perjantai 6. tammikuuta 2012

Vetoketjukorvakorut


Uuden vuoden reissaaminen, töihinpaluu loman jälkeen ja Suuren Käsityölehden viime vuoden viimeisen numeron ilmestyminen jo marraskuussa olivat tehokkaasti tehneet sen, että en muistanut odottaa lehteä ollenkaan näin tammikuun alussa. Siksi olikin oikein mukava yllätys, kun töistä tullessa löysin sen saapuneesta postista.

Kuva: www.suurikasityolehti.fi
 Lehden yhtenä teemana oli kierrätys ja ekologisuus ja Trendi-palsta oli koottu aiheella Silkkaa roskaa. Jutusta bongasin heti ohjeen vetoketjuista taiteiltuihin korvakoruihin. Kun joululomalla olin saanut äidiltä pari pitkää, puretuista vaatteista talteenotettua vetoketjua, niin eikun kokeilemaan saman tien.


 Ketjut olivat takkiketjun vahvuisia ja aluksi epäilinkin, josko ovat liian paksuja näihin luomuksiin. Ohjeen mukaan ketjua tarvittiin 40 cm, mutta selvisin kyllä vajaa 10 cm lyhyemmällä pätkällä. Solmiessa ketjua on hyvä kyllä olla mielummin hiukan liikaa kuin liian vähän, ylimääräiset päät on helppo leikata lopuksi pois.


 Ensin harjoittelin solmun tekoa paksuun juuttinaruun. Näyttää ihan näppärältä näinkin, tästä voisi tehdä vaikka avaimenperän. Samoja solmukoruja saisi väänneltyä kierrätyshenkeen vaikka värikkäistä sähköjohdoista tai paperinarusta. Ainut hankaluus tässä oli, että kun oli saanut yhden tasaisen ja kauniin korun aikaiseksi, piti osata tehdä vielä toinen, ellei nyt ihan samanlainen niin mielellään ainakin samankokoinen:)

Kuva: www.suurikasityolehti.fi
 Tammikuun Suuri Käsityölehti tarjosi monenlaista muutakin mielenkiintoista luettavaa. Esittelyssä oli mm. ekoiluteemaan sopien Sanna Vatasen uutuuskirja Neulo. Virkkaa. Kirjo Ekolangasta! Samainen kirja on Juju-kirjakerhon kuukaudenkirjana ja sen verran heräsi mielenkiinto, että pitää kyllä käväistä WSOY:n kaupassa kurkkaamassa, mikä tuo on kirjojaan. Villasukkapäivän viettoon kannustettiin mm. esittelemällä lehden villasukkakilpailun parhaimmistoa. Sieltä löytyvät mm. sukat, joissa on tasku avaimia varten käsilaukuttomille villasukkailijoille. Lisäksi lehti houkutteli myös mm. ompelemaan morsiuspuvun tai kutomaan ja virkkaamaan saunatekstiileitä. Näin vuoden alkajaisiksi ja kaikkien hyvien liikuntapäätösten kunniaksi ei oltu unohdettu myöskään meitä "Säännöllinen liikuntaharrastus alkaa nyt" -ihmisiä, koska tarjolla on hauskoja ohjeita vaatteisiin niin zumbatunnille, lautailuun kuin joogaankin. Ristipistellyt Arabian kannut herättivät myös pinetä syyhytystä pitkään levossa olleisiin ristipistosormiin.

Reippaillaan siis tänäkin vuonna, sekä pihalla kävelysauvojen että sisällä puikkojen ja koukkujen seurassa:)

20 kommenttia:

  1. Ihan sama koruidea pisti ensimmäiseksi silmääni :).

    Meni eilinen ilta kivasti lehteä selatessa ja ajattelinkin yrittää jossain välissä ommella ne zumbahousut ilman härpäkkeitä...jostain ohuesta neuloksesta yövaatteeksi....

    VastaaPoista
  2. Minä myös selasin lehtiä ja löysin sieltä muutaman mallin töihinkin nuorten vaatteisiin. Zumbahousut ja kiva hupparimallisto ainakin näytti lupaavalta!

    VastaaPoista
  3. Neferi: Tuo koruidea oli kyllä hauska ja vieläpä nopea toteuttaa. Minäkin illalla oikein kaikessa rauhassa lueskelin lehteä nautiskelin.

    Auli: Hupparit oli kyllä kivoja, samoin niitä joogahousuja jäin miettimään. Liikuntahan on paljon mukavampaa, kun siihen puuhaan on sopivat ja nätit vaatteet olemassa.

    VastaaPoista
  4. Miksi minä löysin blogisi vasta nyt...;)

    Paiskaampa heti tunnustuksella ja jatkan selaamista!
    http://puuhaa.blogspot.com/2011/12/tunnustuksia.html

    VastaaPoista
  5. Tuohan onkin kiva malli juuttinarusta tehtynä. Leppoisaa loppiaista! :)

    VastaaPoista
  6. Oikein kivat! En heti edes tunnistanut vetoketjuksi!

    VastaaPoista
  7. Teija: Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt matkassa mukana:) Ja kiitos tunnustuksesta, palaan siihen pikapuoliin.

    Aava: Mallin ilme ja tunnelma muuttuvat kyllä täysin erlaisista materiaaleista tehtynä. Mukavaa loppiaisiltaa sinnekin!

    VastaaPoista
  8. Ingi: Samaa minäkin katselin useampaan kertaan, kun kuvan ekan kerran lehdessä näin. Aika painavat näistä tuli, mutta eivätpähän ainakaan pääse putomaan huomaamatta.

    VastaaPoista
  9. Kyllä ! Kauniit on! Ei uskoisi vetoketjuista tehdyksi.

    VastaaPoista
  10. Selasin lehden eilen pikaisesti läpi ja samat korvikset pistivät silmään! Tosi hienon näköiset! Täytyy itsekin kokeilla, kun saan jostain pitkän vetoketjun käsiini.

    VastaaPoista
  11. Hehee, niin ne osuivat minullakin nuo korvikset ensimmäisenä lehdestä silmiin :) Erona vain se, että sinulla nämä on jo valmiina ja minulla vasta oispa kiva tehdä-asteella...

    VastaaPoista
  12. Tarja: Ihan samaa minäkin ajattelin, kun ensimmäisen kerran näin kuvan lehdessä. Kaikkea niistä vetoketjuista saakin aikaan!

    Paula-Maija: Kokeile ihmeessä. Solmeilu kävi tosi näppärästi.

    Mari: Heh, kerrankin saan jotain työn alle heti, kun olen ideaan törmännyt. Usein kun ne hyvät ideat vaan varastoituvat korvan taakse, mutta eivät mitenkään nopealla aikataululla pääse toteutukseen.

    VastaaPoista
  13. Minäkin katselin lehdestä korviksia ajatuksella, että vois kokeilla. Sinä olet ollut nopea kääteissäsi.

    VastaaPoista
  14. Tuulikki: Nuo oli niin nopeat toteuttaa kun sattui olemaan pitkä vetoketju varastossa, että oli helppo ottaa työn alle saman tien. Kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista
  15. hihhii, myös mulla osuivat nuo vetskarikorvikset käsityölehdestä silmään. tosi kiva toteutus sulla, itsellekin meni sinne to do -listalle....

    VastaaPoista
  16. Anna: Joo, ne tuntuvat kiinnostavan monia Hauska nähdä, koska sattuu bongaamaan tuollaiset jonkun muun korvissa kuin omissa:) Toteutus sujui kyllä tosi näppärästi, joten eikun kokeilemaan vaan.

    VastaaPoista
  17. Onpas tosi kiva malli! :) Mahtaisikohan tuon solmun ohje löytyä jostain netin uumenista... Vai pitäisiköhän lähteä etsimään kirjastosta tuo vanha lehti :) Olisi vetoketjuja nimittäin odottelemassa käyttöä. Kokeilin vähän tuollaisia vähän perinteisempiä malleja itse ja tämä olisikin kiva, vähän erilainen versio kokeilla.
    http://www.lauranteehetki.blogspot.fi/2013/04/vetoketjukoru.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lehti taitaa olla varmin ohjeen lähde, en muista että netissä olisi ollut tätä silloin alunperinkään. Ohje tosin on melko suurpiirteinen, lähinnä kuva, joten tuossa oli jonkin verran taiteilemista, että hoksasin miten pujottelu menee. Ja varsinkin, että miten saa toisen samankokoisen tehtyä:)

      Poista
    2. Ehkäpä pitää vaan kokeilla ja katsoa mitä tulee. Ja sepä se onkin korviksien kanssa hankalinta, että juuri kun olet saanut toisen hyvän, pitäisi saada vielä toinen samanlainen :)

      Poista
  18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista