keskiviikko 27. elokuuta 2014

Syksyn kädentaito- ja designtapahtumia


Sadepäivänä tekee mieli vetäytyä oman kodin lämpöön, filtin alle kutomaan lämpimiä sukkia. Toisaalta taas tekee mieli saada niiden sukkien sijaan jotain muitakin ideoita. Silloin kannattaa suunnata johonkin syksyn monista kädentaitotapahtumista ja inspiroitua muiden taitajien töistä. Ja hankkia ehkäpä hyvissä ajoin jo pukinkonttiinkin jotain.

Ehkä juuri näistä syistä syksy pullistelee kiinnostavia design- ja kädentaitotapahtumia, joihin tietenkin kaikkiin tekisi mieli mennä:) Tässä muutamia poimintoja.

Novellikoukku. Kirjastossakin voi neuloa! Ainakin Helsingin kirjastoissa on tarjolla syyskuusta alkaen maksuttomia tapahtumia, joissa kuunnellaan ääneen luettuja novelleja ja samalla neulotaan. Joko omista tai lahjoitetuista langoista, itselle tai hyväntekeväisyyteen. Novellikoukku-iltoja on tarjolla useissa Helsingin kirjastoissa. Tätä voisi hyvinkin joku kerta testata.

Design Market 6.-7.9., Kaapelitehdas, Helsinki.  Pohjoismaiden suurin designiin keskittyvä varastomyyntitapahtuma valtaa Kaapelitehtaan Merikaapelihallin jo ties kuinka monetta kertaa. Tapahtuman luvataan tänä vuonna olevan entistäkin suurempi ja tarjolla on niin huonekaluja, vaatteita, mattoja, koruja kuin erilaisia käyttöesineitäkin. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin tarjontaa. 

Aivan ihana maatuskalaukku kotiutui meille toukokuun Käsityökorttelista. Laukun tekijä: Handmade by Heini.

Käsityökortteli 6.-7.9. Toivolan Vanha Piha, Jyväskylä ja 13.9., Narinkkatori, Helsinki. Kotimaista käsityötä raikkaasti ja värikkäästi! Tutustuin käsityökortteliin keväällä, kun yrittäjät viimeksi vierailivat Helsingissä. Tänne pitää ehdottomasti mennä käymään uudemman kerran.

Habitare 11.-14.9., Messukeskus, Helsinki. Sisustuksen ja designin suurtapahtuma, tarviiko tätä sen enempää esitelläkään:) Samalla lipulla pääsee myös Valolight-, Antiikki- ja ArtHelsinki-tapahtumiin.

Sisustusbloggareiden kirppis ja myyjäiset 13.9., Pasilan Veturitallit, Helsinki. Paikalla on monia suosittuuja sisustusbloggareita myymässä aarteitaan. Vastaava tapahtuma järjestettiin keväällä Senaatintorin laidalla Kiseleffin talossa ja paikka oli silloin ihan turvoksiin asti täynnä ihmisiä. Veturitalleilla on ainakin enemmän tilaa, mutta paikkaa ei ole myöskään ihan yhtä helpposti saavutettavissa.

Wanhan Sataman messuilta tarttui mukaan viime vuonna mm. joulukorttitarpeita.

Kädentaitomessut 20.-21.9. Wanha Satama, Helsinki. Nämä taisivat olla ihka ensimmäiset kädentaitomessut täällä pääkaupunkiseudulla, johon vasta muuttaneena muutama vuosi sitten eksyin. Siitä alkaen olen käynyt täällä joka syksy täydentämässä tarvikevarastoja. Millon mukaan on tarttunut lankakeriä, milloin joulukorttitarpeita tai helmiä. Ehdottomasti suosittelen!

Käsityö 20 vuotta 3.-4.10., Seinäjoki Areena, Seinäjoki. Tämä tapahtuma onkin minulle aivan uusi tuttavuus. Päätinkin tehdä hypyn tuntemattomaan ja varasin paikan käsityöjunasta. Messuille nimittäin pääsee perjantaina 3.10. Rovaniemeltä ja lauantaina 4.10. Helsingistä junalla, jossa on erityinen käsityövaunu. Matkan aikana vaunussa on käsityöaiheista ohjelmaa, mukana on suosittuja käsityöbloggareita ja luvataanpa matkaajille vielä Novitan tuotekassikin. Tuo juna vaikuttaa kerrassaan loistavalta idealta ja matka sujuu varmasti rattoisasti muiden puikon- ja koukunheiluttelijoiden vieressä istuen ja tutustuen.

Iki-ihanat Elliksen bägit ja tyynyt messuilla tänäkin vuonna!

Suomen Kädentaidot 14.-16.11., Messu- ja Urheilukeskus, Tampere. Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuustapahtuma, jossa voi ihastella niin tuttujen toimijoiden kuin uusien lupaustenkin tuotteita. Täällä olen ollut useamman kerran ja näkemistä on tooosi paljon. Eiköhän tuonne suunnata tänäkin vuonna:)

2 kommenttia:

  1. Mahtava määrä tapahtumia ja pariin ainakin osallistun myös kävijänä, kivaa taas tiedossa:)

    VastaaPoista
  2. Olisipa kivoja tapahtumia taas! Minulla taitaa vaan kaikki jäädä tänä vuonna väliin.

    VastaaPoista