perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesätytön kierrätyshame


Ihanan leppoisa aurinkopäivä takana! Juuri tämmöisiä kotilomapäivät parhaimmillaan ovat: pientä puuhailua ilman aikatauluja, hyvää ja helppoa ruokaa, leppoisaa seuraa ja paljon aurinkoa ja jäätelöä!


Menossa mukana oli myös uusi hame. Sain sen ikään kuin ihan vahingossa ja ennalta suunnittelematta sen seurauksena, että eräs toinen vaatekappale päätti hajota. Kyseinen vaate oli parisen vuotta sitten kirpparilta parilla eurolla ostamani tunika, joka on nähnyt varmasti matkansa aikana jo yhtä ja toista. Minun mukanani se kävi mm. Bulgariassa. Ihastuin kankaan murrettuihin sävyihin, vinoon langansuuntaan leikattuun ja siten erittäin laskeutuvaan malliin sekä kuluneen puuvillan pehmeyteen. Tykkäsin siis lähes kaikesta tuossa vaatteessa.


Suru hiipikin puseroon, kun huomasin kankaan revenneen ikävästi juuri hihasauman vierestä. Tarkempi tarkastelu osoitti, että kangas oli muualtakin hiha- ja kainalosaumojen kohdalta hiutunut lähes purkukuntoon, joten repsottavaa kohtaa ei kannattanut alkaa korjaamaankaan.


En kuitenkaan ollut valmis luopumaan tästä suosikkivaatteesta, joten apuun tulivat sakset ja ompelukone. Helmaosa poikki tunikan vyötäröltä, vyötärölle kuminauhakuja ja helman koristeeksi tilkkulaatikon kätköistä aplikoitu kukka. Viimeistelin kukan tunikan taskuista ja etuhalkiosta irrotetuilla napeilla. Nyt minulla on taas oivallinen kesähame leppoisten aurinkopäivien puuhasteluun:)


Sitä voikin sitten touhuilla vaikka grillillä, koska uunin tai hellan käyttäminen näillä lämpöasteilla ei oikein houkuttele. Grillin ääressäkin toki on kuuma, mutta sitä ei lasketa, kn samalla saa olla ulkona:) Tämä helppo kanaburger varmistuikin varsin näppärästi ja nopeasti. Coleslaw-salaatin ohje täältä, sämpylät valmiita Fazerin juustosämpylöitä. Kanafileiden marinadiohjeen nappasin täältä ja burgerin kaveriksi paistettiin grillissä ihan perusranskalaisia. Nam nam!

Psst! Huomenna on UFFilla euron päivät, joten lisää tuunattavaa löytyy ainakin edullisesti.

4 kommenttia:

 1. Se onkin mukavaa, kun saa lempivaatteelle jatkoikää. Kaunis hame, kukka on kyllä kiva yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on hame ollut käytössä jo kovasti ja tykkään myös tuosta kukasta. Pieni juttu, mutta tuo heti paljon lisää ilmettä.

   Poista
 2. Ihanaa, että lempivaate sai jatkoaikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kestää vielä pitkään, ennen kuin tuosta kokonaan joutuu luopumaan.

   Poista