perjantai 12. lokakuuta 2012

25 vuoden avioliiton ensimmäiset päivät – First days of the 25-year "marriage" with the bank


Nyt se alkoi. On sitä kyllä odotettukin. Vihdoin ja viimein, runsaan puolen vuoden sinnikkään odottelun, etsimisen, pähkäilyn ja vertailun päätteeksi. 25 vuoden avioliitto pankin kanssa. Avioliiton panttina on paritalo. Ja toiveissa tietysti, päinvastaisesti kuin avioliitoissa yleensä, 25 vuoden ennakkosuunnitelmasta huolimatta liiton mahdollisimman lyhyt kesto. Ja kyllä, sieltä löytyy myös oma askarteluhuone!! Ainakin siihen saakka kunnes joku muu valtaa kyseisen huoneen käyttöönsä.


Tuossa on siis myös syys siihen, että täällä on ollut enemmän tai vähemmän hiljaista viime aikoina. Jokainen, joka jollain tavalla on ollut asunnonhakuprojektissa osallisena tietää, että siihen saa menemään yllättävän paljon aikaa. Ja bensaa. Sitä oppii kummasti tuntemaan minkä kiinteistönvälitystoimistojen verkkosivuilta löytyvät parhaat ja monipuolisimmat hakutoiminnot, missä järjestyksessä toimistojen sivut sunnuntai-Hesarista paljastuvat, minkä toimiston välittäjät soittavat näytön jälkeen ja kyselevät mielipiteitä ja keiden sivuilta löytyvät parhaat kuvat. Lukuisten netin äärellä vietettyjen tuntien, sunnuntai-Hesarien asuntosivujen seurassa nautittujen kahvimukillisten ja ympäri pääkaupunkiseutua pörrättyjen ajokilometrien jälkeen on lähes uskomatonta ajatella, että kaikki tuo vihdoin poistuu viikko-ohjelmasta ja antaa tilaa jollekin muulle. Sillä nythän se vasta alkaakin, muutto.


Asunnonetsintämatkoilla törmättiin mm. vuotavaan kattoon, kellariin sijoitettuun leivinuuniin, keittiöön ilman kuivauskaappia ja vessaan, jossa oli kaksi WC-pönttöä vierekkäin. Nähtyä tuli myös kauniita takkoja, tyylikkäitä valaistusratkaisuja, upeita saunoja ja aurinkoisia viherhuoneita. Tämän kaiken jälkeen voi jo melkoisella varmuudella sanoa tietävänsä mitä omalta kodiltaan haluaa. Ja jos ne kaikki haluamisen kohteet eivät mahdu (fyysisesti tai rahallisesti) tämän tulevan kodin raameihin, niin onpahan haaveilunsiemeniä varastossa tulevaisuutta varten:) Uskomattoman ihanaa joka tapauksessa on vaihtaa sunnuntai-aamujen parin tunnin mittainen Hesarin asuntosivujen selailu siihen, että samaisiin sivuihin voi kääriä ne rakkaimmat Muumi-mukit ja muut uuteen kotiin muuttavat esineet.


Asunnon etsiminen on päättynyt, mutta muutto on vasta alussa. Ihanaa muuttamisessa on se, että pääsee sisustamaan, miettimään tunnelmia ja tyylejä, joita kotinsa haluaa henkivän. Yhden huoneen asunnossa kun tuossa on ollut ajoittain aikamoisia haasteita. Tilan lisääntyminen on muutenkin varsin hyvä juttu tämmöiselle, jonka harrastukset keräävät nurkkiin kaikenmoista materiaalia. Päästäneen ainakin hetkeksi eroon tämän yllä olevan, joskus aiemminkin täällä esillä olleen kuvan osoittamasta tilanteesta:) Tosin, eipä kai niin isoa asuntoja tai suurta määrää kaappeja ole olemassakaan, etteivät jossain vaiheessa tulisi täyteen. Ihminen tuppaa ottamaan käyttöönsä juuri kaiken sen tilan, mitä otettavissa on, oli sitä sitten paljon tai vähän.

Tiskikone, pakastin ja piha. Siinä asiat, joita olen eniten uudelta asunnolta odottanut, niin proosalliselta kuin se kuulostaakin. Ensimmäiset kukkasipulit ensi kevättä varten onkin jo ostettu, joten odottakaas vaan, niin minut löytä viikonloppuna pakkaamisen ja vanhan asunnon tyhjentämisen lisäksi istutuspuuhista uudelta pihalta:)

**********

I have started my 25 years "marriage" with the bank. I have bought an apartment, however help from the bank was needed. I have waited sooooo long to have a dishwasher, freezer and a balkony or a garden and now I have all those! First bulbs has already been bought, I cannot wait to go to garden and plant them to wait for next spring.

Me and my mar have searched an appartment over half a year and we have seen a lot of different alternatives. After all this thinking, watching, comparing and calculating I'm quite sure that I know what I want. Besides dishwasher, freezer and garden it's so rousing to finally have a chance to furnish new rooms and create a certain atmosphere to your own house. It has been a bit challenging at the present appartment, because I only have had one room for everything. Need for space has sometimes been more than flagrant, which you can see from one of the pictures above:) Especially. when I have a ceetain hobbies, which are at least not decreasing the amount of many kind of materials at home... :)

31 kommenttia:

 1. Kunnon tilan saaminen harrastuksilleen on aina tervetullutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin, tilaa on kaivattu lähes se koko kolme vuotta, jonka olen tässä nykyisessä kämpässä viettänyt. Kummasti ei tiskit ja tavaravuoret harmita enää yhtään niin paljon kuin viikko sitten, koska nyt on tiedossa päivä, jolloin niistä pääsee eroon:)

   Poista
 2. ONNEA ONNEA. Todella ihanan kodin olette löytäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuosta varmaan saadaan hyvin nopeasti itsemme näköinen, kun varsinaisiin muuttopuuhiin päästään. Viikon päästä tuola jo ollaan:)

   Poista
 3. Onnea! Sinä kyllä jo tarvitse sitä omaa harrastetilaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein odotan sitä, kun saan laittaa yhden huoneen oveen kyltin, jossa lukee Ateljee. Jee:)

   Poista
 4. Paljon onnea! Ihanaa että löysitte oman kodin. Ihan mahtavaa!

  Ja pääsette noin nopeasti muuttamaan. Me viimein löysimme tontin, mutta ensi keväänä aloitetaan rakentaminen ja vasta vuoden päästä jouluna olemme omassa kodissa. Siteen pitäisi minullekin, ainakin alkuunsa, riittää oma harrastetila =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinpas huolimaton...
   t. Weba

   Poista
  2. Mahtavaa, että teilläkin oma asunto häämöttää. Täällä päin tuntuu, että tuo tontin löytäminen olisi vielä kovempi urakka kuin valmiin itseä miellyttävän asunnon. Reilu vuosi kuluu kyllä aika nopeaan, joten ihan kohta olette tekin ikioman katon alla:)

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin! Tsemppiä ja voimia muuttoruljanssiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuden asunnon saunassa on nyt saunottu pariin otteeseen jo. Yöksi ei harmi kyllä voi vielä jäädä, kun sänkyä ei ole. Mutta eiköhän sitä jaksa ensi viikkoon odottaa, noita pikkusen pienempiä juttuja riittää kyllä siirreltäväksi ihan tarpeeksi siihen saakka.

   Poista
 6. Onnea! Hienoa, siitä se sitten lähtee: asuntolainan lyhentäminen. Mutta on se asunto sen väärti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole aiemmasta asuntolainasta kokemusta, mutta eiköhän siitä ilman kaurapuurokuuria selvitä. Ja on se kyllä ihana ajatus, että pala palalta tulee olemaan jotain omaa.

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiin! Meillä sama tilanne, pääsemme muuttamaan yksiöstä isompaan kotiin, joten pystyn OIKEIN hyvin samaistumaan sinuun ajatuksiisi. Tuo tavaran kertyminen kyllä mietittyttää myös minua. Kun tilaa on kaksinkertainen määrä, niin onko lopputulos se, että materiaaleja hamstraa kaksinkertaisen määrän??? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todella hyvä kysymys. Muuttaminen aika ajoin on hyvä tapa pitää tavaramäärät kurissa, kun siloin tulee karsittua pois kaikki vuosia kaapeissa pyörineet käyttämättömät vaatteet, vanhaksi menneet jauhopussit jne. Mies kyllä jo hiukan epäili, ettei mun materiaalit mahdu uuden kodin harradtehuoneen kaappeihin.. Kohtahan se nähdään:)

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin ja hienoa, että sinulla on nyt toivomasi askarteluhuone, piha kukkasipuleille ja muut unelmat. Jään odottelemaan, mitä kaikkea mukavaa uudesta tuotantotilastasi tulee muiden ihasteltavaksi. Onnistunutta ja sujuvaa muuttoa toivottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tuntuu kyllä aivan mahtavalta vallata yksi huone, vaikka pienikin, omille projekteille. Ja eiköhän sieltä pukkaa ulos oman kodin viihtyvyyteen vaikuttavia juttuja, samoin kuin muuallekin lähteviä töitä, kun vaan muutto saadaan ohi ja ompelukone, puikot ja koukut paikoilleen.

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin! Ja se on kyllä aivan totta, että sitä tilaa ei varmaan koskaan ole tarpeeksi, vaan aina se täyttyy ihan liian nopeasti, joten kohta olette taas isompaa etsimässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meistä ei ihan mahdottomia hamstereita tule. Tai tässä tapauksessa se olen kyllä minä, jolle tuppaa tavaraa ja materiaaleja kertymään. Miehen harrastuksiin ja kotipuuhailuihin liittyvät materiaalit kun ovat aikalailla bittien muodossa eivätkä vie fyysistä tilaa komeroissa läheskään samaan tahtiin kuin mun vermeet.

   Poista
 10. Onnittelut uudelle kodille. Toivotan montaa iloista hetkeä uuden kodin turvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asunnon kauppakirja allekirjoitettiin päivälleen neljä vuotta sen jälkeen kun oltiin miehen kanssa tavattu ensimmäisen kerran - eiköhän se ole aika hyvä merkki onnelliselle yhteiselolle:)

   Poista
 11. Onneksi olkoon! Aikamoinen urakka! Näin ne unelmat joskus täyttyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Tämän unelman eteen tehdäänkin hartiavoimin töitä juuri nyt, kirjaimellisesti:) Huh että ihmiselle on voinu kertyä kaikenlaista käsityövermettä jokaikiseen koloon, mihin jotain vaan on voinu varastoida..

   Poista
 12. Voi onnea hurjasti!! Tuollainen "naimakauppa" on tosiaan parempi, mitä lyhyemmäksi jää :) Muistan hyvin sen onnentunteen oman talon löytymisestä... edelleen avioliitto pankin kanssa jatkuu ja voi hyvin... :)
  Onnea myös oman askartelu- ja ompeluhuoneen johdosta! Nimim. oma "ateljee" suursiivouksen alla ja farkkuvuori+ompelukset keittiön pöydällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla saattaa pian näyttää siltä, ettei sinne ompeluhuoneeseen mahdu sisälle ensinkään.. Miten voikin yksiön häkkivaraston ja kellarikomeron ja yläkaapin uumeniin kätkeytyä niin suuri määrä kankaita, vanhoja farkkuja, lankakeriä.. Hyvät ja kekseliäät säilytysratkaisut tulevat uudessä kodissakin kyllä tarpeeseen.

   Poista
 13. Onnea! Pitää kyllä paikkansa, että jokainen vapaa sopukka ja vähemmän vapaakin tulee hamstrattua tavaraa täyteen. Mistä sen tietää, vaikka joskus tarvitseiskin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo ajatus sitä itselläkin takaraivossa usein on, että kun eihän sitä koskaan tiedä.. Näissä muuttosiivouksissa kyllä kirkastuu ihmisen hamsteriluonne pahimmillaan ja jälleen kerran voi tehdä päätöksiä vähemmästä tavaran hankkimisesta. Kuulostaa niin tutulta, edellisen muuton yhteydessä kolme vuotta sitten päätin juuri jotain tuommoista ja tässä sitä nyt sitten ollaan kuitenkin, täpötäysien varastojen vankina.

   Poista
 14. Kovasti onnea uuteen kotiin! Piha ja askarteluhuone olisivat tervetullut lisä myös omaan kotiimme, mutta kuten sanoit - jääpähän jotain haaveiltavaa tulevaisuudelle!

  VastaaPoista