torstai 6. syyskuuta 2012

Syksy valokuvaajan silmin – Autumn seen with photographer's eyes


Syksy ei nyt jätä rauhaan. Tosin eivät näistä kuvista ensimmäisenä tule mieleen viimaiset loskakelit, pimeät kadut tai muut syksyn vähemmän houkuttelevat erityislaatuisuudet. Näistä huokuvat sen sijaan syksyn vahvat värit, sadonkorjuun aika, tulossa olevat pakkasaamut, jolloin kaivetaan esille lämmittävät lapaset ja kirpeän värikkäät, tuulen mukana lentävät lehdet.

Viikonloppu on ovella ja Helsingin suunnassa oleville on tiedossa ainakin pari mukavaa menotärppiä: 8.-9.9. pääsee hiplailemaan lankoja, helmiä ja mitä ihanimpia muita käsityötaidon mestarinäytteitä Kädentaitomessuille Wanhaan Satamaan tai tekemään design-löytöjä Kaapelitehtaan Design Market -tapahtumaan. Valitse mieluisempi tai tsekkaa vaikka kummatkin! Minä meinasin kurkata molemmat ja suunnata tuonne Wanhaan Satamaan heti lauantaiaamuna. Onko kukaan muu menossa?

**********

Autumn views seen through a camera lens. There are only the best features of autumn. Not cold and rainy days or sleet in the streets. I have rather seen harvest time, first red leaves coloured by autumn colours and warm mittens, which might need quite soon actually.

Coming weekend brings in Helsinki two interesting events related to handicrafts and design. During 8.-9.9. there is a change to see many kind of handicrafts and materials at Fair center Wanha Satama or admire versatilely design at Design Market. I planned to visit both of them!

16 kommenttia:

 1. Ihanat syyslapaset sinulla! Niin se syksy vaan tulee... Lauantaina meitä käsityöihmisiä hemmotellaan enemmänkin täällä Helsingissä - Tieteiden talolla on Keittiönperäyrittäjien Käsityötarvikemarkkinat, jotka itse ajattelin käydä tsekkaamassa Wanhan Sataman ja Kaapelitehtaan lisäksi. Tarkempia tietoja löytyy tapahtuman kotisivuilta: http://www.kasityotarvikemarkkinat.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, vaikuttaa varsin käymisen arvoiselta paikalta. Sinne siis myös, tässä alkaakin lauantai olla jo täynnä mielenkiintoista ohjelmaa:)

   Poista
 2. Kauniit on lapaset.
  Jos asuisin etelämmässä, lähtisin varmaankin molempiin. Taitaa jäädä tällä matkalla käymättä nuo (500km suuntaansa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tykkään itsekin noista valtavasti, ne on ilo kaivaa joka syksy esiin. Monta kertaa on sormia syyhyttänyt jo tehdä toiset samanlaiset valkoisella pohjalla. Nuo punaiset ovat valmistuneet jo jokin aika sitten, tarkempaa tarinaa niistä on kirjoiteltu tänne: http://aarnilintu.blogspot.fi/2010/10/syyskukkia-kainuusta.html

   Poista
 3. Ihanat lapaset tuloillaan! Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset ovat erään aiemman syksyn inspiroimat. Niissä kuten kuvissakin on herkullisia syksyn värejä!

   Poista
 4. Voi miten on kauniit väsit lapasissasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohje puolukanpunaisiin Kainuun kukkalapasiin oli pari syksyä sitten Taito-lehdessä. Lapasten perinteinen pohjaväri lienee mustikansininen (ohje on julkaistu mm. Suuressa Käsityölehdessä 11-12/2006), mutta tosiasiassa nuo voi tietysti tehdä ihan minkävärisinä vaan. Kaikki käy kunhan se on punaista:)

   Poista
 5. Oi noi lapaset, sulla taisi olla tuollaiset silloin lankareissussa. Niissä on kyllä värit niin kohdallaan

  VastaaPoista
 6. Ihanan syksyisiä kuvia, itse nautin juurikin syksyn kirpeistä ja kuulaista päivistä suuresti. Ja täytyy minunkin liittyä lapasia ihastelevaan kuoroon, ovat kyllä aika herkut. Värit etenkin ovat täydelliset. Tee ihmeessä valkopohjaiset, jos intoa vain on, toimii varmasti kyllä niinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eivätköhän ne valkopohjaiset jossain kohtaa valmistu, jos ei vuodesta puhuta mitään.. :) Langat ainakin on jo valmiina.

   Poista
 7. Onpa upeat lapaset! Ja kauniita syyskuvia muutenkin. Pitäisi itsekin lähteä kamera kaulassa syksyistä luontoa ihmettelemään! Harmi, kun itse missasin nuo käsityötapahtumat tällä kertaa. Ensi vuonna sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset kyllä lämmittävät ja hivelevät sekä silmää että käsiä. Täällä pk-seudulla yhtä ja toista tapahtumaa on kyllä sen verran usein, että kaikista mielenkiintoisistakaan ei millään ehdi pysy kartalla. Onneksi monet ovat paikkansa vakiinnuttaneita, joten niitä voi aina odottaa uudestaan.

   Poista
 8. Nämä lapaset ovat I-H-A-N-A-T!!! Syksy on ihana vuodenaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn värit ovat kyllä kauniit. Työmatkoilla olen nyt katsellut monia vaahteroita, joiden yksi oksa loistaa punaisena ja muut ovat vielä kesäisen vihreitä. Siitä väripaletista kelpaa noukkia helmet vähän pidempikestoisesti ihailtaviksi.

   Poista