tiistai 22. helmikuuta 2011

Koreilua koruilla

Kaulakorusta irrotettuihin kiekkoihin on lisätty turkooseja helmiä.
 Välillä on mukava tehdä uusia aluevaltauksia. Kokeilla jotain, mikä aikaisemmin syystä tai toisesta on jäänyt jotenkin paitsioon. Minä tein tällaisen valtauksen viime viikolla, kun työporukan innokkaat näprääjät ja tuunaajat kokoontuivat yhteiseen korujentekoiltaan. Kierrätysmateriaalien käyttö ja se että esimerkiksi housuista tehdään hame ja kakkuvuoasta lampunvarjostin ovat tuttuja juttuja, mutta korujen teon maailmaan en ole ennen oikein kunnolla jostain syystä tutustunut.
Valmiit huopapallokorut
 Syksyllä Tampereen käsityömessuilla havittelin huopapalloista tehtyjä korvakoruja. Niitä oli tarjolla monenlaisia, mutta jotenkin nuukuus minussa esti ostamasta niitä 15 euron hintaan. Varsinkin sen jälkeen kun tajusin, että viereisessä pöydässä myytiin erivärisiä huopapalloja á 50 senttiä sekä korupiikkejä ja koukkuja á 10 senttiä. Niinpä innoissani ostin kaksi huopapalloa, korupiikkiä ja ripustuskoukkua ja totesin saaneeni huopapallokorvakorut yhteensä 1,90 eurolla. Paitsi että ne eivät olleet kokonaiset ja käyttövalmiit, vaan osina ja atomeina sikin sokin paperipussin pohjalla. Enää puuttui siis se, että niistä piti saada käyttökelpoiset korvakorut.
Moneen kertaan tässä välissä olin ehtinyt harmitella, että en ollut saanut koruja tehtyä, koska niille olisi löytynyt jo vaikka kuinka monta tilaisuutta päästä korviin asustamaan juuri samanväristä paitaa. Koruiltaan matkasinkin siis huopapallot kassissa luottaen siihen, että täältä jos mistä saisin apuja, jos korunteko ei ihan helposti sujuisikaan.

Eteläamerikkalaishenkisistä hahmoista tuli pienellä helmiehostuksella korvakorut.
Jokainen oli tuonut materiaaleja, joista koruja oli tarkoitus tehdä. Oli erilaisia helmiä, helminä ostettuina ja vanhoista koruista purettuina, tapettia, tietokoneen näppäimiä ja kiintolevyn renkaita, siimaa, paljetteja ja paljon muuta mukavaa, jonka käyttöä korujen osana ei ihan heti tulisi ajatelleeksikaan. Ilta sujuikin varsin rattoisasti ja huopapallokorutkin valmistuivat. Tämän jälkeen on huomattavasti matalampi kynnys tarttua korupihteihin kotonakin.

Käsityömessuilta tarttui mukaan myös näitä foliohelmiä.
Ja mihin sitä tapettia sitten tarvittiin? Siitä saa tosi kauniit helmet, jotka oikeanvärisestä ja vähän kohopintaisesta tapetista tehtyinä näyttävät ihan simpukoilta. Jonakin tulevista koruilloista rullaillaan helmiä oikein urakalla, sitä ennen tapettihelmien olemukseen voi tutustua vaikka täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti