sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kakkupalat korvissa ja muuta mukavaa – Cakes earrings and other nice things


Syötävän suloiset korvakorut Fimo-massasta.
Almost eatable earrings made of Fimo mass.
Eiliseltä käsityömessureissulta Wanhaan Satamaan tarttuivat mukaan nämä: aivan ihastuttavat miniatyyrikakkupalat! Kuka voisi vastustaa pieniä, äärimmäisen tarkaan tehtyjä makeita herkkuja, muffinsseja, vaahtokarkkeja, donistseja ja kakkupaloja.. Koruleipuri löytyy Eivari Koruista. Kertakaikkiaan herkulliset! Ostin nämä lahjaksi eräälle hyvälle ystävälle, joka kyllä satavarmasti tunnistaa itsensä näiden korujen aiheesta, jos sattuu tänne eksymään. Silläkin uhalla esittelen nämä kuitenkin, näitä katsoessa kun ei voi muuta kuin hymyillä ja tulla hyvälle tuulelle:)

Riihivillan upeita kasvivärjättyjä villalankoja Tieteiden talolla.
Gorgeous Finnsheep wool hand-dyed with plants and musrooms by Riihivilla.
 Käsityömessuilla törmäsin myös Aarnilinnun oletettavaan sukulaissieluun, jos nimestä jotain voi päätellä. Aarnikukko valmistaa käsintehtyjä saippuoita, joten ihan samoilla aloilla ei sentään puuhailla. Messureissu oli muutenkin piristävä, tuntui että edellisvuosien tapaan messuilla oli vanhoja tuttuja myyjiä, mutta kuitenkin uutta vertakin joukossa, kuten tuo edellä mainittu saippuapaja.


Wanhasta Satamasta suuntasin Tieteiden talolle, jonka olivat vallanneet Keittiönperäyrittäjien Käsityötarvikemarkkinat. Paikalla oli pientuottajia, jotka mielummin pistävät pystyyn oman tapahtuman kuin maksavat kalliita paikkavuokria isoille messujärjestäjille. Tieteiden talo olikin muuttunut Tieteiden ja Taiteiden taloksi ja joukosta bongasin ainakin Riihivillan Aarni-langat!

" Ne ovat hämmentäneet käyntiin väsyneet aamut, mutta kokeneet myös juhlan ja naurun. Nyt ne ovat taipuneet uuteen muotoon ja välittävät sinun viestisi. Mitä sinä haluat kertoa?"
Magnets made of old teaspoons by Beloved.
Kotiin asti kulkeutui pari hauskoja lusikasta tehtyjä jääkappimagneetteja. Toivottavasti ainakin tuo "Tarttis tehrä" -magneetti on vahva, koska sen pitelemäksi kertyy todennäköisesti melkoinen määrä muistilappuja. Magneetit on taiteillut Beloved ja niitä saa tilattua myös omalla haluamallaan tekstillä.

Nämä tuolit kelpaisivat vaikka kaikki tänne heti:) Tuolin istuinosa on pyörivä, joten tuo sopisi työtuoliksi hyvin.
Tuned chairs by Vivero at Design Market. I would take every one of them right now:)
Kruunuhaasta matka jatkui Kaapelitehtaalle. Matkan varrella ehdin koluta läpi muutaman Siivouspäivän kirpputoripöydän ja mukaan tarttui pitkä musta leveähelmainen pellavahame 5 eurolla. Luonnonmukaista designia siis ja lisää löytyi Kaapelitehtaan Design Market -tapahtumasta. Kunhan vaan jotenkin mahtui sisälle, väkeä kun oli liikkeellä melkoisesti. Minua ilahduttivat erityisesti Viveron osastolta löytyneet tuunatut työtuolit, isoäidinneliöt ja vanhat farkut olivat löytäneet tiensä tännekin:) Tuoleja pääsee ihailemaan vielä tänään, samoin Wanhan Sataman Kädentaitomessut ovat avoinna klo 18 saakka.

********** 

Yesterday I had time to visit several events related on handicrafts and design. Here you can see something which inspired me especially. Hope it inspires you too!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä, syötävän herkullisia monessakin mielessä:)

   Poista
 2. Hetken tuijotin.. että mitenkäs kakkupalat korvissa, ennenkuin hoksasin.
  Korut ovat ihania:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo erehdyttävän aidoilta näyttävätkin, pienempiä yksityiskohtia myöten.

   Poista
 3. Noissa tapahtumissa olisi kyllä ollut kiva käydä. Tosi upeita nuo bongaamasi tuolit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan pirteä kyllä, varsinkin tuo mummonneliötuoli. Hmm, saisikohan työpaikalla työtuolin jotenkin tuunattua tuohon malliin..

   Poista
 4. Vau, kaikkea kivaa! Nuo tuolit ovat todellinen inspiraatin lähde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiten tapahtumien parasta antia ovat kyllä juurikin hauskat, kekseliäät, hyvät ja käytännölliset ideat. Ostoskoriin ei välttämättä tartu paljoa, mutta mielen ideavarastoon sitäkin enemmän! Kun vaan ehtisi sieltä sitten joskus jotain toteuttaakin..

   Poista