maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulusukkasillaan


Hiljainen aamu. Yöpuku päällä ja villasukat jalassa katselen eilen koristeltua kuusta. Mies nukkuu vielä, joululaulut soivat hiljaa radiosta. Joulukyläpaikan tuliaisleipä on uunissa ja olen aloittanut joulunajan epäterveellisen ruokavalion syömällä pipareita aamupalaksi:)


Touhua ja tohinaa on riittänyt tälle joululle jälleen vaikka kuinka. Siinä sivussa tullut tuhottua myös sukkaprojektissa vanhoja Ticotico-keriä. Miten joka vuosi tuntuukin, että on enemmän tekemistä kuin aikaisemmin. Vai kasaako ihminen kaikenmaailman "pakkosaadavalmiiksi"-juttuja itselleen ihan tahallaan? Eilen saatiin loput ruokaostokset tehtyä ja se viimeinenkin nurkka imuroitua. Kaapeissa vallitsee sama siivo (tai sekasotku) kuin muunakin aikana, siellä kun ei kukaan aikonut viettää joulua. Yksi huone on maalausprojektin vallassa ja sellaiseksi saa jäädäkin. Onhan sitä elämää joulun jälkeenkin, silloin ehtii paljon leppoisammin saamaan asioita valmiiksi. Ihana asia, joka joulu joululta tuntuu jotenkin paremmin mahtuvan tämänkin joulustressaajan ajatuksiin.


Joten nyt ei muuta kuin aamun lehteä hakemaan sitten kahvimuki kourassa kuusen juureen lukemaan. Joulu tulee tänä vuonna selvästikin villasukat jalassa!

**********

It's early morning, there is no one awake yet.  I'm reading todays newspaper and baking Christmas bread. All by myself, just wool socks and me:)

4 kommenttia:

 1. Ihanan raikkaat sukat! Ehkäpä se pieni stressi ennen juhlapyhiä tekee ihan hyvääkin, tulee tehtyä asioita, joita ei muuten tule tehtyä. Kuten nyt meillä vaikka saunan kiuaskivien vaihto :D. Ihan kun se joulu ei tulisi ilman niitä. Toisaalta allekirjoittanut on oppinut menemään joissakin asioissa sieltä missä aita on matalin. Panostan niihin asioihin, mistä pidän jouluvalmisteluissa, sillä tavoin saa omankin mielen mukavammiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin kannatettava periaate, tuohon minäkin koko ajan pyrin. Ja ehkä joulu joululta onnistun vähän paremmin:)

   Poista
 2. Kauniita sukkia, raitasukat on aina ihania!

  VastaaPoista