keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Sytyttäviä ruusuja - Egg carton fire starters


Sade ropisee kodikkaasti ikkunaan ja täällä haaveillaan vielä kodikkaammasta takasta. Paremman puutteessa väsäillään sytykkeitä, jostainhan se takkaa kohti vievien asioiden hankkiminen pitää aloittaa:).  Tosin saattaa ruusu jos toinenkin ehtiä matkustaa muiden takkojen reunalle ennen kuin nämä omaan takkaa päätyvät.


Tämä ei ollutkaan ihan neitseellinen kerta näiden ruusujen parissa, vaan ensimmäiset kokemukset sytykeruusuista ovat vajaan vuoden takaa. Ekan kerran opetusten ansiosta sainkin tällä kertaa aikaiseksi paljon vähemmän sotkua ja paremmin koossa pysyviä ruusuja:) Alunperin innostuin ruusuista ja sain hyvät ohjeet täältä. Pari vaaleanpunaista kennoa myös toivat mukavasti hempeitä sävyjä tähän ruusutarhaan.


Tämä satsi lähtee viikonloppuna Pöytyälle Kaulanperän koulun Kädentaitojen iltapäivään etsimään uutta kotia. Kennoja jäi kuitenkin vielä iso kasa varastoon, joten ruusutehtailua on luvassa jatkossakin, sen verran hauskoja väkerrettäviä ja tuliaisia nämä ovat. Lahjoja sellaiselle, jolla se takka tai muu tulisija jo on.

**********

It's raining outside and I'm dreaming of a fireplace of my own. If I'm truly realistic, it might take a few years before this dream comes true. But I can start from something smaller anyway and that's why there is roses, fire starter's made of recycled egg cartons.

I've done these once before and because of that, they didn't caused nearly as much mess this time when there was at first time. How to do these beautiful roses? You'll find guidelines here. The website is in Finnish, but the pictures tell the most inportant information. I have used glitter as well as stearin to decorate these roses. If you wrap up a couple of roses, it's a wonderfull present for someone who already has a fireplace.

13 kommenttia:

 1. Meillä on takka, mutta en ole edes harkinnut tuollaisten ruusujen tekoa, koska en varmastikaan raaskisi niitä takkaan laittaa ;)

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita ovat että koristeeksi taitaisivat jäädä. Taidanpa jokus kuitenkin kokeilla, niin kovasti jäi kiinnostamaan. Mistä ruusujen väri on peräisin, kynttilöistäkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut on kuorrutettu vaihtelevasti punaisista ja valkoisista kynttilöistä sulatetulla talilla. Pohjana on vaaleanpunaisia, vihreitä, harmaita ja kellertäviä kananmunankennoja. Pääasiassa väri tulee juuri noista kennoista. Loppusilaus on tehty erivärisillä hileillä, jotka kyllä kummasti antavat erivärisen yleisilmeen samanvärisille pohjakennoille.

   Poista
 3. Tekispä joku tällaisia tämän syksyn myyjäisiin täällä päin. Taitaisi joku paketti lähteä myös minun mukaan. Epäilen, että itselläni ei riitä hermot näiden väkertämiseen. Tällaisia olis kiva pistää pieneen tuliais- tai joulupakettiin.

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniita! Pitäisköhän munkin tehdä tuollaisia. Äiti kun tykkää sellaisista lahjoista, jotka voi syödä tai polttaa, siis että eivät jää nurkkiin pyörimään. Tämmöisiä poltettavia hänellä ei vielä ole tietääkseni ollut.

  VastaaPoista
 5. Kauniita sytykeruusuja.. hentooko niitä polttaa ollenkaan:-)

  VastaaPoista
 6. Niinkauniita, etten minäainakaan raaskisi sytykkeinä käyttää!

  VastaaPoista
 7. Olipa kiva saada terveiset Porista Poriin tai Porist Porrii! Aika sateinen Pori-vierailu osui kohadallesi, nytkin todella ropisee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta tosiaan riitti. Sekä autoa purkaessa että pakatessa. Satakunnan tulvistakin tuli joku aavistus matkalla kun ajelin. Hurjan näköisiä muutamat pellot!

   Poista
 8. Tuliruusut ovat kyllä käytännöllisiä ja lisäksi älyttömän kivoja väkertää. Omat versiosi ovat vielä melkoisen kauniin näköisiä, värit tosiaan tuovat kivaa säväystä näihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden parissa kuluu kyllä rattoisasti aika. Ja vapaa taiteilijuus pääsee kukoistamaan:)

   Poista
 9. Kauniita! Sytyttävät muuten hyvin irlantilaisenkin takanpesän, jossa poltetaan usein miten turvetta. Täällä sanotaan kylläkin fire lighter, ei starter :) Tervehdys länsituulten saarelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkkaavaisuudestasi! Pitkään mietinkin tuota sanaa ja kattelin erilaisia vaihtoehtoja.

   Poista