maanantai 14. helmikuuta 2011

Valkoista vauvalleKaulahuiveista ja ponchoista vaihdoin hetkeksi pienenpieniin vaatteisiin. Tätä se tädiksi tuleminen teettää, pieniä lumenvalkoisia vaatteita vastasyntyneelle, että pysyy lämpimänä tässä kylmässä maailmassa. Joka on on kirjaimellisestikin tällä hetkellä niin kylmä, että vaikka olisi niin pieni ettei luvallisesti saa ulkona oikein vielä oleskellakaan, niin lämmintä nuttua tarvitaan aina.


 Töissä yksi kollega suositteli tekemään vauvalle villahousut, kun ääneen pohdiskelin mitä tekisin. Olivat kuulemma kovaa valuuttaa silloin kun hänen omat lapsensa olivat pieniä ja näillä pakkasilla villahousut eivät todellakaan ole kärsineet inflaatiota.

Joten nuttu sai kaverikseen sekä villahousut että lakin. Neulesetin ohje löytyy Suuresta Käsityölehdestä 11-12/2001. Lankana on Novitan Wool ja sitä kului  yhteensä vajaa 350g. Nutun helmassa on pitsineuletta, samainen kuvio koristaa myös lakin etureunaa.


Koko komeuden kruunaavat napit, katsokaa vaikka:) Ei varmasti synny kilpailua vaunukansan keskuudessa näistä napeista, kun ovat taatusti paikkakunnan ainoat lajissaan. Käsityötuotteiden yksi idea ja ulottuvuus on yksilöllisyys: tekijän käsistä lähteneet työt ovat ainutlaatuisia ja vaikka tekisi useita muka samanlaisia, ne käsityön luonteen mukaisesti ovat aina uniikkikappaleita. Jos käsityö tuolee jollekin lahjaksi, on sitä vallan loistava mahdollisuus hiukan tuunailla erityisesti tulevan omistajansa oloiseksi, jolloin se on taatusti ainutlaatuinen. Tästä osoituksena nämä Nappitalosta löytyneet aivan mainiot lehmänapit.

Kuten arvata saattaa, on nutun omistajasta kasvamassa kovaa vauhtia kunnon karjamies. Toivottavasti ei sentään ihan liian nopeasti, jotta nuttu ehtii päälle monta kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti