonloppu kuluukin täällä ilmeisen röyhelöisissä merkeissä mahdollisen pääsiäisnoitailun lisäksi.

8 kommenttia:

 1. Empä ole ikinä kuullut puhuttavankaan metri-vetoketjusta. No, aina oppii uutta. Pussukat on kivan näköisiä ja niille on kyllä aina käyttöä.

  VastaaPoista
 2. Vautsi miten kivoja pussukoita ja todellakin tarpeellisia! Toivottavasti saat hyviä vinkkejä ketjuasiassa, minulla niitä ei valitettavasti ole.

  VastaaPoista
 3. Tosi nättejä tuli.

  Minäkin olen miettinyt tuota metriketjujuttua, mutta enpä ole saanut selviteltyä, mistä sitä saisi. Joskus aikoinaan tuli tutuksi, kun äitini ompeli kotona myyntiin ja se oli kyllä kätevää.

  VastaaPoista
 4. Minä ostin syksyllä Porista yhdestä nappikaupasta metriketjua, mutta se loppui sieltä.. Googlaapa metrivetoketju, ainakin Kangastukusta ja Ullakasta löytyy ja varmaan muualtakin pienempiäkin määriä.

  VastaaPoista
 5. Eilen oli Bloggerilla jokin murjotuspäivä kanssani, eikä se antanut jättää yhtään kommenttia minnekään valtakunnassaan -.- Ehkäpä tänään sitten uudemmalla yrityksellä.

  Kauniita pussukoita olet tehnyt :) Ja käteviä todellakin, itse juuri kaipailen käsilaukkuun sujahtavaa meikkipussia viikko sitten levinneen tilalle. Pitäisikin saada aikaiseksi askarrella, meikkikamat valumassa pitkin laukun pohjia ei ole kovin mukava ajatus.

  Eilen nauroin myös ääneen kun luin tuota symppista haavepostausta, minuun iski vaan niin lujaa se tavarakuva :D Ihana nähdä, että jollekin muullakin tavarat pomppaavat välillä kaapeista, kun on joku projekti kesken.

  Ja se lehmäasu. Se oli vaan rakkautta ensivilkaisulla <3 Ompelun saloihin vasta varovasti paneutuvana olin ihan ihmeissäni, että miten joku voikin tehdä noin nättiä. Äärettömän symppis!

  VastaaPoista
 6. Ihania pussukoita! Edellä mainittujen lisäksi Ompelijan maailma / Ompelukonekeskus Koivu myy myös 20 m erinä 4 mm spiraaliketjua (6 e), lukot 40 kpl erissä (2,50 e). Seuraava eräkoko taisi olla 300 m (25 e)
  :D

  VastaaPoista
 7. Kivoja kukkaroita. Joskus olisi kätevä tuollainen pikkukukkaro, joka mahtuu taskuun. Olen jo aikapäiviä sitten siirtynyt isoon lompakkoon. Siitäköhän johtuu, että minulla on tosiaankin aina Matti kukkarossa ja Otto käy tilillä. Johtuu varmaan Visasta. Oikea kolmiodraama rahamarkkinoillani siis.

  VastaaPoista
 8. Kiitos hyvistä ketjuvinkeistä! Eiköhän tuota metriketjua jostain löydy sopivankokoisissa erissä. Ettei tarvitse täyttää koko asuntoa näillä kukkaroilla:)

  VastaaPoista