tiistai 4. syyskuuta 2012

Syyspalmikkoja – Autumn braids


 Tämän piti olla kesäneule. Sellaisena se ainakin tilattiin. Ja sellaisissa maisemissa se suurimmaksi osaksi valmistuikin. Päijänteen rannalla, järvimaisemasta ja leppeästä tuulesta nauttien. No, olihan siellä joskus vähän hyttysiäkin.. Mutta päällimmäisenä mielessä ovat harmaat aitan rappuset, pehmeästi lämmittävä aurinko ja läheisellä pikkusaarella pesivät kirkuvat lokit. Sellaisia mielenmaisemia tähän neuleeseen on säilötty, vaikka se ei ihan kesäkeleillä valmistunutkaan.


Palmikkoneuleen ohje löytyy Suuri Käsityö -lehden numerosta 5-6/2012. Lanka on Rowanin Savannah ja puikot resoreissa numero 4, muuten 5. Tämä oli tilaustyö työkaverille.


Kuvissa vilahtaa myös uusin kirppariostos: 10 litran lasinen Ilvestölkki. Mikä mainio paikka lankakerien säilömiseen. Jämäkerille tätä vähän kaavailin, mutta katsotaan nyt mitä sinne lopulta päätyy. Hilloa tuskin kuitenkaan, mun jääkaappi kun ei ole ihan tuon kokoisille purnukoille mitoitettu:)

**********

This should be a summer knitting. Or however summer knitting was something which one of my colleagueas wanted me to do to her. Mostly conditions were rather sunny and warm when I made this, sitting on the beach of Päijänne, one of the biggest lakes in our country. I remember sunny days, warm wind and a beautuful view towards the lake. And some gnats also..

This was finished after the actual summer was already over, but the atmosphere which is knitted into this work is summerlike. Knitting was a customization to one of my colleagues. Yarn Rowan Savannah, needles 4 and 5.

13 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea tuo lasipurkki! Kerrassaan oiva sisustuselementti. Tosin ei siihen saa lankavarastoista kuin murto-osan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, tuo on yksi pisara kerämeressä.. Mutta niin nätti!

   Poista
 2. Hyvin passaa syksyynkin tuollainen ihanuus - pitkää trikoota vaan tarvittaessa alle kerrospukeutumisen tyyliin - tai ponchoa päälle :)
  Mulla on myös useampi ilves-tölkki käsityökamoille valjastettu: pitsinauhoja, nappeja, lenksukoita.... tarvikkeet ovat ainakin olevinaan joenkin hallitummin kaaoksessa purkkeihin säilöttyinä. Eikä kyllä mahtuisi meidänkään jääkaappiin ihan tuon kokoluokan hillopurkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä oivallisia säilytyspurkkeja, koska niistä näkyy läpi, mitä missäkin kohtaa on. Koska jos tuommoisen isom purkin nakkaa täyteen tavaraa, niin järjestyksenpito purkin sisällä lienee hiukan haastavaa:) Noita olisi lisääkin tyrkyllä, odottavat vaan paikkaa mihin sijoittaa.

   Poista
 3. Meillä on vintillä myös noita lasitölkkejä. Osaa olen jo ottanutkin käyttöön, tosin en ole lankoihin käyttänyt. Hienon näköinen sisustuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on suunnitelmia noista esimerkiksi piparipurkeiksi. Tosin tuon kokoista ei parane piparien säilytykseen valjastaa, sillä piparimäärällä kun myös niiden syöjä uhkaa kasvaa isoksi!

   Poista
 4. Kaunis neule, ihanan värinen! Kiva idea laittaa lankoja lasipurkkiin esille, minä kun yritän niitä (turhaan) piilotella ;) Tosin taitaisin tarvita aika monta 10 litran purkkia langoilleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on keriä sekä näkyvissä että näkymättömissä, siis kaikissa mahdollisissa paikoissa:D

   Poista
 5. Onpas nätti! Kivan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuo väri on kyllä kiva. Pirteä, vahva, hiukan vanhanaikainen ja rauhallinen samalla kertaa.

   Poista
 6. Neule on ihana ja ihana värinenkin. Pitäisiköhän täyttää iso lasinen koristemaljakko langoilla... Siihenhän voisi vaihtaa teemavärit vuodenaikojen mukaan. :)

  VastaaPoista
 7. Thank you, I like it too. It happens often, when I do something for someone else, that I'd like to do anothet copy for myself.

  VastaaPoista