perjantai 6. joulukuuta 2013

Piparintuoksuista itsenäisyyspäivän iltaa!


Itsenäisyyspäivä on monena vuonna ollut lapsuuden kodissa se päivä, jolloin leivotaan pipareita. Jotkut tavat ovat siirtyneet mukana omaan kotiin ja tämä on ollut yksi niistä. Ainakin joinakin vuosina. Tänä vuonna oltiin piparivauhdissa ja tässä tulos muutamaa tuntia ja 222 piparia myöhemmin:) Taikina tehtiin vanhalla tutulla ohjeella.


Nyt Tuntematon sotilas pauhaa taustalla ja kynttilät palavat. Hörpin glögiä ja mutustelen pipareita. Oivallinen itsenisyyspäivän myöhäisilta! Mutta kunhan näistä juhlatunnelmista selvitään, on tulossa mm. jouluinen arvonta. Joten pysykäähän kanavalla!

6 kommenttia:

 1. Onpas komea piparimäärä! Itselleni piparit eivät juuri maistu. Tänä vuonna maustoimme omat piparit appelsiinin kuorella ja nyt pelottaa, että kaikki piparit katoavat minun suuhuni. Sen verran herkullista tuli.

  VastaaPoista
 2. Kyllä siinä on pipari poikineen. Meillä syödään piparit edelleen taikinana. Ensimmäinen annos on jo sujuvasti syöty ja toista puhtia odottelen että taikna valmistuisi taas syötäväksi.

  VastaaPoista
 3. Oih, joulutunnelmaa piparintuoksulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä piparintuoksu on yksi parhaista jouluntuojista. Pitkään sitä miettii, että joko voidaan leipoa vai vieläkö on liian aikaista. Sitten kun ensimmäisen pellillisen saa uunista ulos kärähtämättä niin siitä se lähtee

   Poista