tiistai 22. helmikuuta 2011

Morsiuspuku mielessäin - kaksin kappaleinKaikki jotka minut tunnette ja tiedätte - älkää saako mitään väärään kurkkuun, sillä puku ei ole suinkaan tulossa minulle itselleni. Mielessä on itse asiassa kaksikin pukua, ensi kesäksi tilattu ja parhaillaan suunnitteluvaiheessa oleva sekä viime kesäksi tehty, joka näkyy tässä.


Tämä on erään ystävän työkaverille toteutettu hänen toiveidensa mukaan. Kaavat löytyvät lehdestä Burda 12/2007. Materiaalina on luonnonvalkoista paksua morsiussatiinia sekä tämän päällä ohut sifonki ja yläosassa myös pitsi. Hameosa on kaksikerroksinen ja yläosassa alla on korsettimainen satiinia ja pitsiä yhdistelevä toppi, sen päällä sifonkinen kevyt hihaosa. Vyötäröllä oleva sauma yhdistää leveän silkkunauhan avulla koko kokonaisuuden yhdeksi selkeälinjaiseksi ja tyylikkääksi mekoksi. Eleganssin täydentää vielä jämäkankaanpaloista ja pitsistä tehty pussukka tärkeimmille mukana kuljetettaville tavaroille.


Kauniiden ja juhlavien kankaiden hypistely ja niiden työstäminen ovat ompelun yksi parhaita hetkiä. Kankaat tuntuvat ja näyttävät hyviltä ja viehätystä lisää varmasti osittain se, että sellaisia ei pääse joka päivä ompelemaan. Niinpä tämä meneillään oleva pukuprojekti kutkuttaa mieltä kyllä aika tavalla ja innolla odotan reissua kangaskauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti