torstai 7. elokuuta 2014

Lady in black


Pikkumusta. Jokanaisen luottomekko. Kesät talvet. Sellainen löytyy nyt tuoreena painoksena minunkin kaapistani. Koska keskellä kauneinta kesääkin tulee joskus hetkiä, jolloin tarvitaan mustaa mekkoa.

Kun mekkotarve ilmeni, näyttivät kaikki entiset mustat pukineet joko täysin kulahtaneilta, liian pitkiltä, liian lyhyiltä tai muuten vaan väärän mallisilta. Sellaisilta, että aloin sillä silmällä katsella kangaskaupan mustia pakkoja.


Mekon kangas löytyi Tallinnan Kangazungelista. Sähköistymätön vuori on haettu Eurokankaasta sen jälkeen, kun olin ensin kiireessä tehnyt yhden hutiostoksen Tallinnasta. Alkuperäinen vuori oli kuin muovia - tai peltiä. Repimällä "leikattu" kangas oli myös joka suuntaan vino. Joten se sai jäädä nyt varavuoriksi johonkin tulevaisuuden projektiin ja tästä lähin pyydän aina leikkaamaan kankaan, jos myyjä uhkaa ruveta repimispuuhiin.

Kaava on Jukka Rintalan. Se on ensimmäisen kerran julkaistu Suuressa Käsityölehdessä 12/2000 ja uudestaan lehdessä 1/2014. Minuun vetosi erityisesti ajattomuus. Ja myös muunneltavuus, koska erilaisilla kankailla ja asusteilla tuo taipuu moneen. Juuri sopiva malli siis tällaiselle, joka hankkii pikkumustan kerran vuosikymmenessä:)

Toivoa sopii, että tämä mekko olisi minulla edelleen käytössä 14 vuoden päästä eli siis mahtuisi päälle!

6 kommenttia:

 1. Oikein kaunis ja tyylikäs! Ja totta, taidokkaan ajaton malli, kestää takuulla aikaa!

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs ja hieno pikkumusta! Pitääpä katsella tuo kaava, jos itsekin innostuisin tekemään:)

  VastaaPoista
 3. Mekko on upean mallinen ja kaunis päällä.. tykkään.

  VastaaPoista
 4. Kauniin mallinen mekko! Pikkumustalla olisi itsellekin tarvetta. Sinun mekkosi on kyllä ajattoman näköinen, varmasti menee seuraavat 14 vuotta.

  VastaaPoista
 5. Itsehän ostin elämäni ensimmäisen pikkumustan tässä puolisen vuotta sitten eli harvakseltaan ollut omassa taloudessa moiselle tarvetta :D Tämä sinun versiosi on kyllä upea, tykkään hurjasti juurikin tuosta koruttoman tyylikkäästä yksinkertaisuudesta, jota voi sitten tosiaan asustaa moneen menoon sopivaksi.

  Ihastelin myös noita aiempia ovistoppareita, ovat niin jäätävän hienot! Sinulla on kyllä tosi hyvää silmää sisustamiselle sekä ompelutaito hyppysissä, näitä on aina ilo seurata :)

  VastaaPoista