maanantai 16. joulukuuta 2013

Tervetuloa joulu muuallekin kuin ompeluhuoneeseen! - Seen at Christmas rummage sale


Viime viikkoina on tuntunut, että asun ompeluhuoneessa. Joulu on hiipinyt sinne vauhdilla huopatonttujen, farkkutöiden ja muiden myyjäistavaroiden muodossa, mutta muu koti onkin ollut aikalailla oman onnensa nojassa. Mutta nyt - samassa tilanteessa olevan kollegan sanoja lainatakseni - muiden joulu on laitettu ja voi alkaa tekemään jotain omankin joulun eteen. Eli tämän joulun viimeiset myyjäiset ovat pulkassa ja myyjäistavarat paketissa. Tervetuloa siis joulu muuallekin kuin ompeluhuoneeseen!


Myyjäisissä käy kaupan lisäksi yleensä niin, että kun omasta pöydästä lähtee tavaraa uusiin koteihin, myös muiden pöydistä päätyy ihania asioita omaan kotiin. Niin tälläkin kertaa. Meidän joulukuusessa taitaa tänävuonna olla tämmöisiä koristeita. Kerrassaan valloittavia palloja! Vanhan ja kenties jos hiukan kulahtaneen joulupalon päälle on liisteröity vanhoista kirjansivuista revittyjä suikaleita. Juuri tänään näin SPR:n Kontissa palloja 5 kpl yhdellä eurolla, eli materiaaleihin pääsisi kiinni ainakin edullisesti. Nämä ovat ammattiopisto Omnian Nuorten työpajan tuotantoa. Ja kun en nyt itse ole sattuneesta syystä ehtinyt pallonpäällystyspuuhiin, niin ilomielin kannatan tahoa, joka tarjoaa nuorille näin mielenkiintoista toimintaa. Näissä on oivallettu hienosti myös kokonaisuuden merkitys, sillä pallojen paksusta huovasta taiteiltu ja kirjasivusuikaleilla pehmustettu myyntilaatikko on myös melkoisen kiva ilmestys.


Toinen kotiin kannettu oivallus liittyy kahviin ja kuppeihin. Parittomat kupit ja lautaset on kerätty yhteen, liimattu toisiinsa kiinni ja maalattu eleettömästi yksivärisiksi. Kuppiin on valittu juuri kupinvärinen kynttilä. Näissä ilahdutti myös siisti ja viimeistelty työn jälki sekä kauniit paketit. Kynttilöiden takaa löytyy nuorekasta suunnittelua edustava o+m=g design.


Joten näihin kuviin ja tunnelmiin, nyt täällä alkaa jouluhuiskinta todenteolla. Onhan tässä vielä viikko aikaa tekaista ne omat lahjat:)

**********

I have spent the past weekend at two different Christmas rummage sales as a seller. I have made a lots of felt elfs and jeans stuff for sale, but nothing for home. Luckily there is a lot of many kind of nice things to buy so far, so I found some really cute decorations from other sellers:)

5 kommenttia:

 1. Nuo pallot on kyllä hienoja! Nuorten työpajat on hyvä juttu, harmi että täällä meillä päin toiminta loppui (kaupungin). Työskentelin aikoinaan siellä, ja tuotteita meni kyllä paljon myyntiin. Ja moni nuori sai hyvän kuvan työnteosta.

  Tsemppiä jouluhulinoihin!

  VastaaPoista
 2. Onpa hauskoja palloja! Minullakin on läjä pieniä, kiiltäviä palloja, jotka eivät sellaisenaan varmaan koskaan enää päädy minnekään esille, joten niistä saisi hyvin tuunattua salonkikelpoisia tuolla tavalla! Mukavaa joulunalusaikaa sinne!

  VastaaPoista
 3. Huh, sinulla on ollut kyllä melkoinen työsarka noiden joulumyyjäisten ja muiden kanssa. Onneksi on nyt sinullakin tilaisuus päästä hellittämään ja nauttimaan taas arjesta :) Noin valloittavien löytöjen kera tunnelmaan virittäytymisessä ei liene ongelmia. Oikein ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Noi kynttiläkupit tuntuu nyt olevan kuuminta hottia, just ihastelin niitä yhdessä toisessakin blogissa. Tulee ihan tunne että pakko saada, vieläköhän ehtisin askarrella tollaiset... Kaapissa olisi juuri sopivasti ei-niin-laadukkaita ruusukuppeja tarkoitusta varten.

  VastaaPoista
 5. Ihania noi pallot. Vaikka en vieläkään ymmärrä, miten joku voi tuhota KIRJOJA noin pahasti. Ehkä täytyy itse tyytyä sitten tulostettuihin lappuihin tai jotain ;)

  VastaaPoista