sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tähdellisiä unia


Tällaisena erittäin sumuisena päivänä ja uneliaana pyhäviikonloppuna sopii käpertyä sykkyrälle lämpimän filtin alle katselemaan tunnelma- ja pihavaloja, jotka eilen viriteltiin. Kyllä nyt kelpaa köllötelläkin, uusien tähtityynyjen päällä.


Olen nimittäin jo pitemmän aikaa himoinnut makuuhuoneeseen sängyn päälle tähtityynyjä. Tähtiähän olisi tarjolla monellakin valmistajalla. Mm. Stockmannin Hullujen päivien kuvastosta bongasin taannoin Gantin tähtityynyjä huimaan alehintaan, 79,90. Siis lähes 80 e yhdestä tyynystä! Tulin siihen tulokseen, että ei käy, koska makuuhuone kaipaa ennen kaikkea tähteä, ei niinkään sitä tyynyn sivusaumssa olevaa Gantin merkkiä.. Joten minä ja ompelukone päätimme ryhtyä Vale-Gant -tehtailijoiksi ja suuntasin Eurokankaan sisustuskangasosastolle etsimään sopivan eläväpintaista harmaata kangasta. Valkoiset tähdet tekeytyivät omissa varastoissa olleesta valkoisesta pellavasta. Ja uskallan väittää, että nämä ovat kyllä kaikessa tähdellisyydessään persoonallisemmat:)


Makuuhuoneen sängynpäätyseinä on vuoden ajan ollut  erilaisten ideoiden ja visioiden temmellyskenttänä, mutta silti käytännössä tyhjä. Nyt siihen löytyi pitkän etsiskelyn jälkeen seinätarra Tarravimman verkkokaupasta, jossa on muuten meneillään syysale. Tarra sopii tuohon oikein mainiosti ja oli varsin simppeli kiinnittää.


Tekstiä on myös makkarin uusissa verhoissa, joista voi lueskella nyt vaikka iltasatuja. Näin kyseiset verhot ensimmäisen kerran viime kesän Hyvinkään asuntomessuilla. Ihastuin, tahtoo tuollaiset! En tietenkään laittanut ylös missä messutalossa ne olivat, mieleen jäi ainoastaan, että ne olivat Lyhtytalosta. Tutkailin heidän voimassaolevaa kuvastoaan ja koitin haarukoida jälleenmyyjien sivuilta, mutta verhot olivat ja pysyivät piilossa. Lopulta laitoin Lyhtytaloon sähköpostia ja kuvailin unelmieni verhot ja tadaa, sieltähän ne löytyivät! Kauppakeskus Kaaressa on Lyhtytalon pop up Shop, josta kävin verhot noutamassa ja tykkään kyllä kovasti.Jouluisia tunnelmavaloja on ripusteltu eilen ulos ja vähän aiemmin jo sisälle. Nyt kun ollaan jo marraskuussa, niin kai niitä voi kutsua jouluvaloiksi. Aiemmin tuntui, että jonkun keksimä termi "kausivalot" oli varsin käyttökelpoinen, koska kuka nyt syys-lokakuussa haluaisi tunnustaa ripustelevansa jouluvaloja.. Mukavaa tunnelmaa nämä tuovat pimeimpään vuodenaikaan joka tapauksessa, joten ollaan ja nautiskellaan, rentoudutaan ja otetaan sohvalle filtin alle kaveriksi mukillinen kuumaa kahvia!

**********

The weather is really foggy and grey today. A perfect day to sleep late, enjoy of decorating lights and give a tour of our bedroom with wanna be Gant Big Star cushions! Because the authentic and original Big Star cushions are rather expensive, I decided to do my own stars.

4 kommenttia:

  1. Kauniit tähtityynyt ja hieno tuo sun oma merkki saumassa. Eivät häpeä yhtään virallisille merkkityynyille. Tykkään myös tuosta harmaan kankaan elävästä pinnasta.

    VastaaPoista
  2. Tähtityynysi ovat kyllä onnistuneet! Itseasiassa pidän tähtesi mallista enemmän kuin Gantin, heillä se on hitusen leveämpää sorttia, minun silmään tällainen hoikempi tapaus sopii. Tyynyt istuvat mainiosti koko makkarin tunnelmaan. Verhojen osalta olet saanut hyvää palvelua, se aina ilahduttaa. Varsinkin kun nykyään siihen ei panosteta ihan joka paikassa. Kyllä joku saisi siirtää viralliseen puhekieleen jouluvalojen tilalle vaikka mainitsemasi kausivalon, uskaltaisin minäkin laittaa valot jo lokakuussa ikkunaan, kun siitä jo silloin haaveilen ;).

    VastaaPoista
  3. Rauhoittavan kaunis makkari <3

    VastaaPoista