perjantai 8. marraskuuta 2013

Yöpöytä hoi! - Bedside table wanted!


Makuuhuone - kuten kuvista näkyy - on rauhallinen ja unelias. Eikös makuuhuoneen semmoinen vähän kuulu ollakin. Nukkumaan mennessä on mukava laskea kirja tai silmälasit yöpöydälle. Yöpöydältä käsi hapuilee nenäliinaa keskellä yötä. Ja yöpöydällä pirisee aamulla kännykkä (tai herätyskello) juuri silloin, kun ihan vielä ei jaksaisi nousta. Tämä kaikki siis, jos makuuhuoneessa on yöpöytä..


Meillä ei ollut ja semmoista kaipailtiin kovasti. En halunnut huoneeseen mitään massiivista pöytäviritystä, en myöskään mitään kaupasta uutena kannettua kalustetta. Ratkaisu löytyi varastossa piileksivästä Ikean puulokerikosta, joita olin johonkin edellisen edelliseen asuntoon ostanut kaksi kappaletta keittiön nurkkaan keittokirjojen säilytystä varten. Sen jälkeen ne olivat kodittomina seilanneet milloin missäkin, kolhiintuen ja huonossa hoidossa. Kunnes ne kohtasivat maalipensselin ja se olikin sitten rakkautta ensi silmäyksellä.


Sudin ensin kulmat ja reunat harmaalla maalilla. Maalin kuivuttua maalasin koko komeuden valkoiseksi kahteen kertaan. Kun tämäkin maali oli kuiva, hioin reunoista ja kulmista harmaan maalin näkyviin, jolloin lopputuloksena oli mukavan kuluneen näköinen lokerikko.


Toinen uusituista kalusteista sopi juuri passelisti makuuhuoneeseen, toinen pääsi pihalle toimittamaan sellaisen laskutason virkaa, johon lämpimänä kesäpäivänä voi laskea kahvikupin, kun aamulla lukee puutarhan soffalla lehteä. Niihin keleihin ja tunnelmiin tosin on nyt hiukan pitkä matka, kun juuri viime viikolla kannettiin niin sohva kuin tuo pöytäkin varastoon talvisäilöön. Mutta kyllä se kesä tulee ensi vuonnakin, vaikka näissä viime päivien sateissa ajatus pihalla istumisesta onkin tuntunut lähinnä naurettavalta. Siihen asti nautitaan kahvit sisällä:)

**********

It's nice to have a book on a bedside table. You also can left your eyeglasses on it during the night. And a phone or an alarm clock will wake you up every morning lying on that table. If you have one.

We didnt't had a bedside table until I found an idea to do such a thing from an old Ikea furniture. I had two similar wooden boxes with one shelf in each one of them. The colour was not suitable, so I took a paitbrush and painted all the edges first in grey and after that the whole furniture into white. After the paint had got dry, I sanded the grey colour visible again.

I made two of these furnitures and now we have one i bedroom and one in the garden. That's the table where you can put your coffee cup while reading a newspaper on a sunny morning in garden. However, now it seems to be a rather long time for that kind of activities..

4 kommenttia:

 1. Hienot! Hyvin sopivat sekä sisälle että ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monet Ikea-jutut osoittautuvat yllättävän monipuolisiksi, kun niitä vähän tuunailee:)

   Poista
 2. Tosi hyvä idea! Enpä olisi tajunnut, että tollaisia saa Ikeasta. Meillekin olisi tarpeen joku yöpöytä, nyt kaikki tavarat ovat sängyn päädyllä ja tippuilevat siitä lattialle kun hämärissä niitä haparoidaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höm, nuo taitaa olla vähän Ikean vuosikertatavaraa. En uskalla mennä vannomaan saako niitä sieltä nykyään, mutta ainakin noin viisi vuotta sitten sai:) Vastaavia lootia kyllä varmaan löytyy muualta jos ovat Ikean valikoimista poistuneet, joten ei muuta kuin maalisuti käteen!

   Poista