sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Uimaan!


Lähdössä uimarannalle (tai uimahalliin), mutta saatavilla ei ole mitään järkevää kassia uimavarusteille, jotka viimeistään takaisin päin tultaessa ovat märkiä. Lienee varsin tuttu tilanne? Märkä pyyhe ja uikkarit kastelevat takuuvarmasti joko auton penkin tai repun selkämyksen ja niinpä ne useimmiten heitetäänkin ensimmäiseen käsiin sattuneeseen muovikassiin. Näin myös meillä.

Kunnes mies totesi, että sininen Sokoksen muovikassi on nähnyt ihan liian monta uintireissua ja myös näyttää siltä. Että nyt riittää, kassi kaipaa hiukan päivitystä.  Joten meillä olkoon tästä eteenpäin käytössä uimakassi 2.0.


Päivityksen ensimmäinen askel oli kangaskauppa. Viiletimme peräkkäin pitkin käytäviä ja ehdottelin kankaita helposti kuivuvista, pieneen tilaan menevistä ja vettä pitävistä ulkoilukankaista aina vahapintaisiin pöytäliinakankaisiin. "Miten olisi tämmöinen? Tämä näyttäisi varmasti hyvältä! Tai mitä tykkäät tästä väristä?"

Tuloksetta. Miehellä oli selvä visio tyylikkäästä ja katseen kestävästä kassista ja valinta kohdistui lopulta Eurokankaan Sunbrella-kankaaseen. Tyylikäs kangas näyttää jokseenkin harvasidoksiselta puuvillapellavalta, mutta on täysin vedenpitävä. Joten uimakassi voi rauhassa maata auton takapenkillä ilman, että seuraavan istujan takapuoli kastuu:) Ihmettelen edelleen, miten kassi voi tuntua sekä sisä- että ulkopuolelta aivan kuivalta, vaikka siellä olisivat työpäivän verran majaileet märät pyyhe ja uikkarit.


Kassissa on edessä iso vetoketjutasku. Sisällä on kaksi pienempää taskua shampoopulloja yms. varten. Taskut ovat kiinni neppareilla, joten ne saa tarvittaessa irrotettua helposti. Myös kahvat kiinnitin neppareilla, joten nekin saa tarvittaessa napattua pois. Koko komeus suljetaan alta aukeavalla miehisen leveällä vetoketjulla. Jäljelle jääneistä kangastilkuista tein vielä pienen ripustettavan pussukan, jossa esimerkiksi shampoot ja hoitoaineet voi kuskata kätevästi suihkuun.


Kassi tehtiin alunperin uimahallireissuille, mutta rantakelien yllättäessä tämä nousee arvoon arvaamattomaan myös kesällä. Joten ei muuta kuin bikinit ja pyyhe kassiin, auringonottopeitto kainaloon ja nautiskelemaan rantekeleistä, nyt kun niitä vihdoin saatiin!

7 kommenttia:

 1. Wau! Piti äkkiä laittaa selain kiinni, kun mies on ruinannut vastaavaa uimalaukkua minulta vuosi tolkulla. Tuota kangasta täytyy ehdottomasti käydä hankkimassa ja ommella laukku lahjaksi. Kiitoksia kovasti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis sen takia täytyi selain laittaa kiinni, kun mies ilmestyi kurkkimaan selän taakse :D. Ei onneksi ehtinyt lukemaan, mistä laukusta on kyse ;).

   Poista
  2. Ole hyvä, tuo kangas tosiaan kerrassaan mainio löytö tähän tarkoitukseen. Kassin sisätaskujen kanssa tuli sen sijaan ehkä hiukan liikaa kikkailtua, mutta onneksi ne saa tarvittaessa näppärästi pois tieltä. Mies on ollut tähän kovasti tyytyväinen ja keväällä uimahallikaudella kassi oli viikoittain menossa.

   Poista
 2. Kiva kassi! :) Meille on siunaantunut mm. jostain lasten kirjakerhosta ja olisko koulun tai päiväkodin kautta MLL:n lahjoittamia uimapussukoita, jotka siis pitävät vettä, ja ovat mitä parhaimpia uintireissuille. Kun noita pusseja on sopivasti kaksi, niin voidaan mennä koko perhe uimaan, toiseen pussiin naisten puolelle menevien ja toiseen pussiin miesten puolelle menevien uimakamppeet. Vaikka ne ovat ihan vaan sellaisia nyörillä kiristettäviä näppäriä pussukoita, niin yllättävän hyvin niihin mahtuu kahden ihmisen pyyhkeet, uikkarit, laudeliinat, sampoot, hiusharja, uimalasit... :) En ole tuollaisista uimalaukuista kuullutkaan, kun olen niin noihin lasten pusseihin tottunut, nehän saa niistä nyöreistä myös vaikka repuksi selkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostavat käteviltä! Vedenpitävyys on ainakin omasta mielestäni noissa juurikin se tärkein juttu. Mulla on myös ollut joku jostain saatu nyörillä suljettava mainospussukka, joka on vähän niinkuin sateenvarjokankaan tapaista. Olen salilla kuskannut siinä joskus pyyhettä ja se pitääkin vettä. Jonkun aikaa. Mutta jos se joutuu pitkään vaikka työpäivän ajan olemaan repussa ja painuksissa(kun joku ei muista ottaa pyyhettä kuivumaan) niin sitten repun selkä on jo märkänä.

   Poista
 3. Tosi tyylikäs ja varmasti oikein käytännöllinen kassi! :)

  VastaaPoista