tiistai 30. lokakuuta 2012

Milloin asunnosta tulee koti? - How long does it takes before it feels like a home?


Keskimäärin kaksi kuukautta ja kuusi päivää, sanoo brittitutkimus. Samaisen tutkimuksen mukaan nakuilu auttaa kotiutumaan uuteen asuntoon! Nakuilun lisäksi kotiutumista edesauttavat uusien huonekalujen osto, koko päivän sohvalöhöjäiset, tupaantuliaisten järjestäminen, valokuvien esillelaittaminen, aamiaisen nautiskelu sängyssä sekä ystävien kutsuminen kylään. Oletteko samaa mieltä?


Nakuilemaan en ole ryhtynyt (ellei sellaiseksi lasketa sitä, kun hiipparoi aamuhämärissä puolipukeissa keittiössä, jonka ikkunassa ei vielä ole minkäänlaisia verhoja tai kaihtimia), mutta uusia huonekaluja on kyllä ostettu. Edellisiin asuntoihin ei juuri ole tullut hankittua uusia kalusteita, mutta nyt päätettiin ruveta kertaheitolla aikuisiksi ja hankittiin asunnon lisäksi 160 cm leveä sänky ja sellainen ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu vähän enemmän kuin kaksi henkeä juhlimaan tupaantuliaisia:)


Tuparit siis ovat vielä järjestämättä, mutta korvapuusteja on leivottu. Mielestäni leipomisen voisikin vallan hyvin lisätä tuohon listaan, sillä pitäähän sitä nyt ensi tilassa kokeilla uutta uunia ja syödä epäterveellinen iltapala, lämmin pulla ja lasillinen maitoa yömyöhään. Ohje on napattu ihan suoraan vehnäjauhopussin kyljestä. Keittiö siis ainakin on korkattu, ompeluhuone sen sijaan odottaa vielä lievän kaaoksen vallassa.

Mutta kyllä sinnekin ehditään, nyt mutustellaan pullaa:)

**********

It takes people about two months and six days to fat eel home in a new property. That's the number, which has found out in the British research. Walking around a house naked is one important ritual according to the survey. Other rituals, which make a new house the home are house warming party, a whole day spent on the coach, bying new furnitures, to set important photos forth, having breakfast in bed and inviting friends to a visit. Do you agree?

I havent been naked at home, but I have baked cinnamon rolls. And that's the thing which should be added to the list:) What would be nicer way to celebrate new home than eat not so healthy evening snack, warm cinnamon rolls and a glas of cold milk:)

My sewing room - that's still in a chaos. But everything will work out on time, now it's so nice to eat buns:)

25 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä että pulla ja maito varsinkin illalla ovat ihania elämyksiä ja lisäävät kotoisuutta.

  VastaaPoista
 2. Minä olen reissannut viime vuosina niin paljon elämästäni asunnosta toiseen, että tämä laittoi oikein miettimään.... siltikin ja edelleenkin olen sitä mieltä, että koti ja se tunne löytyy siitä aamulla avaa silmänsä omassa sängyssä ja kohtaa ensimmäisenä tutut rakkaat huonekalut ja esineet... niistä syntyy koti, se joka seuraa ihmisen mukana, on seinät sitten minkämoiset tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Ei muuton yhteydessä halua kaikkia huonekaluja vaihtaa, vaan pitää olla niitä monessa muutossa mukana kulkeneita, rakkaita esineitä ja tavaroita. Samaten kahden ihmisen muuttaessa saman katon alle tilaa pitää olla molempien rakkaille esineille, vaikka ne eivät aina välttämättä niin sisustukseen ja sen toisen makuun istuisikaan.

   Poista
 3. Eikös se niin ole, että pullan tuoksu tekee kodin, vaikka sitten pakastepussista tehty :) Onnea vielä uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pullantuoksu on yksi kotoisimmista. Mistäköhän sekin johtuu?

   Poista
 4. Onnea kovasti uuteen kotiin täältäkin! Ihanan näköisiä, suorastaan kuvauksellisia pullia - ja voin tuntea melkein tuoksun täällä asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Pullat tekivät kyllä hyvin kauppansa, mutta onneksi niitä riitti pakastimeenkin. Jaksan yhä uudelleen iloita niinkin itsestäänselvästä asiasta kuin pakastimesta, kun täyskorkea pakastinkaappi tuntuu käsittämättömältä luksukselta kun viimeiset kolme vuotta on sinnitellyt pelkän jääkaapin pakastelokeron varassa.

   Poista
 5. Minusta näyttää erittäin kodilta :)

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi kun on kodikasta, pullan tuoksu ja tilaa teille riittävästi. Eikö olekkin ihanaa että on tavaroille omat paikat?
  Olen tosi iloinen puolestasi!
  Aika jännä sattuma, te muutitte yksiöstä isompaan, me muutettiin hiukka isommasta 35m2 tiloihin möksälle samaan aikaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella. Nyt kun alkaa suurin osa tavaroista olla jossakin kaapissa ja laatikkopinot vähenevät näkösältä niin on niin ihanaa, että on tilaa. Koskaan sitä ei kai ole liikaa, mutta 23 eliöstä 99 neliöön on aika huima tilanlisäys. Tosin on täällä miehekkäänkin tavaroita etten ihan kaikkea saa vallattua yksinään, vaikka sekin varmaan onnistuisi:)

   Poista
 7. Pullan tuoksu on kodin tuoksu, olet oikeilla raiteilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa tässä on lisääntyneen leipomistilan lisäksi se, että tuotoksia ei tarvitse ahmia kerralla, vaan niistä pääsee nautiskelemaan pidempään kun on pakastin!

   Poista
 8. Tätä samaa mietiskelen minäkin uudessa kodissa. Yhdessä tenttikirjassa puhuttiin "tilan psyykkisestä haltuunotosta", voisiko se olla ikäänkuin oman reviirin merkkaamista. Sitä voi tehdä myös tavaroiden kautta ja oi tätä sisustamisen ihanuutta ja vaikeutta ;). Ja odotan tosi paljon että saan kutsua kavereitani kylään kun suurin osa tavaroista on saatu paikoilleen.

  Eikö muuten ole ihmeellistä, kun on TILAA! Tosin huomasin, että yksiössä tila tulee käytettyä tehokkaasti ja juuuri tilan vähyyden takia sisutusratkaisujen yms. on pakko olla toimivia. Täällä isommassa asunnossa on jotenkin haaskattu neliöitä epäkäytännöllisesti esim. kylppärissä ja keittiössä. Heti lähti yksi ovi poistoon ja heti kun on aikaa ja rahaa, lähtee myös osa seinästä!

  Onnea vielä kertaalleen uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin onnittelut sinne! Kyllä se on mukavaa, kun kaikkea ei tarvitse pinota tuhanteen ja yhteen kertaan että mahtuu. Tosin, pieniin tiloihin on olemassa todellä näppäriä säilytysratkaisuja, juuri viimeksi ihailin Ikean 25 neliön asunnon mallisisustusta. Tosin samaan hengenvetoon mietin, että kuinkakohan tähtitieteellisiä sumia sellainen paketti maksaa, olkoonkin, että kyseessä ovat Ikean hinnat..

   Poista
 9. Josko se onkin niin päin, että kotoutunut ihminen pystyy nakuilemaan omassa kodissa. Kodin pitää tuoksua omalta, joten pullan tuoksu varmasti kotouttaa uuteen asuntoon. Mukavaa reviirin haltuunottoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin hyvä pointti, tuossa lienee kyllä vinha - vai pitäisikö tässä kohtaa sanoa että viuhahteleva -perä!

   Poista
 10. Ihania pullia, tuoksu tulee melkein tänne asti :) Leivonnaisten tuoksu, jos mikä tekee kotoisan tunnelman. Itse olen asunut uudessa kodissani nyt pari viikkoa, ja kyllä tuntuu jo kodilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kns ollaan oltu pari viikkoa ja alkaa tuntua ja näyttää kodilta. Kun on yksikin räsymatto lattialla niin heti tulee asutumpi olo:) Laatikkopinot alkaa myös vähitellen huveta. Uskomattoman paljon saa kyllä manemään aikaa kaikkeen järjestelyyn. Ja varsinkin kun tavarat hakevat uudessa ympristössä paikkaansa ja esimerkiksi keittiönkaappien sisällön järjestystä olen muuttanut nyt jo ainakin kolme kertaa..

   Poista
 11. Kyllähän se talo muuttuu hitaasti kodiksi, kun sen ennättää laittaa ensin kuntoon ja kun siihen ehtii tutustua rauhassa. Jokaisessa asunnossa ja talossa on oma luonteensa ja tunnelmansa, menee hetki sovittaa omansa sen kanssa yhteen. Sitten se koti alkaa siitä muotoutuakin. Ihanaa asuttautumista siis sinne, kyllä siitä ihana koti tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoaminenkin auttaa kummasti. Eilen tuli jo ihan kotoinen olo kun imurilla heiluin täällä edestakaisin. Joten vähitellen, kyllä tämä jo kodilta tuntuu:)

   Poista
 12. Onnea uuteen kotiin! Jahka tavarat alkaa löytämään paikkansa niin tuntuu varmaan enemmän jo kodilta. Aah! Tosi herkullisen näkösiä korvapuusteja. NaM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täällä pikkuhiljaa. Välillä vaan iskee tavaton muuttoähky eikä jaksais enää yhtään pahvilaatikkoa.. Tosin ompeluhuone on vielä kokonaan laatikoissa, joten paras olis saada se kaasuvaihde jostain taas päälle.

   Poista
 13. Onnea uuteen kotiin! Pullantuoksu, lämmin sauna, omat tutut tavarat. Niistä syntyy kodin fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksemme täällä on myös se oma sauna, joten juurikin tuolla tiellä ollan.

   Poista