tiistai 14. elokuuta 2012

Herkuttelua mutakakulla - Delicious mudcake


Mutakakun nimi on varmaan yksi vähimmin houkuttelevista. Muta tuo mieleen vallan muunlaisia mielikuvia kuin se herkullinen, lämmin, suussasulavan pehmeä ja suklaisen syntinen nautinto, joka tämän reseptin takaa paljastuu. Jos kerran ulkona paistaa eikä vesisateesta ole tietoakaan, niin sotketaan sitten keittiön puolella, ensimmäistä kertaa tuli kokeiltua tätä perinteistä kakkua:) Tämän "sotkun" alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, mutta ohjeeseen kuuluva "lumi" jäi näillä keleillä kyllä tekemättä.

Mutakakku

Taikina:
150 g    tummaa suklaata
150 g    voita tai margariinia
1 ½ dl   vehnäjauhoja
½ dl      kaakaojauhetta
1 tl        leivinjauhetta
¼ tl       suolaa
4           munaa
2 ½ dl   sokeria

Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä, vadelmasosetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Minä en ainakaan koskaan onnistu mikrouunisulatuksessa ilman palaneenkäryä! Sekoita sula suklaa ja rasva. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen suklaarasvaseosta ja jauhoseosta.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-30  minuuttia, vuoan materiaalista, koosta ja uunista riippuen. Mutakakun pitää jäädä sisältä mutaiseksi eli pehmeän valuvaksi.

Tarjoile lämmin ja makea kakku kirpeän marjasoseen ja pehmeän vaniljajäätelön kanssa. Nam nam!


Loppukesä on marjojen kannalta ihanaa aikaa, koska vadelmia saa kaupan tiskin ja pakastealtaan lisäksi lähipuskistakin ja siellähän ne tuoreimmat tapaukset lymyilevät. Taidankin tästä lähteä tekemään vielä yhden puskakeikan jogurtin kaveriksi.

**********

Today I'll serve you  delicious mudcake with fresh rasberries and ice cream. The original recipe which I have used is here (in Finnish), but I didn't do "the snow". I won't translate the recipe, because if you google "mudcake" you'll find about 1 280 000 results in English in 0,91 seconds!

Late summer is time for fresh berries. I found these rasberries almost from my own backyard. Enjoy!

12 kommenttia:

  1. Melkein nuolaisin.. on niinpaljon herkullisen näköinen annos.-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan:) Tuo oli kyllä tosi simppeli tehdä. Kerrankin joku leivonnainen, jonka voi tarkoituksella jättää sisältä raa'aksi!

      Poista
  2. Nam... pyyhkii kuolaa näppäimiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä siis kauppaan hakemaan aineita, kaun pyöräyttää nopsaan:)

      Poista
  3. Slurps! Just laitoin vattusosetta pakkaseen! :) Mm. tuon herkun kanssa sitä sitten talvella vedellään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makeantäyteläinen kakku ja kirpeänkevyt marjasose täydentävät toisiaan loistavasti. Ja kaiken kruununa tuo jätskipallo, tuosta tuli kyllä kerralla suosikkijälkkäri!

      Poista
  4. Mutakakkua parempaa makeaa herkkua ei taida ollakaan:)
    Kaloreita ei kannata laskea eikä edes arvailla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras kyllä olla miettimättä niitä liikaa. Jos ei tuo ihan jokapäiväiseksi tavaksi tule, niin kyllä ne kalorit johonkin hukkuu:)

      Poista
  5. Voi elämä! Suklaakakut kuuluu mun intohimoihin... Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne kuuluu täälläkin. Pahaa suklaakakkua tuskin on olemassakaan!

      Poista
  6. Ihanan näköinen kakkuannos! Pitänee valua tuonne keittiön puolelle tekemään samanlaista ;)

    VastaaPoista