tiistai 27. maaliskuuta 2012

Haasteita ja pääsiäisruohoa


Bocca buona heitti minulle jokin aika sitten tämmöisen haasteen: Listaa viisi asiaa ja viisi tavaraa, jotka ovat polttavalla hankinta- tai toteutuslistalla. Ensimmäinen haave näkyykin tuossa yläkuvassa:) Joten kiitos haasteesta, nythän päästään oikein revittelemään, koska tässä ei puhuttu rahasta mitään:)

Kuva: www.seppo.net

Lyhyempi työmatka. Mokoma aikasyöppö vie tällä hetkellä ruuhkatilanteesta riippuen +- tunnin kovasti kaivattua nukkuma-aikaa aamuisin ja vielä mieluisampaa käsityöpuuhailurentoutumismitäikinälieneekään aikaa iltapäivisin, joten kauppalistalla lukee ensimmäisenä lyhyempi työmatka. Mistäköhän sellaisia saa hankittua?


Oma asunto, jossa on enemmän kuin yksi huone. Tavarapuolen hankinnoista ensimmäinen linkittyy toivottavasti aika paljon tuohon asiapuolen ykköstoiveeseen. Oma asunto, joka sijaitsee lähempänä työpaikkaa ja josta löytyy muitakin huoneita kuin se askartelumakuuolotyöhuonekeittiöyhdistelmä. Kyllä tämäkin aluksi oli tyhjä, mutta sitten tapahtui jotain kummaa ja tyhjä tila alkoi täyttyä.. Tähän taitavat myös mennä kaikki rahat, joten muut neljä hankintaa lienevät jotain tosi pientä:)


Virkuukoukku nro 10. Tai minkä kokoisia ne koukut nyt ovatkaan, joilla saa aikaan sellaisia näppäriä matonkuteista tehtyjä koreja. Olen monilla sivuilla semmoisia ihastellut, mutta en koskaan muista ostaa tarpeeksi isoa koukkua, että pääsisin itse kokeilemaan. Trikookudettakaan ei kyllä nurkista löydy eikä vissiin parane hommatakaan, kun kuulemma nyt jo hamstraan liikaa käsityövermeitä varastoihin joita ei ole, kuten kuvasta näkyy..


Saumauskone. Aah että semmoinen olisi kätevä. Jos sellainen vaan mahtuisi johonkin. Askarteluinnostuksen iskiessä varsinkin kun voi olla ajoittain vähän ahdasta:) Jonain päivänä vielä mahtuu, joten tuon suhteen pitää ehkä nyt jaksaa vaan olla pitkäpinnainen ja ihastella mallien ja tekniikan kehittymistä, jotta sitten joskus on täysi nero noiden kanssa.

Kuva skannattu Kotivinkki-lehdestä

Lankahuone. Tällainen ihanuus tuli vastaan taannoin Kotivinkki-lehden sisustusjutun sivuilla. Kerrankin esittelyssä oli neuleharrastajan koti, onko joku muka joskus törmännyt sellaiseen jonkun ison rahan sisustuslehden sivuilla? Kotivinkki onkin mukavan kodikas myös näissä asioissa ja niinpä siinä esiteltiin tämä unelmahuone. Kuinkakohan monta huonetta asunnossa tai talossa pitäisi olla, että yhden niistä voisi pyhittää pelkästään langoille? Tätä saadaan siis odottaa vielä varmaan paljon kauemmin kuin itse asuntoa.


Kymmenen kilometrin juoksukunto. Ilmoittauduin neljännen kerran peräkkäin Naisten kympille, ja juuri tänään on tasan kaksi kuukautta aikaa hankkia tarvittava kunto lenkin pinkomiseen. Olen pikkuhiljaa jo aloitellut, mutta tiedättehän miten siinä käy: innoissaan lenkille, sen jälkeen nauttimaan lämpimästä suihkusta. Unohdetaan venytellä ja seuraavana aamuna kävely näyttääkin sitten vanhan maatuskan vaappumiselta, kun lihasten kiinnityskohdat lonkissa huutavat hoosiannaa. Tuosta vaiheesta olen onneksi sentään jo päässyt yli eikä ihan niin nollasta tarvi muutenkaan aloittaa kuin kuvan vuonna 2009 neljä vuotta sitten, mutta kyllä siihen 10 kilometriin silti vielä matkaa on.


Pääsiäisruoho. En koskaan muista kylvää rairuohoa ajoissa, yleensä muistan sen suunnilleen palmusunnuntaita edeltävänä iltana. Sitten kiireesti mullat ja siemenet purkkiin ja vettä sekä suojaava muovikelmu päälle ja odottelemaan, josko edes jokunen piippa itäisi pääsiäiseen mennessä. Tänä vuonna onneksi minulla on noissa kylvötouhuissa oivallinen muistuttaja, kun SNY lähetti pussillisen pääsiäisruohon siemeniä sekä aiheeseen liittyvää suklaata. Kuvaushetkellä tosin lähetyksessä olleet kaksi pientä ruohomunaa eivät suinkaan olleet kadonneet olemattoman ruohon sekaan vaan ihan jonnekin muualle:D Kiitos SNY, tänä vuonna ruoho varmasti vihertää ajoissa!


Ellis on muistanut minua tunnustuksella, kiitos siitä:) Ihania elämänmakuisia tarinoita ja valtavan suloisen Elma-mopsin kuulumisia kannattaa ehdottomasti käydä kurkkimassa. Tämä tunnustus on tarkoitus jakaa viiteen sellaiseen blogiin, joilla on alle 200 lukijaa ja joihin niitä mahtuisi vielä paljon lisää. Siispä tunnustus lähtee täältä seuraaviin suuntiin:
Hääräämön Lauralle
Nousevan Myrskyn Liisalle
Somasti-blogin Marille
SINULLE by Katja -blogin takaa löytyvälle Katjalle
Kiertoidean emännälle Lealle

Nyt siis pikapikaa pääsiäisruohon kylvöpuuhiin, että siitä varmasti on jotain näkyvissä palmusunnuntaina!


24 kommenttia:

  1. Olitpas hauskan haasteen saanut, mukava oli tekstiä lukea. Meillä on vieläkin raeruohon siemenet kylvemättä, vaikka monta päivää ollut jo suunnitteilla. Jospa sen äkkiä iltapuhteiksi tekisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä pitää kans kipaista hakemassa mullat vintiltä niin saa siemenet itämään. Kun olen niin vanhanaikainen, että en kyllä osaa kylvää rairuohoa talouspaperiin vaikka se kuulemma siinäkin hyvin itää.

      Poista
  2. Mahtavia haaveita !
    Voin sanoa, että saumuri on kyllä tosi hyvä kone :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaankin. Olen aina äitiltä ja millon mistäkin muualta sitä pahimpaan tarpeeseen lainaillut.

      Poista
  3. Olipas mukava huomata, etten ole ainut jonka pieni asunto pursuaa käsityötarvikkeita. Minulla vielä vilistelee noi katit siinä seassa. Sukulaiset kyllä jaksaa marmattaa, mutta eihän sitä nyt hyviä lankoja ja kankaita voi roskiinkaan heittää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuon yhden kuvan näkymä täällä aina joskus on vastassa, mutta onneksi ei sentään ole ihan vallitseva olotila. Normaalisti ne tarvikkeet pysyy jotakuinkin siististi omissa laatikoissaan, mutta joskus aina villiintyvät leviämään ympäri asuntoa:)

      Poista
  4. Kiitos haasteesta. Mulla on nyt hankintalistalla harvinaisen paljon tavaraa, ei taida olla vaikea listata niitä. Oli mielenkiintoista lukea sinun suunnitelmistasi ja haaveista. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! Ja kiva kun kerkesit bongata haasteen täältä saman tien:)

      Poista
  5. Kiitos tunnustuksesta! Tarkistan vielä, että tunnustukseen kuuluu, että jakaa sen viidelle blogille jolla on alla 200 lukijaa - ok, mutta oliko tuo haaste sitten omansa vai tuleeko sekin poimia mukaansa täältä? :) Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota tunnustusta alunperin lähdin jakelemaan, mutta huomasin itsekin, että tuli kirjoiteltua hiukan epäselvästi. Joten voit halutessasi napata mukaan jomman kumman tai vaikka molemmat:)

      Poista
  6. Voi kun kaunis postaus siitä mistä haaveilet. Tuo lankahuone taitaa olla monella käsityöihmiselle. Ihmeellinen vaikutus noilla langoilla on, sitähän tulisi entistä hulluksi jos saisi ne vielä järjestykseen, vitriiniin ja omaan tilaansa.
    Minäkin olen juossut vuonna 2005 Naisten 10n. En ole tätä pitkään aikaan muistellut, nyt hyvä muistutus pistää myös omaan liikuntakuntoa kohdilleen.
    Mukavaa työpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tämä työpäivä kuluikin vähän kauempana kuin normaalisti, työmatkalla Oulussa. Hauska kattella Suomea siitäkin näkökulmasta välillä.

      Poista
  7. Voi mitä ihania haaveita.=) Ja mikä ihanuus korista kurkistaakaan!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korissa on parin kesän takainen pieni löytökissanpentu vanhempien luona. Oli suloinen kuin mikä, emonsa heinäkasaan hylkäämä. Tuohon ihastuttiin kaikki kovasti, mutta harmillista kyllä kissaemo ilmeisesti tietää paremmin kuin me ihmiset, mitkä pennut eivät ole elinkelpoisia ja hylkäämiseen oli syynsä..

      Poista
  8. Hyvä postaus! Ja kiitos tunnustuksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niitä kirjoituksia, joiden syntymiseen meni viikkoja. Kun aina välillä innostuin miettimään, sitten teksti jäi taas hautumaan.

      Poista
  9. Kiitos tunnustuksesta, ja täälläkin haaveillaan isommasta kodista. Työhuonekin on, mutta tuntuu että tavarat ovat aina väärässä paikasssa. Ja kun inspiraatio iskee illalla kotona, niin tehdään hommia olkkarin lattialla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkkarin lattia on tosi monikäyttöinen työskentelytila, olen huomannut saman. Ja kai se vähän niinkin on, että vaikka sitä tilaa olisi kuinka, niin jossain vaiheessa se on täynnä kaikenlaisia käsityötarvikkeita:)

      Poista
  10. Olipas sinulla paljon kaikkea ihanaa katseltavaksi.. terv tatellu

    VastaaPoista
  11. Ymmärrän täysin tuon työmatkatoiveen, minulla oli joskus 100 km työmatka suuntaansa ja aikaa meni kolmisen tuntia joka päivä...eikä paljon jaksanut iltaisin touhuta.

    Mukavia juttuja :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh sentään, mun tunti/suunta onkin sitten pientä tuohon verrattuna. Ihmeesti sitä kaikkeen kyllä tottuu kun on pakko, mutta haaveilla voi silti aina jostain muusta:)

      Poista
  12. Myös minun blogistani löytyy sinulle tunnustus! :) Ihania toiveita, joita täytyy olla! Ilman toiveita ei koskaan voi saavuttaa mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tunnustuksesta! Olen samaa mieltä tuosta haaveilusta. Sitä pitää aina pienemmässä tai isommassa mittakaavassa tehdä. Ehkäpä joskus joku niistä toteutuukin kun tarpeeksi uskoo ja jaksaa tehdä töitä sen eteen.

      Poista