maanantai 6. elokuuta 2012

Kesän viimeinen mekko? - The last dress of the summer?


Eilen uhkailivat kovasti eri televisiokanavien säätiedotuksissa, että tämä on se viimeinen kunnon kesäpäivä. Että tämän jälkeen on vaan luvassa syksyä, sadetta ja viileitä kelejä ja mitä se sitten tarkoittaakin. Niinpä polkaisin tänään pyörällä töihin, eikä meren yllä täysin tyynessä aamussa viipyilevä sumu ainakaan ollut ollenkaan hullumpi maisema katseltavaksi.


Jos nyt kuitenkin käy säätieteilijöiden uhkailemalla tavalla ja lämpötila tipahtaa pysyvästi kymmenen astetta, niin pitää kiireesti esitellä kesän mekkosadon viimeksi valmistunut tapaus. Jos vaikka noille ei enää olekaan käyttöä ja tuo jää viimeiseksi lajissaan. Tänä kesänä. Koska elokuuhan on edelleen se kolmas kesäkuukausi, vaikka hyttysiä ei enää ole kuin nimeksi ja illat alkavat mukavasti pimetä. Onhan?


Tämän mekon valmistushistoria oli kahdella tavalla poikkeuksellinen. Se valmistui seuraavana päivänä siitä, kun kangas oli kulkeutunut kotiin kangaskaupasta. Yleensä kun niitä pitää aina jonkun aikaa kaapissa marinoida. Ja kangas todella on peräisin kangaskaupasta ja vielä ihan pakasta, eli en sentään ole täysin  unohtanut  uusista kankaista ompelun taitojakaan:)


Tähän kesähelmaan ohje löytyy Suuresta Käsityölehdestä 5-6/2012. Mekko on ohutta farkkukangasta. Alunperin tämän piti lähteä mukaan Bulgarian-reissuun, mutta onneksi järki viime tingassa karsi sen matkalaukusta: yli 30 asteen lämpötiloihin tämä olisi ollut auttamattoman kuuma. Tuurissa ja Jämsän kotiseutukierroksella tämä sen sijaan on jo ehtinyt matkustaa.


        **********

Weather forecasts says, that today was the last day of the summer in Finland. I think August is the third summer month with darkening evenings and decreasing amounth of insects, which is not bad at all. But if all the weathermen are right, here you can see maybe the last summer dress of this year.

The pattern is available in Suuri Käsityölehti 5-6/2012 (in Finnish). This is made of a piece of brand new fabric, not of the recycled one, as it in most cases tend to be in my sewing workshop. I was planned to take this dress to Bulgaria, but it's better here in Finland. Plus 30 degrees is too hot to wear this kind of dress, even if it's made of sheer jeans fabric. However, I have travelled with this dress in Finland, when I visited during the holiday probably the most biggesr village shop in the world, Tuuri.

18 kommenttia:

 1. Kaunis ja niin kesäinen mekko... olisivatpa säätieteilijät väärässä ja lämpö jatkuisi vielä syyskuuhun:-

  VastaaPoista
 2. Tää on tosi kiva mekko!
  Kyllä kesää on jäljellä, ei sää mammat ja papat oikein nykyään tiedä. Kesä on ollut kyllä kylmempi mitä pitkään aikaan, mutta yleensä elokuu aina on mitä kivointa aikaa, myös lämmintä jo ainakin 15 vuotta, mielestäni ( ei sitä mitä suomen kansa yleensä osaisi odottaa). Joten mekko päälle heti kun sää sallii. Mulla on loppuloma elokuun lopussa. Joten kesäkelejä tiedossa o:) (, tilattu on)!!(vaikka karvahattu päässä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko lähtee päälle huomenna, säätiedotusta en ole edes kattonu:) Nyt mennään sillä, että kalenteri näyttää edelleen kesää, on ikkunan ulkopuolella sit minkälaista säätyyppiä tahansa vallalla. Lämmin elokuu olis kyllä oikein kiva, samoin syyskuu. Kyllä niitä syksykelejä ehtii kumminkin olla ihan tarpeeksi vielä myöhemminkin.

   Poista
 3. Kaunis mekko - täytyypä hankkia lehti jostakin, hyllyssä nimittäin odottelee sopiva pellavakangas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, joten eikun kirjastoon lehdenmetsästykseen! Ohje oli helppo, yksi päivä tuon teossa hurahti mukavasti.

   Poista
 4. Onpa nätti mekko! Täällä pääsi pieni hymähdyst tuosta marinointi-kommentista... Niin totta! Minulla on laatikko tolkulla hyvin marinoituneita lankoja ja kankaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niitä löytyy täältäkin:) Mikä siinä onkin, että kovalla touhulla tulee ostettua jotain lankaa tai kangasta, koska sen jatkojalostamiseen on juuri silloin olevinaan aikaa ja joku hyvä idea. Ihminen (ainakin minä) kuvittelee jatkuvasti ehtivänsä kaikkea enemmän kuin mihin vuorokauden tunnit antaa myöten, joten ei ne kaikki suunnitelmat oikein aina toteudu siinä aikataulussa, kuin mihin kangas- tai lankakaupassa kuvittelee ehtivänsä. Onneksi noissa ei ole parasta ennen -päiväyksiä:)

   Poista
 5. Uuu! Hienot uudet sivut! Ja kaunis mekko. Kyllä se vielä lämpiää tuo ilma ennen ku syksy koittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy houkuttelee uudistamaan vähän täälläkin, samoin kuin hankkimaan kuntosalikortteja ja aloittamaan ties mitä harrastuksia. Uuden aloittamisen luvattua aikaa siis mennään!

   Poista
 6. Wau, mekko näyttää tosi hyvältä - ja ihan oikea asenne on sulla, nyt on kesä, joten mekko vaan päälle! Onneksi kerrospukeutuminen on muotia ja voi laittaa alle leggarit ja päälle neuletakin tms... menee sitten vähän viileämmälläkin kelillä :)
  Tosi kiva, raikas ja uusi ilme blogissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kerrospukeutuminen on tosiaan hyvä idea, kerroksia siihen tarkoitukseen kyllä varmasti löytyy. Ja jos ei ole sopivaa, niin sitten tehdään:)

   Poista
 7. Aivan ihastuttava tämä mekko, toivottavasti tulisi vielä sellaisia säitä, että sitä ehtisi ulkoiluttaakin :) Itsekin olin heti kerrospukeutumista kannattamassa, joko neuletakkia ylle tai ohutta trikoopaitaa alle -jo venyy käyttökausi pidemmälle.

  Teillä näytti olleen myös todella mielenkiintoinen ja kiva reissu Bulgariassa :) Raporttia oli mukava lukea, kiitokset siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, päädyttiin sitten Bulgariaan, vaikka tuo Baltia houkutteli myös. Kiitos vaan itsellesi kuvainspiraatiosta:)

   Tuo mekko on yläosasta sen verran väljä, että sinne mahtuu onneksi alle kerros jos toinenkin. Kirpparilta tarttui juuri mukaan kiva vaalea villatakki, joka vaatinee hiukan remontteeraamista, mutta sen jälkeen siitä tullee mainio kaveri tälle mekolle.

   Poista
 8. Ihana mekko - juuri samaa mallia katselin koko kesän, mutta taitaa jäädä
  ompelu ensi kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä mukavan ajaton malli. Joten sitten on ensi kesää varten heti varastossa sopiva:)

   Poista