sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lumimarjoja poimimassa - Snow berries in the window


Siskon pitkäksi venähtänyt keittiöremontti valmistui pari viikkoa sitten. Tiedättehän tapauksen, kun on tarkoitus maalata vain seinät. Mutta sitten uusien valkoisten seinien vieressä yllättäen katto alkaa näyttää todella nuhjaantuneelta, sen jälkeen tekee mieli ostaa uusi liesi ja pian ollaan jo puusepällä teettämässä uusia leikkuulautoja vanhojen tilalle.


Täällä seinien retro-oranssi piti vain saada peittoon ja pari muuta pientä juttua uusia. Lopputuloksena  seinien värinvaihdon lisäksi lattian muovimatto vaihtui laminaattiin ja 1950-luvun täyspuiset keittiökaapistot saivat maalia pintaansa, oranssit seinät vaalenivat ja samalla keittiöön kuulemma tuntui ilmestyneen monta lisäneliötä.


Meillä oli kunnia olla ensimmäiset vieraat uuden keittiön herkkujen ääressä. Ihan kirjaimellisestikin.  Sisko oli tilannut verhon ompelun Marimekon Lumimarja-kankaasta. Verhon ompelusta yli jääneestä puolikkaasta sai tyyliin sopivat tabletit. Keitiön kaapit ovat vaalean harmaat, samoin on tablettien toinen puoli. Sitä voi sitten päättä, onko marjaisan makealla vai asiallisen harmaalla tuulella:)Noiden tilattujen juttujen lisäksi tein lahjaksi samaa tyyliä olevat patalaput ja leipäkorin. Patalapuissa harmaalla puolella voi tarttua likaisiin patoihin ja pannuihin, valkoinen on sitten se paraatipuoli. Kori on käännettävää mallia, harmaa ja taskut sopivat yhtä hyvin sisäpuolelle. Harmaa kangas on vanhoista farkuista. Eli tässä design kohtaa risainin:)

**********

My sister has a new kitchen. Or actually it's not a brand new one, but renovated. We were the first guests in kitchen warming party. As a present I did some potholders and a basket of old jeans and Lumimarja cotton fabric (Snowberry) by Marimekko. My sister had alredy earlier asked me to do a curtain and placemats of that fabric. So there is design and trashion meeting in these products:)

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka kiva lahja ja niin käytännöllinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännölliset lahjat ovat kyllä parhaita, sellaisia itsekin toivoo saavansa. Tosin valkoisen pannulapun käytännöllisyydestä voi olla montaa mieltä:)

   Poista
 2. Tuo on kyllä hirmu nätti kangas ja sopii kaunisti kapaksi. Ihanat lisukkeet olit myös tehnyt ylijäämäkankaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihastuin tuohon myös. Varsinkin, kun verho on leikattu (siskon toiveesta) niin päin, että marjat ikään kuin roikkuvat verhon yläosasta ikkunalautaa kohden. Aloin heti suunnitella meidänkin ikkunaan vastaavaa, valkoisesta Lumimarjasta.

   Poista
 3. Tyylikäs kokonaisuus! Sie aina kehut mun siistiä ompelujälkeä, mutta itse se taidat vasta siistiä tehdäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sovitaan sitten, että ollaan molemmat siistejä koneenkäyttäjiä, kun on ompelusta kyse:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Meillä on tuosta samaisesta kankaasta kaitaliina - punaisena. Kaunis se kangas on kyllä melkein missä värissä tahansa. Ja tuo pinkkivalkoinen on tosi raikas yhdistelmä.

   Poista
 5. Kyllä on onnistunut yhdistelmä nämä verhot ja kaikki muut lisäkkeet mukaan lukien. Pellavainen pöytäliinakin on aivan passeli ja oikealla paikallaan jopa värien puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, isoäiti tuo oman pellavaisen lisänsä tuohon kattaukseen:)

   Poista