lauantai 15. syyskuuta 2012

Petrolinsinisiä unelmia – Petrol blue dreams


Jos edellisessä kesäneuleessa liplattivat Päijänteen aallot ja kirkuivat lokit, on tähän pitsitunikaan talletettu Bulgarian Sozopolin paahteiset lomapäivät ja lempeän tummat heinäkuun yöt. Tämän tekeminen tuli aloitettua oikeastaan kahdestakin syystä: tein yhdelle työkaverille samalla mallilla turkoosin tunikan aiemmin kesällä ja ihastuin malliin, eli samanlainen piti saada itsellekin. Lomareissulle lähdettäessä ei sopivia lentokoneessa tehtäviä töitä ollut yhtään tekeillä, piti sitä varten aloittaa joku, joka menee pieneen tilaan sekä laukussa että lentokoneessa, jotta vieruskaverit eivät tule terrorisoiduiksi pitkillä puikoilla tai edestakaisin heiluvilla kyynärpäillä.


Malli on kesän 2009 Novita-lehdestä, lankana Hjertegarnin Blend Bamboo ja koukku 3,5.Ensimmäinen versio tästä mallista oli kokoa M, tällä on kokoa S:n verran. Hiukan tein muokkauksia malliin muutenkin ja nyt tämä istuu mainiosti.


Tämän kun vetää päälle syksyn sateisilla keleillä, siirtyvät ajatukset automaattisesti Mustan meren rannalla vietettyihin aurinkoisiin lomapäiviin. Ei paha ollenkaan, joten ei muuta kuin kapeat mustat housut, musta paita sekä pitkät saappaat tälle kaveriksi niin kyllä kelpaa.


**********
My previous summer knitting included many sunny days on the beach of Päijänne, this one carries memories from Bulgaria and Sozopol. I started to do this because I needed some suitable doing for travelling in aeroplane. That means not too extended needles or too heavy or bulky. I had already done this pattern once before for one of my colleagues and I became thrilled it so much that I wanted the same kind for myself too.

The pattern is from Novita-magazine, yarn Blend Bamboo and hook number 3,5. I thought 400 gr would be enough yarn for this one, but there was almost 100 grams too much. However, there is a place for petrol blue dreams in the future also:)

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mahtoi kerrostalollinen naapureita ihmetellä, kun heiluin sovitusnuken kanssa pihalla:)

   Poista
 2. Tosi näyttävä malli ja hyvän värinen lanka ♥

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä tämä mukavalta. Hih, kuinka moni oli ihmettelemässä kun noita kuvia otit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laskenut, mutta ei kyllä ollu ensimmäinen kerta kun touhuilin pihalla sovitusnuken ja kameran kanssa. Lienevät naapurit jo tottuneetkin moiseen:)

   Poista
 4. voi miten ihanat :)) ollappa kroppa johon tuommoiset sopisi, heti virkkaisin ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis tunika. Nyt alkoivat kädet syyhytä virkkuukoukun varteen. Pitääpä katsella vieläkö jostakin ko. lehti löytyisi.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis tunika! Malli ja väri todellakin johdattelevat ajatukset jonnekin kesäisempiin hetkiin ja kirkkaana väikkyvän veden äärelle näin syksyn hämärtyessä. Etenkin itse olen aina ihan myyty, kun on neuleessä pidempi malli ja vyötärölle selkeästi kaventuva linja -tuo on nyt about täydellinen <3

  VastaaPoista
 7. Kaunis tunika, värikin ihan nappi... ihanasti oot kuvannut ulkona tuon :)

  VastaaPoista
 8. Pieni tauko on ollut etten ole blogiisi eksynyt - hetken kesti tutkia kaikkki ihanuudet mitä olet tässä välissä tehnyt.

  VastaaPoista
 9. Aivan upea tunika: romanttisen naisellinen!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Tuota mallia voin kyllä lämpimästi suositella, simppeli mutta näyttävä ja eiköhän tuo istu myös varsin hyvin erilaisille vartalotyypeille.

  VastaaPoista