lauantai 18. elokuuta 2012

Meikkipussi farkuista - Beauty bag from old jeans


Tämä on taas näitä "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" -juttuja. Tai tässä tapauksessa lähinnä itse suutarilta puuttuivat kengät eli kunnollinen meikkipussi. Kaikenlaisia pussukoita on tullut tehtyä vaikka kenelle, mutta oma sekalainen meikkipussiseurakunta nostaa karvat pystyyn joka kerta, kun meikkipussi pitäisi jonnekin ottaa mukaan.


Minä tunnustaudun sillä tavalla taskuihmiseksi, että sekä laukuissa että kaikenlaisissa säilytyspusseissa pitää olla taskuja. Mitä enemmän, sen parempi. Olen vuosia sitten ostanut himoitsemani pirteän Marimekon raitapussukan, mutta miten noin isossa meikkipussissa ei ole taskun taskua sisällä?? Suloisessa sekamelskassa ovat matkustaneet niin hiuspinnit, hammastahna, naamarasvat, huulipunat, pumpulipuikot ja muut tuikitärkeät, joita ilman nainen ei voi lähteä mihinkään. Olen suunnitellut kerran jos toisenkin harsivani tuon sisäpuolelle jotkut taskuntapaiset, mutta käytännössä helpommaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut pikkusälän varastoiminen minigrip-pussiin...
Mutta nyt tuo pussi joutaa eläkkeelle. Vihdoin viimein pussukkavaihde löytyi omiinkin tarpeisiin, käsityöpussista sain hyvin vauhtia. Tähän meikkipussiin tarvittiin yhdet mustat euron farkut Kaivarin Kanuunasta, yksi pirteänruudullinen miesten kauluspaita (kirppariostos niin ikään) vuoriksi, muutama iso neppari ja nauhalaatikon kätköistä koristeet. Metallivetoketjut on ostettu uutena, koska halusin tähän juuri tuollaiset pallopäiset. Ja nyt ei kyllä puutu taskuja:) Jokaisella reunalla on taatusti joku tasku, nyt pysyvät pesunestepullot pystyssä sekä vanupuikot ja hiuspinnit vetskaritaskuissa.Tein tarkoituksella kaksi pussukkaa. Toinen on meikkitilpehööriä varten, toiseen saa sitten sen kaiken muun. Reissun laadusta ja pituudesta riippuen mukaan voi napata joko yhden tai kaksi pussukkaa. Onhan tämä kokonaisuus aika suuri, mutta voiko naisella koskaan olla liian suurta meikkipussia:)


Näihin mietittiin miehen kanssa yhdessä nerokas nepparisysteemi, jolla pussukat muuntautuvat joko yhdeksi isoksi tai kahdeksi pieneksi kantokahvalliseksi versioksi.


Kyllä nyt kelpaa seuraavan kerran lähteä reissuun, kun saa pakata kaikki kaunistautumisvälineet siisteihin ja keskenään samannäköisiin meikkilaukkuihin. Ensi viikonloppuna olisi tiedossa pyrähdys Jämsään, joten nämä pääsevät heti testiajolle.

**********
"The shoemaker's children go barefoot". Or in that case, the shoemaker itself have no shoes. It means that I, who have done different kind of little bags for many people, haven't had a proper beauty bag for ages. I have just a selection of different bags, but I don't actually like any of them. Once I liked a stripe bag of Marimekko so much that I bought one for myself. But there is not a single pocket inside of this big beauty bag, what a bad design!!

Now my new beauty bag have not only one but several different pockets, inside and outside, with and without zipper. Actually there is two bags, one for make up and the other one for all the other stuff, which women always have with them. The bag is quite big, but a woman cannot have too big beauty bag, can't she? :)

There is snap fasteners on the bag. You can easily combine both bags as one or have two separate bags with the strap. Both bags are made from old jeans, lining is from recycled mens dress shirt.

23 kommenttia:

 1. Vain yksi sana: WAU!!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset meikkipussit.

  VastaaPoista
 3. Upeat ovat! Ja todellakin minullakin on kokemusta meikkipussista, jossa kaikki yhtenä sotkuna sekaisin. Edelliseen postaukseen vielä, Porissa on myös ollut Kontti jo monta vuotta ja tykkään myös!

  VastaaPoista
 4. Tosi käytännöllistä ja kaunista!

  VastaaPoista
 5. Todella upeat! Olen parhaillaan reissussa ja paremman puutteessa mennään nyt minigripeillä. Joutunee kyllä ompelemaan itsekin meikkipussit, kunhan pääsen taas ompelukoneen ääreen.

  VastaaPoista
 6. Voi, kun hienot!
  Vierailen täällä blogissasi eka kertaa ja olen ihanstellut muitakin farkkutuunauksiasi ja tekeleitäsi. Sinulla on kiva blogi ja laitoinkin sinut heti suosikkeihini.

  VastaaPoista
 7. Vau, miten hieno! Aika ammattimainen pussukka :)

  VastaaPoista
 8. Lapsukaiset taitaisivat sanoa.. ihku ja magee, minä mummeli sanon, aivan ihanat laukut:-)

  VastaaPoista
 9. Kerrassaan upea pussukka! Kyllä tosiaan kelpaa nyt reissata! :)

  VastaaPoista
 10. Juuri tuollaisen nesessäärin tarvitsisi tämäkin rouva:) Aivan upeat ja niin katseenkestävätkin.

  VastaaPoista
 11. Ohhoh, onpa hienot. Minäkin tunnistaudun taskuihmiseksi. Hauska nähdä vaikka mitä taskuja ja kuminauhoja toistenkin pussukoissa. :)

  VastaaPoista
 12. Oletpa jakanut taas väkertää kaunista ja käytännölistä ja varmasti kulutuksen kestävää!

  VastaaPoista
 13. Kyllä sä oot pro! Kiitos muuten Kontti-postauksesta, toivottavasti pääsen ensi viikolla vierailemaan siellä työporukan kanssa. Koneeni temppuilee, enkä harmikseni päässyt aiemmin kirjoittamaan juttusi loppuun kommenttia.

  Tein virkatusta poliisiautosta pienen muistutuspostauksen ja laitoin sinun blosgiisi linkin. Olet ottanut enemmän kuvia kuin minä (tai oikeasti enemmän onnistuneita kuvia, hah) ja ajattelin, että autosta kiinnnostuneet lukijat voisivat tulla katselemaan sinun kuviasi :)

  VastaaPoista
 14. On kyllä tarvittu mielikuvitusta ja taitoja! Hieno!

  VastaaPoista
 15. Hienot pussukat:)Monenlaista saumaa olet saanut ommella ennenkuin ovat valmistuneet:)

  VastaaPoista
 16. Vähänkö kätevä systeemi. Hienot pussukat! Tarvis itekki moisen... :)

  VastaaPoista
 17. On todella hienot ja tikkaukset piste iin päällä ♥

  VastaaPoista
 18. Kävin tuossa eilen kirjakaupassa ja näin sellaisen kirjan (jonka nimeä en tietenkään muista) jossa oli käytetty vanhoja farkkuja mitä mielenkiintoisimpiin uusiin juttuihin. Heti tuli sinut mieleen. Miltä kuullostaisi farkun taskuista tehty kukkaruukun suojus? Kannattaa tutustua, harmi vain kun en ny sitä nimeä vain muista millään...

  VastaaPoista
 19. Onpa hieno systeemi! Loppuun asti mietityt ratkaisut vastannevat tilaajan toiveita sataprosenttisesti ;)

  VastaaPoista
 20. Upeat pussukat taas! Ja mikä mainio idea liittää ne tarvittaessa toisiinsa :))

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaunis kaikille kommenteista! Pussukkapari on tehnyt ensimmäiset reissunsa Jämsään ja hyvin toimi, kaikki taskut olivat käytössä:)

  VastaaPoista
 22. Todella kiva idea ja mahtavan monipuolinen ;O)

  VastaaPoista